Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Josef Laufer - Maraton

13. 11. 2011 | Novinky

JOSEF LAUFER MARATON

1967–2008
42 největších hitů


Po mimořádném ohlasu předchozí Lauferovy supraphonské kompilace je tu 2CD verze! Zpěvák propátral archivy nahrávek za více než čtyřicet let úspěšné kariéry, aby ty vybrané rozdělil na Dávno a Ne tak dávno.

První CD startuje v roce 1967 (Maria), aby posluchače doprovodilo do poloviny devadesátých let pomocí písniček proslulosti Kam zmizel tvůj dětský úsměv, Tango pro starou lady,  Ghetto, Vejdi, Sbohem, lásko, já jedu dál nebo Důvěrně známý.

Druhé CD se zčásti vrací do mimořádně úspěšného Lauferova klasického repertoáru (La Bamba, Blue Moon nebo Detroit City), ale nabízí také nahrávky vlastně zcela současné.

Zpěvák si může dovolit mix od refrénového popu přes rokenrol až po moderní country, aniž by se stylově ztratil. Jako jeden z mála interpretů jeho generace si dovede leccos (zejména textově) napsat sám, mezi jeho „dodavatele“ hudebních nápadů patří skladatelé Karel Štolba, Petr ORM, Tomáš Kympl, Bohuslav Myslík, Jiří Jelínek nebo Jan Václavík.

Zpěvák Josef Laufer
se narodil 11. srpna 1939 ve francouzském městě Sables d'Olonne. Jeho matka byla rodilá Španělka. Své dětství prožil v Anglii, kde byl jeho otec vojenským lékařem u RAF. Teprve v roce 1947 se celá rodina vrátila do Československa. Během své vojenské základní služby začínal Josef Laufer hrát ochotnicky divadlo a režírovat. Po vojně pohostinsky vystupoval v Divadle ABC, působil i jako tlumočník a překladatel ze španělštiny. Poté studoval na DAMU a založil divadelní soubor RADAR. Od té doby začal pravidelně vystupovat v různých muzikálech, vyučovat pantomimu na taneční konzervatoři, vystupovat v Československé televizi. Zahrál či zazpíval si i v několika filmech, zahájil profesionální kariéru zpěváka pop music, koncertoval s vlastní skupinou Golem. Nahrávky vydával na značce Panton a Supraphon od roku 1967. V celé své profesionální kariéře úspěšně využívá jazykové znalosti, hovoří plynně anglicky, španělsky a německy. Působí často i jako scenárista a televizní režisér v zahraničních televizích.

Klasické hity i nové songy: Josef Laufer zcela důvěryhodný v repertoáru výborně sestaveném.


Zdroj: Supraphon


Mirka Bali
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
To bylo i u mě.
Obrázek uživatelky
profil
když mě bylo patnáct, jak já ho zbožňovalaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pořád je to moc hezkej chlap a má zajímavej hlas.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles