Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sealovo nové album Soul 2 k mání od 7. listopadu!

20. 10. 2011 | Novinky
Populární britský zpěvák a skladatel Seal se vrací s druhou kolekcí klasických soulových songů Soul 2, která se na pultech objeví 7. listopadu 2011. Deska vznikala v produkci Trevora Horna a Davida Fostera a slibuje navázat na velký úspěch předchozího Sealova alba soulových písní s názvem Soul, které vyšlo roku 2008.

Seal se narodil v Londýně roku 1963 a vystupovat začal už jako jedenáctiletý školák. Několikanásobný držitel cen Grammy slavil úspěch už se svým prvním albem Seal z roku 1991 produkovaným Trevorem Hornem, se kterým Seal spolupracoval i na všech následujících studiových nahrávkách. Album Soul 2, které vyjde 7. listopadu je již jeho osmé. První singl Let's Stay Together zamíří do rádií v nejbližších dnech.

Sealovo nové album Soul 2 k mání od 7. listopadu! Seal svůj nenapodobitelně sametový hlas přiřadil k atraktivní kolekci především zamilovaných soulových kousků ze 70. let, původně z repertoáru třeba Marvina Gayeho, Billa Witherse, Ala Greena nebo Teddyho Pendergrasse.

Seal a ve spolupráci s legendárním producentem Hornem natočili ve studiích v Londýně a Los Angeles "Lean on Me" (Bill Withers), "Love Don't Live Here Anymore" (Rose Royce), "Love T.K.O" (Teddy Pendergrass), "Oh Girl," (The Chi-Lites), "Ooo Baby Baby" (The Miracles), "What's Goin' On" (Marvin Gaye), "Wishing On A Star" (Rose Royce), a "Ain't Nothing But A House Party" (The Showstoppers). S Fosterem ve studiu pak přibylo "Backstabbers" (The O'Jays), "I'll Be Around" (The Spinners), "Let's Stay Together" (Al Green) a "Love Won't Let Me Wait" (The Delfonics), to vše úspěšně pořízeno v Los Angeles.

"Za dvacet let v muzice jsem pochopil, že dvě nejzásadnější věci jsou hlas, ale ještě více kvalitní píseň. Sám píšu dál s tím, že možná dneska, možná zítra se urodí nebo objeví nová skladba, kterou si mohu zazpívat. V tomhle případě jsem ovšem měl k dispozici songy přirozeně navazující na předchozí album Soul – a navíc už jednoznačné evergreeny. Další věcí, která mě povzbuzuje k práci, je šťastné potkávání se s lidmi tak inspirujícími, jako jsou právě Trevor a David, trvale mě zásobující skvělými nápady," říká o novém albu Soul 2 Seal.

K tomu dodává David Foster: " Navázat na úspěch alba Soul bylo radostí ze setkání s jedněmi z nejkrásnějších písní, jaké kdy byly napsány, navíc v podání Sealova fakt sexy hlasu. Jsem si jist, že fandové budou nadšeni z výběru skladeb i z výsledku natáčení. Bylo mi také velkým potěšením spolupracovat s jedním ze svých celoživotně nejoblíbenějších producentů - Hornovo hudební spojení se Sealem je mnohostranné a velmi hluboké. Myslím, že se jim podařilo dát dohromady úžasné nahrávky s puncem originality hledání, nikoli následování vzorů."

Abum Soul vydané v listopadu roku 2008 se stalo celosvětovým hitem s řadou zlatých, platinových a diamantových ocenění v Austrálii, Itálii, Švédsku, Kanadě, Švýcarsku, Velké Británii nebo Belgii. Obrovským trhákem bylo ve Franciii, kde se dostalo na 1. místo hitparády a vydrželo tam neuvěřitelných 13 týdnů.

Seal, který prodal více než 20 milionů alb, se stal během dvacetileté kariéry držitelem čtyř cen Grammy. Ačkoli zkoušel více stylů, jeho doménou  zůstávají romantické balady typu "Prayer For the Dying," Grammy vyznamenané "Kiss From A Rose" a "Don't Cry" (vše z alba Seal II, 1994) nebo "Love's Divine" (Seal IV z roku 2003) těšící jeho početné fanoušky a oceňované kritikou.

Sealovy úspěšné kořeny ovšem najdete v britské house/rave scéně, na které debutoval v roce 1991 nahrávkou „Killer" (Adanski) a vrátil se k ní zpět v roce 2007 s dancefloorovým projektem System. V září roku 2010 Seal vydal sedmé studiové album Commitment. Seal je zpěvák, který patří i u nás mezi nejpopulárnější mezinárodní umělce. Každé jeho album se pravidelně dostává  mezi nejprodávanější nahrávky a je tradičně oceňováno zlatými deskami.


Tracklist Soul 2:


Wishing On A star
Love T.K.O
Ooh Baby baby
Let's Stay Together
What's Going On
Love Don't Live Here Anymore
Backstabbers
I'll Be Around
Love Won't Let Me Wait
Lean On Me
Oh Girl

Sealova novinka Soul 2 vychází 7. listopadu 2011!


Zdroj: Supraphon

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to by mohl být dárek..SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles