8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 18. týden

29. 04. 2024 | Televizní tipy
Týden dokumentárních parádiček, kde jinde než na Prima ZOOM. Nenechte si ujít rozmanitou podívanou! Tohle je váš talíř poznání, tak si vyberte, co vás baví a pojďte koukat na Prima ZOOM! Vrhněte se do víru poznání a zábavy s Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 17. týden:


30. 4. 20.00 – Vasa: Válečná loď duchů (Neuvěřitelné ztroskotání)

Vrak švédské královské lodi Vasa ležel na dně Baltského moře 333 let. Až v roce 1961 byla tato ikonická válečná loď vyzdvižena a vystavena v muzeu ve Stockholmu. Od té doby může celý svět obdivovat její nesmírnou krásu. Vrak z roku 1628 je téměř neporušený, a tak fascinuje celé generace historiků a badatelů, kteří se snaží odhalit všechny jeho záhady. Proč se Vasa potopila právě v den, kdy vyplula? Jak důležitá byla tato loď pro švédského krále Gustava II. Adolfa, který v té době válčil s Polskem? A kdo byl za její potopení dohnán k zodpovědnosti? Jak probíhal život na palubě? Odkud pocházeli členové posádky a byli mezi nimi pouze muži? Odhalte tajemství Vasy: Válečné lodi duchů v tomto napínavém filmu.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 18. týden1. 5. 20.00 – Zelená planeta (Tropické světy)

Lesy pokrývají třicet procent povrchu Země, a přesto se v nich většina z nás nevyzná ani z poloviny dobře tak, jak si myslíme. Díky novému přírodovědnému seriálu máme nyní jedinečnou možnost odhalit, co dosud viděl jenom málokdo. Sledujte dobrodružné a fascinující příběhy lesních obyvatel od půvabných srnců, přes mazané lišky, až po úctyhodné divočáky. Díky nejmodernějším technologiím odhalíme také jejich nejbizarnější a nejúžasnější lesní sousedy.

1. 5. 23.00 – Šílené počasí: Skutečné záběry VI (1. díl)

Přichází další řádka neskutečně šíleného počasí zachyceného skutečnými záběry. Když se počasí zblázní, je to podívaná, ze které tuhne krev v žilách. A co teprve, když takové záběry pořídili lidé, kteří byli skutečně u toho? Kteří na vlastní kůži zažili a naštěstí přežili vztek rozzlobené matky přírody a viděli i natočili nejhorší a nejšílenější počasí? Kteří nestačili včas uprchnout a byli lapeni přímo uprostřed v oku bouře? Ať už jde o obří tornáda nebo ničivé povodně – když udeří extrémní počasí, neexistuje žádný způsob, jak se proti němu bránit. Zbývá jedině zatnout zuby a bojovat o přežití.

2. 5. 21.00 – Tajné nacistické základy II (1. díl)

Odhalte ještě větší záhady, odkryjte ještě temnější tajemství dávno opuštěných staveb a zjistěte ještě více o nekalých plánech nacistické Třetí říše, které měly umožnit Adolfu Hitlerovi ovládnout celý svět. Dokonce i více než půl století po konci druhé světové války nacházíme stopy po kdysi přísně střežených Hitlerových tajemstvích od maskovaného bunkru vrchního velení přes tajnou základnu superzbraní nebo tunely vykopané pod různými hrady, až po hluboký les, v jehož nitru se ukrývá hororový biologický experiment. Najdete odvahu vyrazit po jejich stopách? Nově objevené historické dokumenty, nečekané výsledky terénních výzkumů a překvapivé nálezy z archeologických vykopávek pomáhají osvětlit nejtemnější nacistické plány a nastínit mrazivou vizi toho, co se mohlo stát, kdyby se Hitlerovým poskokům podařilo dosáhnout všeho, o co usilovali.

3. 5. 21.00 – Tajemství oceánu

Přírodovědný film Tajemství oceánu zkoumá zvláštní svět ještě podivnějších tvorů, kterým zatím úplně nerozumíme. Společensky složité uspořádaní života vorvaňů, delfínů a mořských vyder nebo schopnost mořských ptáků odolat nemilosrdným živlům. Spletitou síť tvořící živý korálový útes, ale i relikt evoluce, kterým je skutečný drak, varan komodský. To všechno odhalíte při sledování tohoto fascinujícího dokumentu. Zjistěte, jak se zvířecí obyvatelé oceánů dokonale přizpůsobili životu v nekonečném vlnobití. Nebo jak vzájemně spolupracují a předávají si znalosti z jedné generace na druhou, aby přežili tváří v tvář neúprosným přírodním podmínkám.

4. 5. 20.00 – Nejpodivnější hadi světa

Připravte se, že uvidíte něco opravdu hodně divného! Odhalte nejpodivnější a nejneobvyklejší hady, kteří se plazí v různých koutech celého světa. A zjistěte, jak se z nich vyvinula zvířata bez nohou, jaká všichni známe. Seznamte se s nejkrásnějšími hady, které kamera zachytila. Někteří z nich dokonce létají! Ať už jde o neškodné užovky nebo prudce jedovaté křovináře ostnité, každá minuta tohoto přírodovědného dokumentárního filmu přináší neuvěřitelné záběry kroutících se plazů, z nichž vám zaručeně spadne čelist.

4. 5. 21.00 – Jak přežít mráz v divočině

Neohrožený Bertie Gregory odvážně vyrazil do mrazivých teplot a ledových vod, aby odhalil majestátnou krásu kanadské arktické přírody. Co se mu tam podařilo natočit a nač se můžete těšit? Úžasné momenty z divočiny, mezi kterými nechybí sebevědomý pokus vlčí smečky ulovit ledního medvěda, první plavecké zkušenosti malého mláděte tuleně grónského nebo zážitky dospívajícího medvíděte, které se zrovna vydává na samostatnou cestu životem.

4. 5. 22.00 – Zločiny, které změnily svět (Od Jacka Rozparovače k Dreyfusově aféře)

Většina velkých zločinů se vryla hluboko do kolektivní paměti kvůli tomu, jak jsou kruté nebo senzačně velkolepé. Ale kvůli okolnostem zločinů se často zapomíná, jaké byly jejich důsledky. Když se podíváme zblízka, objevíme mnoho pozoruhodných případů, které se zapsaly do dějin ne tím, jak byly krvavé, ale protože pomohly formovat naše chápaní morálky, dobra a zla. Třídílná mini série Zločiny, které změnily svět se zaměřuje na historické kriminální případy, které natrvalo ovlivnily naše životy. 

Budeme sledovat, jak se z hrůz spáchaných zločinů zrodila základní lidská práva. Jak se z nich staly státní záležitosti, které dokázaly otřást celými politickými systémy. A odhalíme, proč se součástí naší kolektivní paměti staly zrovna ty nejhorší skutky. Důsledky případů, kterými se zabýváme, měly přímý dopad na to, jakým způsobem si dnes představujeme a prosazujeme spravedlnost. 

Každá epizoda rozebírá čtyři historické kriminální případy od doby osvícenství do konce 20. století, které vyvolaly mezinárodní pozornost – ať už šlo o atentát na prezidenta Abrahama Lincolna, vraždy Jacka Rozparovače, Dreyfusovu aféru, Lindberghův únos, sarajevský atentát, smrt těhotné herečky Sharon Tate nebo masakr na střední škole Columbia.

5. 5. 20.00 – Do Ameriky ve stopách vikingů (Stavba vikingské lodi)

Připravte se na epickou historickou výpravu zpátky do minulosti se seriálem Do Ameriky ve stopách vikingů. Sledujte strhující a fascinující ságu, která odhaluje okolnosti vzniku největší vikingské lodi všech dob – drakkaru pojmenovaném po Haraldovi Hårfagre. Stanete se svědky jejích prvních okamžiků od konstrukce v norském Haugesundu a zažijete s ní slavnou zaoceánskou plavbu ze severu Evropy k pobřeží nového, dosud neznámého světa. Nechte se pohltit dechberoucím dobrodružstvím, které se skutečně odehrálo v neklidných dobách, a na vlastní kůži okuste, jaké to je mít pravého vikingského ducha.

5. 5. 22.00 – Nemožné na počkání (Létající jeřáb)

Mike Davidson je obdivovatelem světa techniky, především strojů a vynálezů. V sérii Nemožné na počkání zkoumá různé stroje, aby zjistil, jak fungují. V prvním dílu představuje létající jeřáb, který se využívá pro těžbu dřeva. V dalších dílech představí cestu, kterou po železnici urazí hnojivo potaš z vnitrozemské části Litvy na pobřeží země, odkud je přepravováno po celém světě, železniční přepravu zboží z Itálie do Nizozemí nebo přes Panamský průplav. Seznamí nás s původně armádními loděmi, bez kterých by se neobešla rybí farma v Panamě, a s tunelovacím strojem, který buduje odpadní síť pro kanadské Toronto.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 18. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 18. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 18. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 18. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !