8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kde začít, když se pouštíte do rekonstrukce domu? Nejdůležitější práce není vidět

8. 09. 2023 | Rekonstrukce
-Komerční sdělení-

Pořízení domu je vždy radostná událost. Dlouho šetříte peníze, abyste si mohli konečně pořídit bydlení svých snů. Hodně lidí chce snížit kupní cenu na minimum, protože úroky hypoték jsou vysoké. Z tohoto důvodu si lidé kupují starší domy, které jsou levnější. Zároveň ale také vyžadují mnohem více oprav a investice. Ta se vám může snadno vyplatit. Musíte ale vědět, kde začít.

Paradoxně při rekonstrukci nesmíte začínat u věcí, které vidíte na první pohled. Pro dům jsou totiž mnohem důležitější prvky, které slouží k fungování stavby a nikoli estetickým účelům. Bohužel hodně lidí začíná špatně a až později zjistí, že utratili spoustu peněz na nic. Poradíme vám, s čím je nejlepší začít při rekonstrukci domu a na co musíte myslet.

Správný postup při rekonstrukci je klíčový


Kde začít, když se pouštíte do rekonstrukce domu? Nejdůležitější práce není vidětPřed začátkem rekonstrukce se podívejte na svůj rozpočet. Podle toho si rozmyslete, co přijde na řadu jako první. V první řadě se soustřeďte na spolehlivost konstrukce domu a střechy. Střecha a podkroví by proto měly přijít na řadu hned na začátku prací. Obecně je důležité, abyste začali uvnitř a postupovali postupně k povrchům. V první řadě jsou důležité:
    • střecha a krov,
    • voda a odpady,
    • elektřina,
    • statika celé stavby.

Jakmile budou v pořádku základy, voda, odpady a elektřina, můžete udělat další krok. Jakmile totiž uděláte podlahy, stěny a začnete dům zařizovat, bude velmi těžké se dostat zpět k základům. Dům na venkově také musí mít septik pro odvod odpadu. S tím je zapotřebí počítat. Tyto práce jsou klíčové, ale mají jednu nevýhodu. Utratíte za to spoustu peněz a vůbec to nebude vidět.

První přijdou na řadu části domu, které nevidíte


Najděte si řemeslníky, kteří vám zkontrolují potrubí, statiku domu i elektrické rozvody. To jsou nejdůležitější části domu, které musíte mít v pořádku. Stav krovu vám možná nepřipadá důležitý pro váš komfort, ale to se může rychle změnit, až se vám zhroutí do obýváku. Nepodceňujte základní prvky domu. Hodně lidí to dělá. A věřte, že se to nikomu z nich nevyplatilo.

První týdny nebo měsíce nemusí rekonstrukce vůbec vypadat hezky. Uvidíte jen to, že vám peníze letí z kapsy a na domě to není poznat. Nebojte se. Jednoho krásného dne se budete moci posunout k činnostem, které vidět budou. A budete na 100 procent vědět, že základy domu, odpady a elektřina jsou v pořádku. Vaše rodina tak bude v bezpečí.

Okolí domu musíte také přizpůsobit potřebám


Zahrada a dvůr možná nebudou prioritou ve chvíli, kdy řešíte rozvody elektřiny. Není to úplně pravda. Musíte se podívat, jestli je na pozemku studna, jak jsou vyřešené odpady nebo do jakých míst na dvoře můžete kopat potrubí.

Myslete také na budoucnost


Až se posunete více do interiéru, můžete začít plánovat mnohem více. Izolace je extrémně důležitá, a to nejen kvůli udržení tepla. Také vám poskytne úžasný komfort. Inovativní kročejová izolace vám zajistí teplo od nohou. Zateplení fasády vám také hodně pomůže. Ta vám pomůže nejvíce s teplem. V případě zvuku vám jistě firma doporučí nejen izolovat podlahu, ale také ji použít na stěny a strop. Mezi největší výhody patří:
    • snížení hluku v místnosti,
    • lepší akustika,
    • další tepelná izolace,
    • univerzální použití v celém domě.

Jak si vybrat správnou stavební firmu?


Na tohle neexistuje snadný návod. Nejlepší je, když vám ji doporučí někdo z rodiny nebo přátel. Pomůže ISO 14001, které se stará o životní prostředí. Budete totiž vědět, že firma dbá na přírodu a bude postupovat opatrně s nebezpečným materiálem při stavbě. Podívejte se také na recenze. Uložte poptávku několika firmám a porovnejte si jejich přístup, cenu a rychlost. Podle toho uvidíte, kdo z nich pro vás bude nejlepší.

Zdroj obrázku: 
Robert Kneschke / Shutterstock.com



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !