Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování

23. 09. 2012 | Televizní tipy
Víkendové grilování se vším, co k němu patří – to uvidíte v novém pořadu Když vaří táta s datem 23.9. 2012. Martin Polačko se živí jako privátní kuchař. Lidé si ho najímají na různé oslavy, svatby a grilovačky. Ty nás dnes zajímají nejvíce. Martin chce vyzkoušet nové ohňové recepty a kamarádi v rolích pokusných králíčků posoudí, jak se mu povedly.

Ale protože je víkend, měl by začít pořádnou snídaní, se kterou pomůže šikovný Jakub. Kluci a táta si dají vejce z trouby. Martina pak čeká nákup vysoké roštěné. Podívá se rovnou do bourárny, aby si vybral nejlepší kousek. Pro chuť uvaří něco z obřích žampionů. Portobello na víně mu zabere jen deset minut, jde o jednoduchý recept.

Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilováníNaučíme se bruschettu, ideální přílohu k masu, k němuž také chutná dip z avokádového másla. Na houby, rajčata a opečený bílý chléb Martin spotřebuje trochu víc olivového oleje, hodně hladkolisté zelené petržele a česneku.

Opékat budeme i krutony k salátu Caesar, který doprovodí zlatý hřeb nedělního vaření – rib eye steak. Chlapi si dají maso a cukrářka Iveta upeče ostružinový koláč s jablky, na který se už těší Mates. Táta Martin si libuje, jaký je to krásný pocit, když nemusí všechno vařit sám.

Pořad Když vaří táta bude 23.9. 2012 plný zajímavých receptů. Na zapečená vajíčka se šunkou a bazalkou potřebujeme tolik vajec, kolik lidí bude snídat. Ale i zapékací misky vymazané máslem, předpečená pokrájená rajčata, třicetiprocentní smetanu, šunku, sýr a bazalku. Dobrá a pohledná snídaně si rovněž žádá křupavé pečivo.

Co s obřími žampiony, které je škoda krájet? Martin vás ve své show Když vaří táta 23.9. 2012 naučí nevšední recept – portobello na víně (bílém a polosuchém). Předvede, jak houbu očistit. Klobouček neloupe, zato ho prošpikuje česnekem. Poté hlavičky orestuje na olivovém oleji, krátce podusí na víně, zasype nasekanou zelenou petrželí a dobrou šťávu vytře čerstvou bagetou. Možná by k žampionům dobře chutnala i bruschetta, kterou udělá vzápětí. Bruschetta je výraz pro opečený chleba – podobné jsou naše topinky nebo tousty –, který se potřený česnekem a nazdobený předpečenými rajčaty a zelenou petrželkou také hodí ke grilovanému masu.

V kuchařském pořadu Když vaří táta se můžete 23.9. 2012 těšit také na pořádné steaky. Na steaky, které marinoval přes noc, umíchá marinádu s kořením a olejem Jakub. Pokračuje s přípravou avokádového másla, na které potřebuje ještě 120 g normálního povoleného másla, hodně zralé avokádo a pro větší říz červenou cibuli. Přílohou ke steaku bude rovněž salát Caesar.

S pomocníkem Jakubem se naučíme původní majonézovou zálivku tohoto oblíbeného římského zázraku. Nevšední v něm budou sušená rajčata a způsob servírování ve wrapu z tortilly. Sladkou tečkou bude Ivetin moučník s ovocem, jež nám zahrada na vrcholu sezony nabízí. Na koláč s dušenými jablky a ostružinami budeme kromě ovoce, mouky, másla, vajec, moučkového a třtinového cukru potřebovat med a skořici na posypání.

Tipy a triky z pořadu Když vaří táta:Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování

•    Rajčata na bruschettu nakrájíme na silnější plátky – žádná tenká kolečka. Stačí opéct po každé straně dvě minuty. Když se začne okraj barvit a kroutit, je čas rajče otočit.

•    Do správné salsy patří olej, sůl, pepř a něco kyselého: vyzrálý balsamikový ocet nebo šťáva z limety.

•    Bruschettu potřeme česnekem a lehce promíchanou salsou. Pokud možno bez šťávy, aby se opečený chleba nerozmočil. Zakápneme olivovým olejem.

•    Když nechceme, aby nám do salátové zálivky napadala citronová semínka, mačkáme citron přes dlaň.

•    U křehkého těsta na koláč musíme pracovat velmi rychle, aby máslo příliš nezměklo, protože by koláč ztvrdl. Uhnětené těsto zabalíme do fólie a necháme třicet minut v lednici odležet.

•    Když strouháme citronovou nebo pomerančovou kůru, dáváme pozor, abychom strouhali jen barevnou část, protože bílá slupka je hořká. Plodem tedy často otáčíme.

Nový pořad Když vaří táta uvidíte v neděli 23.9. 2012
v 18.00 hod. na Prima family

Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování:

Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování
Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování
Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování
Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování
Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování
Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování
Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování
Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování
Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování
Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování
Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování
Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování
Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování
Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování
Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování
Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování
Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování
Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování
Když vaří táta 23.9. 2012 – víkendové grilování
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !