MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kojení nemusí být vždy jednoduché...

21. 04. 2012 | Kojení

Kojení nemusí být vždy jednoduché... a to mi dá za pravdu řada z Vás, které moc kojit chtěly, ale z jakéhokoliv důvodu nemohly, nebo jim to nešlo.


Já kojím své druhé dítě. U prvního opravdu problém nebyl. Dcerka se krásně až předpisově přisála a prostě pila. Nemohla jsem si na nic stěžovat. De facto jsem si o kojení ani nic nepřečetla, prostě jsem to brala jako hotovou věc. Dcerku jsem kojila 14 měsíců, než se sama odstavila.

U druhého dítěte jsem byla přesvědčená, že kojení bude "brnkačka", takže žádné lahvičky - které jsem si u první dcerky nakoupila a posléze půjčila - žádné dudlíky, prostě jsem si řekla, že budu kojit a láhve přece nepotřebuji.

Syn se narodil v parném létě minulého roku. Byl největší z dětí na pokoji, prostě nepřehlédnutelný a tolik žíznivý. U prsu byl skoro pořád. Když jsme spolu usnuli, tak jej sestřička dala do postýlky a on začal brečet. Pomohlo zase přiložit. Ale na váze se to vůbec neprojevilo.

Kojení Po návratu domů jsem začala mít potíže. Zarudnutí, bolesti a vysoká teplota. Sestřička na gynekologii mi doporučila jogurtové zábaly - fakticky pomohly, jenom jsem všude cítila jogurt, až mi z toho nebylo dobře.
Další týden příšerného vedra a další problém s kojením. Popraskaly mi bradavky. Kojení bylo šílené, bolestivé, hrozné.
Že by pomohly mastičky, to se říct nedá. Po poradě s gynekologem jsem na bradavkách nechala zaschnout mat. mléko a chodila "jen tak" - super pro prsa, možná i pro manžela, příšerné pro mě. Prsa byla těžká, mléko z nich odkapávalo, pořád jsem chodila ostříkávat - no hrůza a děs.
Jenomže nic se nelepšilo. Už jsem byla zoufalá. Jít kojit na veřejnost - velký problém, nikam jsem nemohla, synek preferoval pouze a jenom polohu vleže a kde si pohodlně lehnout, že? Bolesti byly příšerné. Fakt. Kolikrát jsem si říkala, že s kojením skončím, že to nemá cenu. Že existují umělá mléka s flaškou a dudlíkem. Manžel byl na mě naštvaný, že se takhle trápím. Nakonec vše vyřešila už 3. návštěva gynekologa v době šestinedělí - no jo, byla jsem tam pečená vařená, asi se mně tam líbilo.

Ten, když viděl, "čím kojím", tak se divil, že vůbec kojím. Napsal mi antibiotika a genciánovou violeť. Zakázal mastičky. A sušit a sušit. Prý nejlépe nekojit aspoň 24 hodin. Uf. Takže jsem koupila jedno balení umělého mléka, jednu lahvičku a jeden dudlík. A staral se manžel. A že mu to panečku šlo. Škoda, že jen týden. Týden totiž trval příkrm synka + kojení. Po týdnu se mi z umělého mléka poblinkal a tím jsme skončili.
Teď už 10 měsíců kojím bez jakýchkoliv potíží. A jen tak, jak vidím svého hladovce, nepřestanu.

Kojení - co bych doporučila všem Vám, kterým kojit nejde?

Nebát se zeptat, jít si pro radu třeba několikrát i s dítětem, nechat si ukázat techniku kojení. A hlavně - věřit si. A pokud už problém máte, jít ho řešit hned a nenechávat vše dojít tak daleko, odkud není návratu - tedy v kojení.

Diesonne
Chytrá Žena – čtenářka




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jsem měla štěstí jenom 2 měsíce,pak jsem musela přejít na umělou výživu,měla jsem mlíko hrozně slabé a malý plakal hlady,některé ženské co můžou kojit si toho ani neváží,nic horšího jsem v tomhle období nezažila,než že nemohu dát malému napít
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem ležela v horečkách při všech třech svých dětech. Ale stejně jsem vydržela kojit rok
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj,
mas muj obdiv, ja mela to stesti,ze jsme byly dokonce s moji dcerkou za obr hvezdy hned v porodnici,jak nam to kojeni slo,asi bych takove trapeni,co jsi mela ani nezvladla,klobouk dolu. Ale co bysme pro ty prtata neudelaly,ze Smajlík

Jo a moji dcerce je skoro rok a vidim to na jeste dlouhe kojeni,je to zkratka prsomil Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj tak já jsem nekojila protože jsem hodně krvácela strasně to bolelo a pokaždé mi tekla hodně krev takže jsem kojit nemohla a moc mě to mrzelo .
Obrázek uživatelky
profil
Mám dvě holčičky.Musím říst že tu první,která už má dva a půl roku,sem bohužel kojila jen tři měsíce a to z důvodu že se mi po každém napití strašně poblinkala.Sice mi přibírala krásně na váze,ale když sem s ní někam šla a nakojila sem jí,tak sem jí mohla přeslíknout a to si nedokážete představit když máte na jeden den plnou tašku náhradních věci,tak sem svůj problém vyřešila s umělou stravou a to že sem začala kupovat Nurilon AR a naštěstí má noční můra s nahrdními věsmi skončilaTa druhá holčička má přes měsíc a musím zaklepat že tet s ublinkovaním nemám žádný problém,jen mám spoustu mléka a dcerka to nestačí vypít tak si dokážete představit jak po dvou hodinách vypadá mé tričko,nestačí mi ani dva tampony do podprsenky,ale důležité je že krásně přibírá a snd jí nic nechybí. j
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles