Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc

15. 03. 2015 | Televizní tipy
Síla léčivek, rakytníku, omanu, pampelišky a kopřivy pročistí organismus a dodají mu energii.

Jarní únava je chronicky známý jev, který nás po zimním období pravidelně potrápí. Účinnými pomocníky jsou bylinky na pročištění i posílení organismu, odlehčená dieta, do které na jaře patří syrová zelenina a pohyb na čerstvém vzduchu, v přírodě.

Simona se v pořadu Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc znovu vypraví za paní lékárnicí Haldovou. Co se vlastně našemu tělu i psychice děje brzy na jaře? Paní lékárnice je na základě svých zkušeností přesvědčena, že je třeba hlavně pročistit a podpořit orgány látkové výměny. Simona se naučí namíchat jednoduchou a osvědčenou čajovou směs, divák dostane doporučení nasbírat si na jaře kopřivu.

Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemocNavážeme další epizodou Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc s dr. Větvičkou, který divákům blíže představí dvě bylinky, které pí Haldová doporučila, tj. rakytník řešetlákový a méně známý oman pravý. Info pro diváka: proč kořeny omanu sbírat na podzim a co je třeba vědět o rakytníku, pokud si ho chce vysadit na zahradě?

Simona se na svých cestách setkává se zajímavými osobnostmi – odborníky na bylinky a na jejich použití při péči o zdraví. Léčitelka a bylinářka Eva Moučková je zastáncem celostního pohledu na člověka a jeho zdravotní stav. V rámci tématu dílu „jarní únava“ doporučí svůj oblíbený čaj, který pročišťuje lymfatický systém (což je pro jarní detox velice důležité). Jeho výhoda spočívá v tom, že ingredience má většinou každý po ruce doma v kuchyni. Navážeme Bylinkářskou dílnou, kde Simona tento čaj připraví.

Problémem jarní únavy se zabývá i tradiční čínská medicína. Simona se vypraví v pořadu Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc do Prahy za MUDr. Jozefem Luckým a ten diváky seznámí s tím, jaká pravidla tradiční čínská medicína doporučuje dodržovat – tj. poznat rozdíl mezi jarní únavou a syndromem chronické únavy (který by měl řešit lékař), dále doporučí organismus pročistit a pak posílit (čínské bylinky dostupné i u nás) a vysvětlí, co jsou to tzv. adaptogeny a jakou roli hrají v boji s jarní únavou.

A dalším důležitým pravidlem v boji s jarní únavou je odlehčení stravy. Doporučuje se také konzumovat co nejvíc syrové zeleniny. Recept Evy Francové na pomazánku z tofu a syrové zeleniny je jedním z příkladů, jak si připravit rychlou, jednoduchou a zdravou jarní přesnídávku.

Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc můžete sledovat 15. 3. 2015 od 18,25 hodin na ČT1!


Zdroj: Česká televize
Foto: Martin Mrnka


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc:

Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc
Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc
Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc
Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc
Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc
Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc
Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc
Kouzelné bylinky - Jarní únava není nemoc
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
za tento úžasný zajímavý pořad, nenechám si ujít jediný díl, paní Simona vybírá skvělá inspirující témata a prozáří nedělní podvečer jako sluníčko.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles