8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ve službách zla

10. 05. 2016 | Knižní tipy
Název knihy: Ve službách zla
Autor: Robert Galbraith (pseudonym J. K. Rowlingové)
Nakladatelství: PLUS
Datum vydání: 5/2016
Formát: 145 x 205 mm
Vazba: vázaná s laminovaným potahem a přebalem
Počet stran: 576 stran
Cena: 389 Kč

Na knižní pulty míří jedna z nejočekávanějších knih tohoto roku. Detektivní román Ve službách zla vydá nakladatelství Plus 2. května v České republice i na Slovensku. Dech beroucí jízda z pera J. K. Rowlingové píšící pod pseudonymem Robert Galbraith vyjde opět v excelentním překladu Ladislava Šenkyříka a má ambice navázat na fenomenální úspěchy Volání Kukačky i Hedvábníka nebo je dokonce překonat.

Bestsellerová série s oblíbeným detektivem Cormoranem Strikem byla přeložena již do 40 světových jazyků a obsadila přední příčky žebříčků bestsellerů. Jen v České republice bylo prodáno téměř 100.000 knih. Zatím poslední třetí případ Ve službách zla je zahraničními kritiky hodnocen nejlépe. Rozhodně se tedy máme na co těšit. Román vyjde také jako audiokniha, e-kniha, v Braillově slepeckém písmu a bude ke stažení v mp3.

Ve službách zlaCormoran Strike čelí pomstě v nejtemnějším případu své kariéry.

Třetí případ Cormorana Strika a jeho sympatické asistentky Robin přináší nejen ďábelsky rafinovanou zápletku s neočekávanými zvraty, ale také poutavý příběh o vztahu oblíbené dvojice vyšetřovatelů na křižovatce osobních i profesních životů.

Představte si, že jednoho dne obdržíte balíček s useknutou ženskou nohou… I neohroženou Robin Ellacottovou, asistentku soukromého detektiva Cormorana Strika, tento záhadný balík vyděsí k smrti. Jejího šéfa hned tak nic nerozhodí, ale ani on tuhle výstrahu nebere na lehkou váhu. V minulosti narazil na čtyři osoby, které přichází v úvahu jako viníci – a Strike moc dobře ví, že žádná z nich se neštítí ani nejhoršího násilí. Policie se zaměří na jednoho z podezřelých, jenže Strikovi je čím dál jasnější, že právě ten pachatelem není. Spolu s Robin se pustí do pátrání na vlastní pěst a ponoří se do temných a zvrácených světů zbylých tří podezřelých. Záhy však dojde k dalším hrůzným činům a Strikovi s Robin začne rychle docházet čas...

„Čiré potěšení... Proč jsou tyto romány tak skvělé: jsou to chytře napsané detektivky s napínavou zápletkou, v nichž je vše, co k tomuto žánru patří (kladný i záporný hrdina, vodítka, zvraty, vražda!), ale navíc i neuveřitelný emocionální a mravní náboj.“
- NPR

„Strike s Robin jsou neodolatelní jako vždycky.“
- The New York Times

„Klasika, kterou si naplno vychutnáte... Už teď se nemůžu dočkat dalšího Strikova dobrodružství.“
- Sunday Express

„Detektivka, které rázem propadnete a budete chtít další.“
- The Financial Times

ROBERT GALBRAITH je pseudonym J. K. Rowlingové, autorky řady knih o Harrym Potterovi a románu Prázdné místo. Ve službách zla je po Volání Kukačky (2014) a Hedvábníkovi (2015) třetím svazkem v sérii detektivních románů s charismatickým Cormoranem Strikem v hlavní roli. Romány Roberta Galbraitha s detektivem Cormoranem Strikem budou zfilmovány jako televizní seriál pro stanici BBC One ve společnosti Brontë Film and Television Ltd.


Ukázka z knihy Ve službách zla


Tohle není Léto lásky


Všechnu její krev ze sebe smýt nedokázal. Pod nehtem levého prostředníčku se mu jako závorka držel temný proužek. Snažil se jej vyškrábat, i když ho ten pohled docela těšil: jako připomínka vzrušení ze včerejška. Po chvíli marného drhnutí si prst se zbytky zaschlé krve strčil do pusy a začal sát. Železitá pachuť mu rázem vrátila vůni mohutného proudu, který divoce vystříkl na dlaždičky podlahy, pocákal stěny, promáčel mu džíny a broskvově zbarvené osušky – heboučké, nadýchané a úhledně poskládané – proměnil v hadry nasáklé krví.

Barvy mu dnes ráno připadaly zářivější, svět jako by zkrásněl. Cítil se vyrovnaně, povzneseně, jako by ji do sebe celou nasál, jako by její život dostal transfuzí do svých žil. Jakmile je člověk zabil, připoutal je k sobě natrvalo: ovládl je nesrovnatelně mocnějším poutem, než jaké skýtá sex. Už pouhé vědomí toho, jak vypadaly ve chvíli smrti, svou důvěrností překonávalo cokoli, co můžou zakusit dvě živá těla. Vzrušovalo ho pomyšlení, že nikdo neví o tom, co provedl, ani co se chystá provést příště. Ve slabém dubnovém slunci se opíral o vyhřátou zeď, šťastně a spokojeně si cumlal prostředníček a pohledem přitom zkoumal protější dům.

Nebyl to nijak výstavní dům. Docela obyčejný. Ale nepochybně se v něm žije příjemněji než v mrňavém bytečku, kde v černých plastových pytlích čeká na spálení oblečení ztvrdlé včerejší krví a za rourou pod kuchyňským dřezem se tísní jeho důkladně vyčištěné, nablýskané nože.
Před tímhle domem černý litinový plůtek chránil malou předzahrádku a neudržovaný trávník. Dvoje bílé domovní dveře, namáčknuté těsně vedle sebe, prozrazovaly, že třípodlažní budovu přestavěli na oddělené bytové jednotky v přízemí a v patře. V přízemí bydlela dívka jménem Robin Ellacottová. I když si dal tu práci, aby zjistil její skutečné jméno, ve svých představách jí říkal Sekretářka. Zrovna ji zahlédl, jak prošla kolem arkýřového okna, snadno rozpoznatelná díky svým světlým vlasům.


Tuto knihu Ve službách zla koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros Media.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !