8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 2. týden

9. 01. 2023 | Televizní tipy
Vydejte se po stopách Prima ZOOM. Užijte si cestu poznání na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 2. týden:


9. 1. 21.00 – Španělsko z výšky (Pláže a pobřežní oblasti)


Od úctyhodně vysokých andaluských hor přes rušnou Barcelonu až po sluncem zalité Středomoří – tohle je Španělsko, jaké jste ještě neviděli: z výšky. Prozkoumejte ho ve strhujícím dokumentárním filmu plném dechberoucích záběrů.

10. 1. 23.00 – Tajný život krav (Samuřin svět)

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 2. týdenVětšina z nás si myslí, že o kravách víme všechno: postávají na polích. Přežvykují trávu, co chvíli zabučí a samozřejmě dávají mléko. Jsou typickým symbolem zemědělství a venkovské krajiny, někteří je dokonce vidí jako symbol klidu a míru. Jenže krávy jsou mnohem víc než jen to. Všeobecně jsou brány jako mírumilovné, pokojné a trošičku hloupé. Ovšem to je chyba. Protože každá kráva má svou vlastní osobnost. Krávy jsou citlivé, umí se učit nové věci a jsou vcelku společensky založené. A taky se umí docela dobře bránit. Snímek je vyšperkovaný okouzlujícími záběry pořízenými z nečekaných úhlů a zábavným, neobvyklým a vzrušujícím způsobem odhaluje poněkud nečekané momenty ze života krav.

11. 1. 23.00 – Chlapi z kamene (Mramorové lomy)

Mramor je nejpřepychovějším druhem kamene na světě. Ale dá se těžit jedině ve vysokých horách. Je to vysoce náročný a nebezpečný proces. Kdo to zvládne? Jedině Chlapi z kamene! V Apuánských Alpách v italském Toskánsku leží největší mramorová pánev na světě. Vyhledávaný a přepychový druh kamene se tady těží už více než dva tisíce let. Jenže každičký centimetr mramoru něco stojí. Jeho těžba je věčným bojem s neústupnými živly a neúprosnými horami tváří v tvář neustálému nebezpečí.

Kdo si jim troufne čelit? Kdo to zvládne? Jedině Chlapi z kamene! Ve stejnojmenném napínavém seriálu uvidíte, jak fungují tři různé lomy na mramor ve vysokohorském prostředí místního přírodního parku Apuánských Alp. Odhalíte, jak pouze tyto tři lomy pohánějí mnohamilionový průmysl, který přispívá k hospodářskému blahobytu celého regionu. A nahlédnete do srdcí nebojácných a neohrožených chlapů, jejichž síla, schopnosti a instinkty umožňují pokračovat v těžbě mramoru uprostřed neustále se měnící měsíční krajiny, ze všech stran obklopené neuvěřitelnými výhledy. 

13. 1. 20.00 – Biebrza: Evropská Amazonie

Biebrza: Evropská Amazonie je překrásný, poetický dokument, který zachycuje všechna čtyři roční období v životě volně žijících zvířat v okolí řeky Biebrza. Řeka a okolní mokřady jsou chráněny hranicemi největšího přírodního parku v Polsku a patří k nejdůležitějším zvířecím útočištím v celé Evropě. Podívejte se na tajný život zvířat v údolí Biebrzy – od jara po zimu, od příletu divokých hus až po smutnou scénu s orlem mořským, který rve na kusy mršinu losa zahubeného mrazem. Nenechte si ujít jedinečný příběh o osudech podivuhodných hrdinů, mezi nimiž jsou nejrůznější savci, ptáci, obojživelníci, ale i roztodivné druhy hmyzu a ryb – zachycený v podobě, v jaké jste ho ještě neviděli.

13. 1. 21.00 – Život v laguně

Vydejte se na výpravu do lagun na Floridě a prozkoumejte fascinující zavodněnou krajinu, kde se to jen hemží nejrůznějšími formami života. Odhalte tajemství choulostivého ekosystému a nečekané zádrhely potravního řetězce, které se ukrývají pod potemnělou vodní hladinou. Laguna představuje pro mnoho zvířecích druhů jakousi mateřskou školku. Film Život v laguně nabízí divákům bezprostřední přístup do málo známého prostředí – ohroženého světa malých zvířat žijících na nejnižších příčkách potravního řetězce. Než se tito tvorové odváží do širého oceánu, ukrývají se před hladovými dravci v bezpečí hustého travnatého porostu těžko přístupných lagun.

14. 1. 20.00 – Život ve vzduchu (Jak zvítězit nad gravitací)

Oddejte se Životu ve vzduchu a skákající, plachtící i létající tvory Země uvidíte tak jako nikdy předtím. Schopnost létat je dokonalou zbraní superhrdiny, o které si většina z nás může jedině nechat snít. Přesto se překvapivě velkému množství zvířat podařilo ovládnout oblohu. Jsou mezi nimi veverky a pavouci, žáby, ryby, ptáci i netopýři. Tato zvířata neobyčejných schopností a dechberoucích podob loví, pohybují se, spí, žijí a umírají ve vzduchu. Jejich svět byl vždy velkou neznámou a místem, kam my lidé nemůžeme, a tak si ho ani nedokážeme představit. Jenže nyní máme k dispozici nejmodernější filmařské technologie, takže se můžeme vydat přímo nahoru a odhalit všechna jeho dosavadní tajemství. Fascinující seriál z produkce BBC umožní divákům „vzlétnout“ na oblohu a podívat se na svět z jedinečné nové perspektivy.

14. 1. 23.00 – Florence Nightingalová: Příběh ošetřovatelky (1/2)

Způsobila revoluci v moderním ošetřovatelství, a přesto příběh Florence Nightingalové zná jen málokdo. Florence Nightingale se narodila v roce 1820 v bohaté anglické rodině a již od útlého věku se živě zajímala o medicínu a lékařství. Ve světě, kde bylo normální, že ženy ve společnosti zůstávaly doma, prolomila hranice stanovené pohlavím a stala se průkopnicí profese v oboru, který byl tehdy vyhrazen výhradně mužům. Postavila se do čela skupiny zdravotních sester, které se staraly o zraněné vojáky během krymské války, a projevily se u ní revoluční názory na hygienu a sanitaci.

Když se vrátila z fronty, anglická královna Viktorie i lid celé Velké Británie oslavovaly Florence jako opravdovou hrdinku. A tak brzy založila vlastní školu pro zdravotní sestry a dále pokračovala v úsilí reformovat zdravotnictví. Tento snímek kombinuje archivní záběry se svědectvími pamětníků i dramatickými hereckými rekonstrukcemi a zajímavým způsobem přibližuje život jedné z nejpozoruhodnějších žen historie. Florence Nightingalová: Příběh ošetřovatelky je strhující portrét aktivistky, sociální reformátorky, statističky a zdravotní sestry, která se vzepřela dusivým konvencím a změnila běh dějin.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
To už se těším, mám ráda dokumenty na Prima zoom.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles