8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mateřské mléko nebo umělé

13. 10. 2015 | Kojení
Televizní reklamy na nás chrlí výhodné nákupy, akční balení a spokojená miminka s plnými bříšky, která jsou dobře napapaná díky zaručeně zdravé umělé výživě.

Na druhou stranu občas se někde objeví článek o nesporných výhodách kojení. A mezi těmito možnostmi stojí hormony rozbouřená nastávající maminka s kulatícím se bříškem, která chce pro své tak očekávané dítko to nejlepší.

Pohodlí nebo přirozenost?

Umělá výživa je z pohledu mnoha maminek pohodlnější a to hned z několika důvodů. Bezesporu estetická stránka, kdy nemusíme řešit zemskou přitažlivost a zachováme si dekolt jako dřív. Maminky se nemusí trápit odříkáním si kávy, alkoholu a už vůbec končit s bujarým nočním životem. Lahvičku dokáže ohřát každá babička, tetička či chůva.

Mateřské mléko nebo uměléNic není jenom černé nebo bílé

Ovšem na druhou stranu kojení sice jde zemské tíži naproti, ale ta stejně dožene časem každou z nás. Navíc mnohdy díky němu se obsah podprsenky tak nějak lépe zaplňuje. Odřeknout si nějakou tu kávičku, skleničku - co bychom pro to naše zlatíčko neudělaly. No a veselý noční program, o ten se nám přeci taky postará ta naše největší radost. O finanční stránce věci - v době, kdy je módním zvykem brblat, jak je všechno drahé - netřeba mluvit. Zbývající kila, která jsme si spolu s miminkem odnesly z porodnice, jdou taky pěkně skoro sama dolů, miminko většinou nemá problémy se zácpou, a posilujeme také jeho přirozenou imunitu. A opravdu není nic krásnějšího, než mít tu možnost a výsadu přiložit si ten náš poklad k prsu a prožívat tu neopakovatelnou blízkost a vzájemnost.

A milé maminky, opravdu je to výsada, protože bohužel je spousta maminek, které nemají tu možnost volby a bohužel kojit i přes velkou snahu, vůli a přání, nemohou.

Jak se tedy rozhodnout? Maminky, myslím, že žádná volba není špatná a nejlepší je volba SRDCEM. Jedině tak budete spokojené vy i vaše miminko. A to je to nejdůležitější, protože všechny vaše nálady a pocity se promítají do toho vašeho něžňoučkého uzlíčku štěstí a opravdu to není otřepaná fráze, že SPOKOJENÁ MAMINKA ROVNÁ SE SPOKOJENÉ MIMINKO.


Autorka: Pavlína Šmahlíková
ChytráŽena.cz
článek již vyšel také na webu autorky


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Každé z dětí jsem kojila asi 1,5 roku, bylo to v době, kdy kojení nebylo moc in, tchyně mi nadávala, že to není dobré tak dlouho kojit, ale nakonec jsem se od lékaře dozvěděla, že díky tak dlouhému kojení měl syn atopický ekzém v mnohem slabší formě a začal ho zlobit až asi v 9 letech a od puberty problémy přestaly.
Obrázek uživatelky
profil
už 13. měsíců a ještě bych alespoň rok kojit chtěla... Smajlík nádhera dívat se na broučka jak bumbá
Obrázek uživatelky
profil
Držím pěsti všem maminkám, které chtějí kojit. Já před 7 lety taky chtěla, ale nějak nám to nešlo, takže syn po šestinedělí skončil na umělé výživě. Vyrostl z něho ale velký "chlap". Teď čekáme dvojčátka kluky, tak snad to bude jiné, strašně bych kojit chtěla.
Obrázek uživatelky
profil
Já odkojila oba syny a přes veškerou snahu jsme dokrmovali umělou výživou, přesto z nich vyrostli zdraví dospělí chlapi, nic proti umělé výživě, moje generace na ní vyrostla celá, ale maminy kojte pokud Vám to zdraví a síla dovolí co možná nejdéle, uděláte pro Vaše děťátko to nejlepší SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Před 14 dny jsem po dvou letech přestala kojit / snažíme se o sourozence/. Je to nádherné a užívala jsem si to. Přestat je těžké a neměnila bych. Znám maminy, které přestaly ze zdravotních důvodů; z důvodu, že je to omezovalo v jejich osobním životě. Já měla štěstí a doufám, že se to bude opakovatSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles