MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestování a turistika v těhotenství

23. 08. 2012 | Těhotenství

Myslím, že každý pohyb v těhotenství je prospěšný, ale samozřejmě jenom pohyb, který nás nebolí a nijak nic neztěžuje. Turistika a cestování jsou podle mého názoru více než prospěšné.

Nejdříve se tedy podíváme na turistiku. Já sama během mého těhotenství teď chodím po horách. Samozřejmě nemůže nastávající maminka šlapat nějaké hodně náročné túry a kopce. Ale pomalým tempem po mírných kopečkách příjemnou procházkou se dá chodit. Těhotná žena se bude cítit velmi dobře a zdravotně jí to jenom prospěje. Horský vzduch a příroda jsou zdraví určitě dostatečně prospěšné a proto já hory a turistiku těhotným rozhodně doporučuju. Myslím, že to nemůže nijak zvlášť uškodit, pokud je žena zdravá a cítí se dobře.

Cestování v dopravních prostředcích veřejnou dopravou

cestování a turistika v těhotenstvíJá jsem zastánce spíše chůze pěšky, ale tam, kde se pěšky dostat nedá a je to moc daleko, i já musím dojet veřejnou dopravou, ať už je to vlak, autobus, tramvaj apod. Bezpečnější a prospěšnější je ale rozhodně chodit pěšky. Žena bude mít dobrou kondici, udělá něco pro své zdraví a nebude trpět v dopravních prostředcích. V dopravních prostředcích může žena snadno přijít k úhoně, např. přehřátím, dehydratací, je zde riziko infekce. Jsou zde taky různé vibrace, rizika otřesů apod. Nedávno jsem toto zažila, jela jsem autobusem, který opravdu celou cestu (asi půl hodiny) neustále drncal a skákal a bylo mi to tak nepříjemné, že bych nejraději vystoupila a došla celou cestu pěšky. Bohužel to bych asi neušla, takže jsem to musela přetrpět. 

Cestování letadlem by nemělo být pro těhotnou nijak zvlášť nebezpečné. Ale nedoporučuje se létat v posledních fázích (asi třech měsících) těhotenství kvůli velké nadmořské výšce a riziku trombembolie. Trombembolie znamená vmetek krevní sraženiny. Znamená vmetení kousku krevní sraženiny do cévy, céva se bohužel poté ucpe a může dojít až k úmrtí. Na tohle je třeba dávat si velký pozor, je to sice výjimečné, ale možné.

A co cestování autem?

Auto je pro nás všechny dnes už skoro nezbytným dopravním prostředkem, bez kterého se málokdo odejde. Víte ale, že těhotné jsou skoro nejnebezpečnější řidičky? Mají trošku poblázněné hormony a proto si myslím, že v těhotenství není vhodné řídit auto. Když už je to ale nutné, tak se zvýšenou opatrností, ať se nikomu a hlavně nastávající mamince nic nestane. Důležitý je hlavně bezpečnostní pás, který by měla mít těhotná správně zapnutý. Bezpečnostní pás musí být zapnutý pod zvětšujícím se těhotenským bříškem. Největší chybou je si pás zapínat přes břicho, tak si může žena vážně ublížit nebo poškodit své těhotenství.

Z toho všeho plyne, že turistika je krásně prospěšná, ale cestovat v dopravních prostředcích, ať už je to auto či MHD, je vždycky vhodné s největší opatrností a s dodržováním pravidel bezpečnosti.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !