Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si zpříjemnit těhotenství na lůžku

22. 02. 2012 | Těhotenství
Někdy těhotenství prostě neprobíhá tak, jak by mělo. Může se stát, že zůstanete na dlouhé týdny, nebo dokonce měsíce upoutaná na lůžko... Jak se s tím vyrovnat?


Prožívala jsem  třetí těhotenství... Po dvou předešlých bezproblémových těhotenstvích, by mě nenapadlo, že zrovna já zůstanu od 24. t. upoutána 11 týdnů v nemocnici na lůžko.

Své těhotenství jsem si do 20. týdne plně užívala, až poté mi na genetice řekli, že mám hodně dole placentu, a že se mám šetřit. Bohužel problémy na sebe nenechaly dlouho čekat a já začala na začátku 24. t. silně krvácet...
V nemocnici jsme narazili na nepříjemného doktora ( nejspíš jsme ho vyrušili naším příjezdem ze sledování oblíbeného pořadu nebo něčeho podobného ). Doktor mě vyšetřil, řekl, že už je to hodně rozběhlý, že hodně krvácím, a že se uvidí ráno... Buď se to povede jako porod a nebo jako potrat, a poté mě uložili v nemocnici s kapačkou v ruce na pokoj... Nemusím ani popisovat, jak mi v tu chvíli bylo...Všechno bylo jinak, než jsem si představovala.

Místo bezstarostného těhotenství a očekávání, jsem prožívala každodenní stres a úzkost na nemocniční posteli. Každodenní myšlenky se točily jen kolem toho, zda je děťátko zdravé a zda se mi ho podaří donosit. Samozřejmě mě trápil i pocit viny, stále dokola jsem přemýšlela o tom, kde jsem udělala chybu a co jsem měla udělat lépe, abych rizikovému těhotenství předešla. Nejhorší byly návštěvy manžela a mých starších dětí, jejich odchod jsem vždy obrečela...

Ač to zní neuvěřitelně, v nemocnici jsem vydržela až do začátku 35. týdne, kdy jsem po spoustě léků na udržení těhotenství porodila syna, který vážil 2500 g. Po počátečních problémech s adaptací, kojenecké žloutence a problémech s trávením mlíčka nás po 14 dnech pustili domů.
Dnes už jsou to 4 roky, co máme syna... Ani nemůžu věřit, že to vše tak rychle uteklo.

Já měla to štěstí, že jsem měla skvělé spolubydlící na nemocničním pokoji, tak jsme si hodně povídaly, jinak mám pro Vás pár tipů, jak si pobyt v nemocnici zpříjemnit a přijít na jiné myšlenky.

ČTĚTE KNIHY - zkuste čas, proležený v posteli, nevnímat jako promarněný... Já v předchozím uspěchaném životě s mými dvěma dětmi neměla čas si ani přečíst časopis, natož nějakou knihu. Teď k tomu byla ideální příležitost... Vybírejte si knihy takové, které Vás pobaví a potěší. Zrovna tak můžete na videu ( pokud to nemocniční vybavení pokoje umožňuje) zhlédnout filmy, které Vám v kině utekly. Já s mou spolubydlící jsme si vzaly do nemocnice notebook a filmy pouštěly na něm. Užijte si to do zásoby. Až se miminko narodí, dlouho nebudete mít na něco podobného čas ani pomyšlení...

STUDUJTE CIZÍ JAZYKY - Máte rezervy v angličtině, němčině nebo španělštině? Využijte času, který máte. Konečně se jejich učení můžete věnovat jak dlouho chcete a navíc systematicky a intenzivně. Až později zvládnete počáteční nápor péče o novorozeně, budete se moci k jejich studiu zase vrátit.

PLEŤTE, HÁČKUJTE, PALIČKUJTE
- Baví Vás ruční práce? Jehlice nebo háček a pár klubek vlny Vám teď určitě přijdou vhod. Můžete naplést výbavičku pro miminko - malé čepičky a svetříky jsou rychle hotové a určitě Vás potěší. Pokud jste ale příliš pověrčivá, upleťte raději svetr pro sebe nebo pro manžela.

SURFUJTE NA INTERNETU
- Pokud máte notebook, využijte toho - brouzdejte na internetu a sbírejte všechny možné informace o těhotenství, rodičovství a péči o děti. Nezapomeňte, že přes internet se dá také nakupovat.

speedyy 58 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !