Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Gravijóga - jóga v těhotenství

12. 03. 2012 | Těhotenství
Gravijóga je určena všem nastávajícím maminkám, a pomůže hlavně ulevit od bolestí zad či kloubů. O tom, zda v těhotenství cvičit, dnes není pochyb, protože když budete v dobré kondici, porod může proběhnout mnohem lehčeji. Ovšem vždy je dobré v těhotenství cvičit jen pod dohledem zkušeného odborníka a cvičení nejdříve konzultovat se svým lékařem, zda vám jej doporučí. V rizikovém těhotenství bez konzultace s lékařem v žádném případě necvičte.

Gravijóga se cvičí
především pro usnadnění porodu, ale také při ní posilujete, relaxujete a učíte se správně dýchat. Tímto cvičením navazujete hlubší vztah s děťátkem, zbavujete se strachu, nejistoty a radujete se z těhotenství. U zdravé ženy není důvod přestat v období těhotenství sportovat, naopak se doporučuje. Samozřejmě ale nemůžete dělat úplně všechny sporty, ale jen ty lehčí a s ohledem na váš zdravotní stav. Také se nedoporučují sporty, při kterých se skáče a jsou velké otřesy bříška.

GravijógaMimo gravijógy můžete v těhotenství cvičit různá těhotenská cvičení, pilates nebo třeba chodit plavat. Cvičení nejen ulehčuje partiím, které gravidita velmi namáhá jako jsou záda a nohy, ale pravidelný pohyb dodá tělu více kyslíku, o který se musíte během gravidity dělit s miminkem. Do 5. měsíce ženy většinou s cvičením nemají žádný problém, později už to bývá těžší kvůli bříšku. Cvičení nikdy nepřehánějte a cvičte, jen pokud se vám to bude líbit a nebudete se cítit unavená.

Gravijóga je určena pro všechny věkové kategorie žen. V těhotenství se velice hodí k odbourání stresu a celkovému zklidnění, uvědomění si sama sebe, naučí vás správnému dýchání, má plynulé přechody z jedné polohy do druhé a tím je vhodná pro budoucí maminky i nenarozené dítě. Klidná hudba, meditace a protahování je krásně prožitý čas a to nejen pro budoucí maminku.

Jestliže chcete gravijógu cvičit doma, měly byste si pořídit například instruktážní DVD, podle kterého budete později cvičit, ale hlavně první absolvovat pár lekcí u odborníka, který vás naučí správné technice.

Ke cvičení vám úplně postačí podložka a vhodné pohodlné oblečení, nic víc nepotřebujete. Jóga v těhotenství má pozitivní vliv jak na fyzikou stránku ženy, tak posiluje  svaly, vyrovnává svalovou dysbalanci, zlepšuje funkci srdce a díky tomu budete mít i pružnější páteř. Vždy ale dělejte jen to, co vás baví a co vám a vašemu bříšku dělá dobře.


Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem v těhotenství cvičila podle videa na youtube, které jsem si stáhla. Díky němu jsem se dozvěděla o značce ElastiQ a jeho krému na strie v těhotenství. Takže hezky po cvičení jsem se ještě mazala a těhotenství mě skoro až na malého urviše nepoznamenalo Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles