8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kosmetika pro miminko

1. 10. 2012 | Vývoj

Každá maminka se snaží vybrat pro své miminko tu nejlepší kosmetiku, která je šetrná k jeho pokožce. Kupujeme jen kosmetiku, kterou pro dítě nutně potřebujeme, neděláme si zásoby přípravků, které vůbec nepoužijeme. Zdravá dětská pokožka je měkká, dobře hydratovaná a na dotek příjemná, až sametová. Aby nám nadále i taková zůstala, používáme k ošetření pokožky jen kosmetiku určenou pro miminko.

Miminko má velmi jemnou kůžičku, proto musíte být opatrní. Kosmetické přípravky, které používáte v porodnici po narození miminka, můžete používat také doma. Pokud se objeví nějaké alergické reakce, je zapotřebí použít speciální kosmetiku.

kosmetika pro miminko

Na co si dávat pozor?

Na některé kosmetické přípravky mohou mít děti alergie, prvně kosmetický přípravek vyzkoušejte na kousku, než ho nanesete na celou dětskou pokožku. Se všemi kosmetickými přípravky, které používáme, musíme zacházet opatrně. Po některých kosmetických přípravcích může vzniknout zarudnutí, svědění, vyrážka a jiné alergické reakce. Někdy takové změny na citlivé dětské pokožce rychle samovolně zmizí. Pokud kožní problémy přetrvávají delší dobu, je zapotřebí vyhledat pomoc dětského dermatologa, který vám poradí, jakou kosmetiku používat na citlivou pokožku. Pokud se předpokládá u vašeho dítěte výskyt alergii, díky dědičné dispozici, pak je vhodné používat pro děti kosmetické přípravky zakoupené v lékárně, které chrání dětskou pokožku před alergiemi. Také na dětské čisticí ubrousky bývají u dětí alergie.

Kosmetika při koupání

Miminko každý den koupeme a udržujeme v suchu a čistotě. Na umytí tělíčka nám postačí čistá voda. Celá pokožka se příliš neušpiní, proto ji nemusíme denně celou umývat dětským mýdlem. Vlásky miminka postačí umývat čistou vodou. Pokud nám připadají špinavé, naneseme kapku dětského šampónu, ale dáváme si pozor, aby se miminku nedostal do očí. Každý den umýváme pokožku na zadečku, tam je péče každodenní. V těchto místech je pokožka neustále drážděná kontaktem s močí a stolicí. Při každodenním přebalování musíme pokožku důkladně očistit, dětskými čisticími ubrousky nebo čistou vodou a poté ji namazat vrstvou ochranného krému. Na ošetření dětské pokožky na zadečku jsou vhodné krémy, které obsahují vitamíny, nebo panthenol.

Ochrana v létě i v zimě

Jemná dětská pokožka je velmi citlivá a rychle se podráždí, proto by neměla být vůbec vystavena slunečním paprskům. Slunečním paprskům se neubráníme, například při procházkách, proto je nutné pokožku chránit krémy s vysokým ochranným faktorem, aby nedocházelo k nepříjemným spáleninám citlivé dětské pokožky. Nepříjemně poškodit může dětskou pokožku také mráz a silný vítr. Nejen v létě, ale také v zimě chráníme dětské tvářičky při procházkách vhodným krémem nebo přírodním olejíčkem, který ochrání dětskou pokožku.

Marta- čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mam ty nejlepsi zkusenosti s kosmetikou weleda baby, muzu s cisrym svedomim doporucit kazde mamince. objednavam si ji z nemecka, kde neni tak draha, takze mam pokazde zasoby tak na rok. mivam zasoby i vlhcenych ubrousku, nakupuju v akcich vzdy vic kusu. jeste se mi nestalo ze by dite melo nejakou alergickou reakci. dulezite je divat se na expiraci uz pri nakupu. a pak na slozeni kosmetiky pro miminko, aby v ni bylo co nejmene alergennich slozek.
jinak je clanek pekny
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles