8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Miminko v zimě venku

19. 11. 2012 | Vývoj

Procházky na čerstvém vzduchu prospívají vám i vašemu dítěti. Miminko, které je často venku na čerstvém vzduchu, lépe prospívá, má větší chuť k jídlu a zvyšuje se tím jeho obranyschopnost.

Přesto by v mrazivých dnech neměla doba pobytu venku přesáhnout jednu hodinu v kuse. Se spinkajícím miminkem můžeme být venku tak dlouho, jak dlouho spinká, a to i v chladném počasí, zejména pokud nemůže usnout doma v postýlce, stačí přizpůsobit oblečení. Nejmenší miminka by neměla chodit ven, pokud teplota přesahuje -5°C. Týká se to dětí do 6 měsíců. Malé miminko nedokáže dobře udržet svou tělesnou teplotu, hrozí tedy prochladnutí. Pokud je inverze, smog, špatné rozptylové podmínky, tak s miminkem nevycházíme ven vůbec. Takové počasí malému dětskému organismu škodí více než samotné mrazy.

jak miminko obléknout v ziměJak miminko obléknout

Rodiče se snaží dítě obléknout správně, aby se nepřehřálo nebo neprochladlo. Miminko oblékáme v tenkých vrstvách. Lépe více slabších vrstev než jedna silná. Dobré jsou bavlněné materiály, které jsou příjemné na těle a navíc nezpůsobují alergie. V zimě můžete dát body, dupačky, ponožky, svetřík, teplou čepičku, pod ní můžete dát ještě bavlněnou, rukavičky, šálu, overal. Takto oblečené miminko vložíme do fusaku, který je praktický v chladném počasí. V dnešní době se nabízí velké množství spacích pytlů, takže záleží jen na vás, jaký si vyberete. Důležité je, aby byl fusak teplý a propustný. Snadno se udržoval a zapínal. Dítě v kočárku by mělo ležet na teplé podložce, neměla by mu být zima odspodu.

Jak poznáme, že je miminko správně oblečené?

Dítě v kočárku musí mít teplo od nožiček. Teplota ručiček není spolehlivou známkou toho, že je dítě správně oblečené. O tom, že mu není zima, se můžete přesvědčit přiložením dlaně na jeho nosánek, neměl by studit. Dále to poznáte na zátylku, který by měl být teplý a suchý. Je-li dítě za krkem zpocené, je známkou toho, že je oblečeno moc.

Ochrana dětské tvářičky v zimě

Jemná dětská pokožka je velmi citlivá a rychle se podráždí. Nepříjemně poškodit může dětskou pokožku sluneční záření, ale také mráz a silný vítr. Proto chráníme dětské tvářičky vhodnou mastí, kterou si zakoupíme v lékárně.  

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Oblékání-těch vrstev košilek a pod....Pravý vlněný ruksak, obrovský kočárek,mohlo v něm být 2 roky. ( zimy) Teď se dělají na jednu sezonu.
Obrázek uživatelky
profil
Oba syny se nám narodily 28.12, jen s rodílem čtyř let. U prvního jsem brala jako hlavní opačný problém: co nejvíc venku, otužilé, co nejvíc vzduchu, blbnutí, cvičení. Práce čekala až spinkalo, nebo později zapojování - hlavně na zahradě. Přísnost byla zřejmě velkáSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkná rada..mnoho maminek se jistě bojí s miminem do zimy,ale děti se krásně prospinkajíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
To bylo vždy zapeklitou otázkou,jak malou obléct Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článek pro nastávající maminkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles