8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Průvodci na každém kroku

30. 03. 2009 | Pro ženy

Pamatujete na léta povinné školní docházky, kdy byl jedinec nosící punčocháče považován za mazánka, a tedy úplného outsidera třídy? Ty doby jsou dávno pryč. Punčochy a punčocháče jsou na výsluní už několik sezon. Navíc jde o velmi praktickou módu.

Jak na to
Ponožky jsou často přehlíženou součástí oděvu. A přitom právě na nich do značné míry závisí náš komfort při chůzi či sportu. Mohou nohám značně ulevit, nebo mít lví podíl na bolavých otlacích a upocených chodidlech. Jak vybrat ty správné? Hlavní zásada je kupovat buď ověřenou značku, nebo zajít do obchodu, kde vědí, co prodávají. Číslování jednotlivých výrobců se může lišit – a dost bolí, zjistit to až na horské túře…

Prodavač, nebo jen podavač zboží?


Pokud je prodavač pouhým podavačem zboží, prokáže nám etiketa neocenitelnou službu. Ponožky se dají uplést takřka z čehokoli. Před 8 000 lety lidé objevili, že vlákna ze semen bavlny se dají spřádat. Své výsadní postavení v pletařském průmyslu si bavlna drží dodnes. Na výrobu dobrých ponožek se používají nejkvalitnější odrůdy Karnak a Mago. Kdo má problémy s nadměrným pocením nohou, jistě tento skvěle absorbující materiál využije.

Novinkou je spřádání vláken bambusu. Mají vysokou pevnost a dost vydrží. Umělá vlákna najdou použití spíš u termoponožek. Ale ani tyto se bez přídavku bavlny neobejdou. Velmi hřejivá je vlna, jenže dost lidí je na ni přecitlivělých.

Jen to nepoplést…
Punčochy a punčocháče se dnes pletou kruhově. Nemají tedy švy. Aby byla bezešvá i špice, je potřeba, aby ji šička sešila řetízkovým švem. Ten je pracný a je znakem kvalitních punčoch a ponožek. Avšak snad nejdůležitější je vybírat ponožky se zdravotním lemem. Neškrtí nohu a umožní volný odtok lymfy. Správné ponožky pro běžné nošení mají nejvíce stlačovat chodidlo a směrem vzhůru mají končetinu stahovat méně.

Kvalitní ponožky nám zajistí pohodlnou chůzi, tepelný komfort a konec konců jsou i naší vizitkou. V době moderních pletařských materiálů a při široké škále surovin se jistě najde správná ponožka pro každou nožku.

Zdroj: Krecove-zily

Lydias
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
i podkolenky nosím zásadně se zdravotním lemem, ale již jsem se setkala s ponožkami kotníčkovými, ty neškrtí nohu vůbec, skvělá věc pod kalhoty.
Obrázek uživatelky
profil
Tyo tak to by mě ani ve snu nenapadlo že mají ponožky tak důležitou roli a takovej vliv děkuju...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles