Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na cestě po Severním Yorkshiru

6. 11. 2013 | Televizní tipy
Na cestě po Severním Yorkshiru - S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem po stopách Drákuly, na ovčí festival a do kavárny, kde se stojí fronta na židle.

Sever největšího hrabství v Anglii vyniká dech beroucími přírodními scenériemi, starobylými městy a historickými událostmi. „Dějiny Yorku jsou dějinami celé Anglie“, řekl král Jiří VI. Město založili Římané, po nich přišli Anglo-Sasové, Vikingové a Normané.  V 15. století se tu odehrála válka mezi rody Yorků a Lancasterů, známá jako Válka růží. York Minster je největší gotickou katedrálou v severní Evropě.

Na cestě po Severním YorkshiruStředověkou atmosféru dokreslují úzké, křivolaké uličky v centru. Údolí v Národním park Yorkshire Dales doplňuje drsná krajina vápencových kopců. Ze stanic Settle do Carlisle vede snad nejkrásnější železniční trať v celé Anglii. Pastviny a políčka lemují tisíce kilometrů dlouhé suché kamenné zdi, o něž farmáři stále pečují. Norh York Moors, to jsou vřesoviště, ruiny prastarých klášterů, nebo mystická krajina Rosedale s pozůstatky starých vypalovacích pecí, zbylých po dolech na těžbu železné rudy.

Na pobřeží Severního Yorkshiru se dají stále najít rybářské vesnice, nenarušené cestovním ruchem, které uvidíte v pořadu Na cestě po Severním Yorkshiru. Přístavní město Whitby se zříceninou opatství a domy s červenými střechami vypadá stále tak, jak jej na konci 19. století popsal Bram Stoker, autor Draculy.

Pořad Na cestě po Severním Yorkshiru uvidíte 6.11. 2013 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !