Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 24.05. 2024
Dnes má svátek Jana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nový film Každý milion dobrý

20. 04. 2016 | Televizní tipy
Nový film režiséra a scenáristy Zdeňka Zelenky Každý milion dobrý s Jiřinou Bohdalovou, která letos v květnu oslaví významné životní jubileum, uvede Česká televize v neděli 1. května od 20.00 na ČT1.

Snímek Každý milion dobrý, který vznikl v tvůrčí producentské skupině Michala Reitlera, vypráví příběh Ireny (Jiřina Bohdalová), energické majitelky prosperující firmy. Po vlastní vážné autohavárii se ale rozhodne přehodnotit svůj dosavadní život, svou firmu prodat a získané prostředky věnovat potřebným. Když její syn Jarda (Ondřej Vetchý) zjistí, že začala rozdávat majetek, který měl jednou zdědit, začne pod nátlakem své ženy (Tatiana Vilhelmová) usilovat o to, aby byla jeho matka prohlášena za nesvéprávnou.

„S Jiřinou Bohdalovou jsem natočil přes dvacet hlavních rolí. Většina z nich byly sice komedie či pohádky, ale objevila se i třeba výrazně psychologická role ve filmu Návštěva staré dámy. Natočit opět komedii, to se nám s Jiřinou Bohdalovou nechtělo, rádi jsme si proto odskočili do oblasti, kde těch rolí tolik neměla, tedy k psychologickému rodinnému dramatu,“ říká režisér a scenárista Zdeněk Zelenka.

Nový film Každý milion dobrý „Filmu Každý milion dobrý nastoluje otázku míry svobody, kterou jsme schopni dopřát jiným. Mají naše děti automaticky nárok na majetek, který shromažďujeme? A máme my, děti, právo upírat svým rodičům možnost rozhodovat o svém majetku a životě, jakkoli se nám to může zdát pošetilé? Myslím, že se nám podařilo dramatický scénář moderně a plnokrevně natočit,“ kreativní producent Michal Reitler.

„Má role je inteligentní, skromný mladý kluk, který to má v hlavě srovnané a už od začátku ví, že to, co rodiče chtějí udělat, není správné a razantně proti tomu bojuje, čili je na straně babičky, kterou má neskutečně rád. A celá tato situace ho vzdaluje od rodičů. Je pro mě čest, že jsem se s paní Bohdalovou mohl setkat a ještě k tomu s ní spolupracovat,“ říká herec Zdeněk Piškula k filmu Každý milion dobrý. Na otázku, jak by se v situaci, kterou popisuje film, zachoval, říká: „Ty peníze by nebyly moje, to ona na nich dřela a vydělala si je a mé jediné právo na ně by bylo až v případě dědictví a kdyby to ještě k tomu šlo na dobročinné účely, tak bych jí v tom naopak ještě podporoval.”

Film Každý milion dobrý se natáčel v psychiatrické léčebně v Kosmonosích, ve Slaném, Praze a obci Svinaře. Kromě Jiřiny Bohdalové, Ondřeje Vetchého. Zdeňka Piškuly a Tatiany Vilhelmové se v něm objeví Jitka Smutná, Viktor Preiss, Jaromír Dulava, Miroslav Hanuš, Jan Hrušínský a další.

Česká televize uvede, u příležitosti výročí narozeniny herečky Jiřiny Bohdalové, celou řadu filmů, seriálů a televizních inscenací, ze kterých ji televizní diváci znají. Půjde, mimo jiné, o televizní seriál My všichni školou povinní, filmy Fany, Nesmrtelná teta, Vrásky z lásky anebo záznam divadelní hry z pražského Divadla na Vinohradech Dům na nebesích.

Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nový film Každý milion dobrý:

Nový film Každý milion dobrý
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles