8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podzim v galeriích aneb ANO v bílém?

15. 12. 2012 | Výstavy
Nastala zima, uzavřela se většina hradů a zámků, ale toulavé boty by chtěly zase někam vyrazit. Když to počasí dovolí, tak není třeba sedět doma, ale vydat se do ulic. Určitě někde v blízkém okolí najdete krásnou galerii, nebo třeba tak jako já, hrad s výstavními prostorami. Vydala jsem se na hrad Špilberk do Brna.

Nalákal mne název výstavy ,,ANO v bílém ?". Bylo to moc zajímavé. Dozvěděla jsem se, jaké svatební šaty se nosily v minulosti, kdy začaly nosit nevěsty bílou barvu. Bílé šaty do 20. století nosily jen zámožné nevěsty, ty chudší se vdávaly ve svých nejlepších šatech. Chcete vědět, jak se oblékaly nevěsty třeba v době kolem roku 1886? V té době se začaly svatební obřady konat odpoledne, nevěsty z lepší společnosti se vdávaly ve svatebních kostýmech, protože bylo modní, že po obřadu pár odjížděl na svatební cestu.

Podzim v galeriíchProhlédla jsem si taky krásné staré svatební fotografie, sbírku svatebních oznámení, různé drobnosti, krásné střevíčky jako pro princezny, ale byly tam k vidění i novodobé svatební, perličkové kabelky a kolekce  autorských šperků. Líbila se mi Královská kaple, vyzdobená jako svatební síň... tam by byl krásný obřad. Bylo tam i několik citátů o manželství. Já jsem si zapamatovala ten od Heinricha Heina: ,,Manželství je moře, pro které zatím nenašli žádný kompromis".
A když už jsem se vydala na výstavu, tak jsem zašla i na další. Jmenovala se ,,Jiří Trnka Tajemná zahrada pohádek".
Výstava byla uspořádána k výročí 100 let od narození tohoto báječného autora. Tam bylo také krásné koukání. Byly tam ukázky z jeho tvorby. Vrátila jsem se na chvíli do dětství. Prohlížela jsem si obrázky z filmů, pohádek, byly tam i mně dobře známé knížečky, které Trnka tak krásně ilustroval, malé děti měly na výstavě i spoustu úkolů a mohly i tvořit malá dílka. Jsem ráda, že jsem dostala nápad zajít zase jednou na výstavu. Až budete mít chviličku, taky se zajděte někam podívat, myslím, že výstava, ať už na jakékoliv téma, vždy potěší.

Fanypol - čtenářka 
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Podzim v galeriích aneb ANO v bílém?:

Podzim v galeriích aneb ANO v bílém?
Podzim v galeriích aneb ANO v bílém?
Podzim v galeriích aneb ANO v bílém?
Podzim v galeriích aneb ANO v bílém?
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ANO v bílém, tam jsem se taky dostala, světe div se, dokonce s chlapem Smajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ráda bych Vás pozvala do Domu umění v Ostravě na úžasnou výstavu Jan Zrzavý - Božská hra. Výstava se koná ve všech sálech DU od 12.12. 2012 do 10.3.2013
Obrázek uživatelky
profil
Alenka,
dala si nám krásny príklad, ako sa dá príjemne stráviť aj nepríjemný jesenný deň.
Musím sa priznať, že ja som v múzeu, galérii, či na výstave nebola už veľmi dlho.
Obrázek uživatelky
profil
zasloužíš si 10b
Obrázek uživatelky
profil
Alči teda ty váliš,krásně popsané,já jsem to četla ,ale mě vůbec nenapadlo ,že jsi to ty Smajlík.Moc zajímavé,kdybych bydlela blíž tak se zajdu podívat,úplně bys mě zlakalaSmajlík.Máš 10b
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles