Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pohádka O pokladech

30. 12. 2012 | Televizní tipy
V městečku probíhají přípravy na představení hry O pokladu, která vypráví o obrovském bohatství skrytém hluboko v zemi. Mnozí ho v pohádce O pokladech toužili najít, ale kdo se pro něj vypravil, už se nikdy nevrátil. Ve hře vystupují i dvě sestry, Kačenka a Barborka a také muzikant Jakub, Barborčin milý.

Téma hry přilákalo i zámeckého pána Bořivoje Hájka z Hájku i jeho bratra Ignáce, výstředního vynálezce a badatele. Kdesi v podzemí, u skutečného pokladu, sedí jeho tři strážci a krátí si čas vymýšlením všelijakých nedovolených her a kratochvílí. Nakonec je napadne vypravit se v podobě tří myšek na zem, kde si všimnou veselé Barborky, žárlivého Jakuba i lakomého Bořivoje, který na slavnosti s Barborkou tančí.

Pohádka O pokladechStrážci uzavřou mezi sebou sázku, zda láska mezi Barborkou a Jakubem vydrží.  Jejich hra s lidskými osudy se jim nečekaně vymkne z rukou a Barborka, Jakub i pan Bořivoj se vydávají na nebezpečnou cestu za pokladem. Každý z nich má k tomu jiný důvod, pro každého vede k pokladu jiná cesta. Snadný úkol nečeká ani strážce, které vládce podzemí za jejich neposlušnost potrestá velmi neobvyklým způsobem…

V pohádce O pokladech hrají:
Karel Heřmánek, Pavel Liška, Jan Budař, Josef Polášek, Vojtěch Dyk, David Švehlík, Jana Pidrmanová, Adam Kraus, Markéta Frösslová, Tomáš Topfer a další.

Autorkou scénáře pohádky O pokladech je známá spisovatelka Irena Dousková, dramaturgie Barbara Johnsonová, režie Vít Karas, kamera Pavel Berkovič, kostýmní výtvarnice Jarmila Konečná, architekt Martin Kurel, hudba Čechomor a Ondřej Brousek, produkce Eva Hladíková a Ivana Jaroschy.

Pohádka O pokladech se natáčela v Kutné Hoře, na Hrubé skále, v Harrachově, Doksanech, Praze na Novém světě, na zámcích Lednice, Lysice a Boskovice, na Sychrově a v ateliérech na Kavčích horách.

Pohádka O pokladech se vysílá 30.12. 2012 od 20 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Pohádka O pokladech:

Pohádka O pokladech
Pohádka O pokladech
Pohádka O pokladech
Pohádka O pokladech
Pohádka O pokladech
Pohádka O pokladech
Pohádka O pokladech
Pohádka O pokladech
Pohádka O pokladech
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !