8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pohádka O pokladech

30. 12. 2012 | Televizní tipy
V městečku probíhají přípravy na představení hry O pokladu, která vypráví o obrovském bohatství skrytém hluboko v zemi. Mnozí ho v pohádce O pokladech toužili najít, ale kdo se pro něj vypravil, už se nikdy nevrátil. Ve hře vystupují i dvě sestry, Kačenka a Barborka a také muzikant Jakub, Barborčin milý.

Téma hry přilákalo i zámeckého pána Bořivoje Hájka z Hájku i jeho bratra Ignáce, výstředního vynálezce a badatele. Kdesi v podzemí, u skutečného pokladu, sedí jeho tři strážci a krátí si čas vymýšlením všelijakých nedovolených her a kratochvílí. Nakonec je napadne vypravit se v podobě tří myšek na zem, kde si všimnou veselé Barborky, žárlivého Jakuba i lakomého Bořivoje, který na slavnosti s Barborkou tančí.

Pohádka O pokladechStrážci uzavřou mezi sebou sázku, zda láska mezi Barborkou a Jakubem vydrží.  Jejich hra s lidskými osudy se jim nečekaně vymkne z rukou a Barborka, Jakub i pan Bořivoj se vydávají na nebezpečnou cestu za pokladem. Každý z nich má k tomu jiný důvod, pro každého vede k pokladu jiná cesta. Snadný úkol nečeká ani strážce, které vládce podzemí za jejich neposlušnost potrestá velmi neobvyklým způsobem…

V pohádce O pokladech hrají:
Karel Heřmánek, Pavel Liška, Jan Budař, Josef Polášek, Vojtěch Dyk, David Švehlík, Jana Pidrmanová, Adam Kraus, Markéta Frösslová, Tomáš Topfer a další.

Autorkou scénáře pohádky O pokladech je známá spisovatelka Irena Dousková, dramaturgie Barbara Johnsonová, režie Vít Karas, kamera Pavel Berkovič, kostýmní výtvarnice Jarmila Konečná, architekt Martin Kurel, hudba Čechomor a Ondřej Brousek, produkce Eva Hladíková a Ivana Jaroschy.

Pohádka O pokladech se natáčela v Kutné Hoře, na Hrubé skále, v Harrachově, Doksanech, Praze na Novém světě, na zámcích Lednice, Lysice a Boskovice, na Sychrově a v ateliérech na Kavčích horách.

Pohádka O pokladech se vysílá 30.12. 2012 od 20 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Pohádka O pokladech:

Pohádka O pokladech
Pohádka O pokladech
Pohádka O pokladech
Pohádka O pokladech
Pohádka O pokladech
Pohádka O pokladech
Pohádka O pokladech
Pohádka O pokladech
Pohádka O pokladech
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles