Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 24.05. 2024
Dnes má svátek Jana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prezidentka

1. 08. 2022 | Knižní tipy
Název: Prezidentka
Autor: Rudolf Havlík
Datum vydání: 2022/06
Nakladatelství: Ikar
Formát: 140 x 210 mm
Počet stran: 216
Vazba: Pevná
Cena: 239 Kč

Kateřina Čechová, historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací, její svět se točí pouze kolem prezidentských povinností a její dcery. Na nic jiného nemá čas. Kéž by mohla někdy utéct na procházku a na skleničku do Starého Města, tak jako dříve, kdy ji nikdo neznal. Jednoho dne se rozhodne, že si takový bláznivý výlet inkognito udělá, a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale.

Náhoda ji zavede do jedné překrásné tajemné zahrady, ve které bydlí sochař Petr, kvůli němuž se Kateřina následně vydává do města každou noc. Petr netuší, kdo je ve skutečnosti ta okouzlující žena, do které se zamiloval, a Kateřina se bojí, že když to Petr zjistí, všechno pomíjivé kouzlo letních nocí bude pryč. Dokáže si vybojovat právo na lásku, které jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě?

PrezidentkaUkázka z knihy Prezidentka:


„Počkejte. Jak se vlastně jmenujete?“
Kateřina se zastaví, otočí se a na krátký okamžik se mu podívá do očí.
„Já? Kateřina.“
„Kateřina? Já jsem Petr. Tak když mi, Kateřino, slíbíte, že už tady nic nerozbijete, tak třeba zase někdy můžete přijít.“
„Už se to nebude opakovat,“ odvětí pevně Kateřina, usměje se a vydá se do schodů, vědoma si toho, že ji Petr sleduje svýma tmavýma pozornýma očima.
„Kateřino?“
Kateřina se v polovině schůdků zastaví a krve by se v ní nedořezal. Zmateně se otočí na Petra. Ten se na ni ale usměje.
„Jste Kateřina,“ ubezpečí se, „tak hezký večer.“
Kateřina jen pokývne a sype se ze zahrady pryč. Je celá zpocená a vystrašená.
Ještě že už to má za sebou.
Petr tam zůstane stát. Podívá se na psa, který sedí vedle něho. „To bylo hezký,
Emile.“


O autorovi knihy Prezidentka:


Rudolf Havlík je režisér, scenárista a spisovatel se narodil v Sokolově a v současné době žije v Praze. Napsal a režíroval filmy Pohádky pro Emu, Bábovky, Po čem muži touží, Prezidentka, Minuta věčnosti a Ostrov. Napsal dva romány Zítra je taky den a Horkou jehlou, které se s humorem věnují problematice výroby oděvů v Asii a životnímu prostředí a udržitelnosti. Natočil také dokumentární přírodopisný seriál Na vlastní nohy. Ve volném čase se věnuje cestování, surfingu, horám, Arktidě a lidem, které má rád. Plánů má hodně, ale jak všichni dobře víme, člověk míní, osud mění…


Tuto knihu Prezidentka zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního Klubu nebo na eshopu Luxor.cz.


Shelly
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prezidentka:

Prezidentka
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !