8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Řešíte první náušničky? Píchnutá dírka se hojí až rok.

14. 09. 2023 | Pro děti
První náušnice pro dceru jsou nejen krásným doplňkem, ale obvykle také významným milníkem pro celou rodinu. Jelikož však do hry vstupuje proces propichování lalůčku i výběru vhodných náušnic, čeká rodiče řada možných nástrah. Na co si dát pozor při ušním pearcingu? A jaké náušnice zvolit, aby byly vzpomínky na tuto událost veskrze pěkné?


Propíchnutí lalůčku je tradiční, někdo ho volí až v pozdějším věku


Ušní pearcing. Nastřelení náušnic. Propíchnutí uší. Ačkoliv to může znít až barbarsky, zažila tuto proceduru v Česku většina dívek a má u nás, podobně jako ve většině zemí světa, dlouhou tradici. Ostatně, pearcing patří mezi nejstarší úpravy těla vůbec – jedním z důkazů může být nález 8 tisíc let starých náušnic z jadeitu objevených na území dnešního Mongolska. Přesto je vhodné dodržet několik zásad, aby celý proces proběhl v pořádku. V Česku není stanoveno, od jakého věku mohou rodiče nechat dětem ušní lalůčky propíchnout. Někteří rodiče tak k úkonu přistupují již v raném věku dětí, jiní volí strategii čekat, dokud si dítě o náušnice nepožádá samo. Metod propíchnutí ušního lalůčku je více, ať už pomocí jehly či třeba nastřelení náušnic. Nicméně úkon by vždy měl být proveden odborníkem ve sterilních podmínkách.

O propíchnutou dírku pečujte, hojí se až rok


Řešíte první náušničky? Píchnutá dírka se hojí až rokHojení ranky může trvat 6 až 12 týdnů a v této době je důležité o nově propíchnutou dírku náležitě pečovat. Nejméně dvakrát denně by se měla opatrně, ale pečlivě čistit a také dezinfikovat. V prvních třech týdnech byste si s dcerkou měli odpustit koupání v bazéně, jelikož by se mohlo zvýšit riziko infekce. Navzdory babským radám se příliš nedoporučuje s náušničkami v čerstvé dírce točit nebo s nimi výrazněji hýbat – může to být bolestivé, navíc každý kontakt s rankou opět zvyšuje možnost zanesení nějaké infekce. Pokud je dítě již větší, mělo by dávat pozor při oblékání či manipulaci v okolí obličeje, aby nedošlo k zachycení tričkem či třeba hřebenem na vlasy. Po uplynutí šesti týdnů je možné nahradit dočasné náušnice těmi trvalými. Úplné zhojení dírky však může trvat až rok, proto je dobré v tomto období náušnice na delší dobu nevytahovat, aby nedošlo k zatažení dírky.


Materiál stříbro či zlato, myslete i na zapínání


Při výběru prvních náušniček byste měli myslet na několik zásad. Tou první je jistě volba materiálu – obvykle se doporučuje pořídit dcerce náušnice ze stříbra či zlata. U zlata můžete volit mezi bílou, žlutou nebo růžovou variantou. Nevýhodou však může být vyšší cena, která se obvykle šplhá k tisícům korun. U stříbra vždy volte takové náušnice, které mají označení 925/1000. Toto označení znamená, že šperk obsahuje 92,5 % stříbra a 7,5 % příměsi pro zajištění tvrdosti materiálu. V případě dětských náušnic by pak rodiče určitě měli volit ty, které neobsahují nikl, na nějž mohou být malé děti citlivé.
Důležité je také volit vhodné zapínání. Náušničky na „špuntík“ se totiž mohou snadno ztratit během divokých dětských aktivit. Doporučuje se proto volit náušnice, které se snadno nevyvlečou. Děti běhají, skáčou, hrají míčové hry, válí se po trávě a podobně. Zapínání dětských náušniček by to mělo zohledňovat. Je dobré pořídit náušnice například se zapínáním typu brizura. Snadno se rodičům nasazuje a dítě si je jen tak nesundá.


Zdroj, foto: USHI



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !