Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Robert Urban v rozhovoru k seriálu První republika

22. 11. 2013 | Televizní tipy

Freddy Valenta (Robert Urban) v seriálu První republika České televize

Bonviván, který touží si v životě užívat, nevázat se a pokud možno nepracovat. I přesto, že
není schopen citově nikde zakotvit, má velmi dobré srdce a na svou rodinu nedá dopustit. Navíc je vynikajícím společníkem a duší všech večírků, kterých se zúčastní.

Robert Urban k seriálu První republika České televize: „Hned se mi vybaví, jak jsem poprvé viděl film Titanic a zamiloval se do období secese.“

Co se vám vybaví, když se řekne první republika?
Nevím proč, ale hned se mi vybaví, jak jsem poprvé viděl film Titanic a zamiloval jsem se
Robert Urban v rozhovoru k seriálu První republikado období secese. Takže se mi vybaví atmosféra dvacátých let, to krásné oblečení, ty dámy v nádherných robách a s nádhernými vlasy, vystupování, chování, elegance a noblesa. Ale to se bavím o těch vyšších vrstvách lidí, ti obyčejní neměli tak krásný život. Takže možná i ta veliká třídní rozdílnost.

Období první republiky je mnohdy idealizovanou dobou. Myslíte si, že seriál První republika České televize, který právě natáčíte, může toto vnímání změnit a tuto dobu ukázat více realisticky?
Moje postava je z rodiny, která je z vyšších vrstev. My jsme nepoznali tu bídu a zatím jsme se ani nijak extra nedotkli té politické situace. Ale co jsem pročítal scénáře, tak si myslím, že tam jsou věci, které jsou hodně silné a jsou o prožívání bídy nebo osobních trápení. Nevím, jestli bude ta doba idealizovaná. Doufám, že to bude hlavně lidský příběh, který nebude vonět „umělotinou“ a bude živý. Snad to bude uvěřitelné a ne idealizované a snad vytvoříme
nějaký obraz doby, který tak bude skutečně jako ona doba vypadat.

Mohl byste v několika větách popsat svoji postavu a její charakter v seriálu První republika České televize?
Freddy Valenta je jeden z bratrů a nejmladší syn rodiny Valentů. Takový bonviván, má rád holky a líbí se mu všechno nové, je fanda do nových věcí a do technického pokroku. Myslím si, že je to hodně barvitá postava a moc mě to baví hrát.

Jaká je vaše oblíbená historická osobnost z období první republiky?
Tím, že dělám divadlo, je mi nejvíce blízká osobnost Karla Čapka.

Jaké jsou zatím vaše pocity z toho, že se podílíte na natáčení velkého dobového historického seriálu První republika České televize?
Jde o mou první televizní práci a zrovna na takto velkém seriálu. Dřív jsem dělal jenom divadlo a zatím mám z natáčení jenom ty nejlepší zkušenosti a podněty. Myslím si, že je tu skvělá parta lidí, kterým jde o to nejlepší. Oproti divadlu je to najednou živé, máte na sobě kostým, jste v dekoraci a není tak nutné se spoléhat na svou fantazii, protože to vidíte přímo před sebou.

Co pro vás zatím bylo během natáčení První republiky nejtěžší?
Nevím, jestli to nebude znít neskromně, ale zatím jsem se do takové fáze nedostal. Zatím je totiž všechno hrozně fajn.

Zdroj: Česká televize
Foto: Kučera Miroslav



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Robert Urban v rozhovoru k seriálu První republika:

Robert Urban v rozhovoru k seriálu První republika
Robert Urban v rozhovoru k seriálu První republika
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !