Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018

23. 02. 2018 | Aktuality
Televizní formát Survivor je reality show, jejíž hlavním principem je vysazení určitého počtu soutěžících na izolovaném místě v exotické divočině. Soutěžící, zpočátku rozděleni do kmenů a později každým sám za sebe, bojují v hrách a soutěžích za účelem získat imunitu proti vyloučení či různé druhy odměn, například potraviny, nářadí, výhody v soutěžích a podobně.

Show využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící tajně hlasují na kmenových radách proti jinému členovi kmene. Od určitého momentu se z vypadlých soutěžících stávají členové poroty, kteří na závěr svým hlasováním zvolí vítěze, jenž získá hlavní finanční výhru.

Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018Survivor je také unikátním sociálním experimentem, ve kterém se pod tíhou extrémních podmínek projevují skutečné vlastnosti různých typů lidských osobností. Soutěžící mezi sebou za účelem vítězství utvářejí aliance, plánují strategie a intrikují.

Novinky v roce 2018


I druhá řada reality show Robinsonův ostrov se řídí danými pravidly světově úspěšného formátu. Diváci se přesto můžou těšit na několik novinek.

•    KMENY – Na začátku druhé řady jsou soutěžící nově rozděleni do dvou týmů – ženy a muži. Zda se rozdělí do smíšených kmenů, a jakým způsobem, nebo zůstanou rozděleni na muže a ženy, se diváci dozvědí v průběhu prvních dílů.

•    KMENOVÁ RADA – S novou řadou přichází také nové prostředí pro kmenové rady. Tentokrát je zasazeno do prostředí mohutné skály. Diváci uvidí také tzv. bleskovou kmenovou radu, jejímž účelem je zaskočit nepřipravené soutěžící. O nečekané situace a zvraty se na kmenových radách postarají různé prvky, například dvojité hlasování.

•    IMUNITY – V první řadě se diváci seznámili s týmovou, individuální a skrytou imunitou. Tentokrát se do hry zařadí také dědičná imunita (v případě, že její držitel vypadne, musí ji předat dál do hry), úkolová imunita (soutěžící ji získá za splnění daného úkolu). Ve hře se objeví i falešná imunita, kterou si vyrobí jeden z hráčů, aby zmátl ostatní.

Kmeny


Ve druhé řadě reality show Robinsonův ostrov je devatenáct soutěžících (deset mužů a devět žen) na začátku rozdělených do dvou týmů – ženy a muži. Zda se rozdělí do smíšených kmenů, a jakým způsobem, nebo zůstanou rozděleni na muže a ženy, se diváci dozvědí v průběhu prvních dílů. Každý kmen reprezentují barva, jméno a znak. Kmen získává jednu kmenovou vlajku, která ho provází celou soutěží a každý soutěžící také elastický šátek (buff), který odpovídá barvě kmene. Jména kmenů, barvy i znaky budou odtajněny v průběhu prvních dílů.

Boje a soutěže


Souboje a soutěže v Robinsonově ostrově prověřují soutěžící v několika aspektech - týmovém duchu, síle, vytrvalosti, obratnosti, zručnosti, inteligenci i důvtipu. Hráči proti sobě bojují v soutěžích buď jako kmen proti kmeni, nebo individuálně. Systém her tvoří boje o imunitu, soutěže o odměnu a občasné minihry.

Boj o imunitu je velká hra, jejíž vítěz získává imunitu a nemůže tak být vyřazen na příští kmenové radě. V případě, že bojuje kmen proti sobě, odchází na kmenovou radu kmen, který prohrál. Ten pak musí jednoho člena ze svého středu vyloučit. Soutěž o odměnu zajistí vítězi různorodé výhody, například potraviny, nástroje pro založení ohně, rybářské náčiní. Může to být ale také luxusní večeře, teplá sprcha, masáž nebo vzkaz od blízkých. Podobně fungují také minihry, ve kterých se většinou střetnou dva členové konkurenčních kmenů.

Boje a soutěže jsou velice pestré, odehrávají se v odlišných prostředích a využívají různé rekvizity a náčiní. Soutěžící musí například balancovat na úzkých kladinách nad mořem, jíst živé živočichy, šplhat do závratných výšek, překonávat překážky a podobně. Každá hra je důkladně otestovaná a precizně připravená.

Kmenová rada a imunita


Kmenová rada je rituál, ve kterém soutěžící vyřazují jednoho hráče ze svého středu. Kmenovou radou provází moderátor a ptá se hráčů na aktuální stav v kmeni. Soutěžící následně odchází tajně hlasovat na osamocené místo. Zde napíší na papír jméno toho, koho chtějí vyloučit a svou volbu zdůvodní. Hráč, který získá nejvyšší počet hlasů, musí Robinsonův ostrov okamžitě opustit. Moderátor uhasí jeho louč a tím symbolicky ukončí jeho cestu soutěží. Ostatní soutěžící odchází zpět na svůj ostrov.

Ten, kdo má imunitu je v bezpečí. V Robinsonově ostrově soupeří soutěžící nejprve o týmovou imunitu. Vítězný kmen se vyhne kmenové radě a nemusí čelit vyřazení jednoho ze svých členů. Později v show hráči bojují o individuální imunitu. Pro jejího držitele nesmí na kmenové radě nikdo hlasovat. Imunita se odevzdává vždy před začátkem příští hry. V show se také může objevit tzv. skrytá imunita, kterou soutěžící může použít na jakékoli kmenové radě. V případě, že ji využije, nesmí pro něj nikdo hlasovat. Skrytou imunitu můžou soutěžící najít například uschovanou na ostrově nebo získat jako tajnou výhru ve hře. Hráč není povinen ji ukázat ostatním hráčům a může ji také komukoli předat.

Porota a vítěz


V určitém momentě se vyřazení soutěžící stávají porotou Robinsonova ostrova a vyčkávají na finálovou kmenovou radu, kde před ně usednou poslední hráči. Porota si vyslechne závěrečnou řeč každého finalisty, ve které zdůvodní, proč právě on by měl získat jejich hlasy a následně se zeptá na doplňující otázky. Poté jsou všichni členové poroty vyzváni, aby tajně hlasovali pro jednoho z finalistů, který si podle nich nejvíce zaslouží vyhrát. Po sečtení hlasů moderátorem je vyhlášen vítěz.

Robinsonův ostrov - soutěžící:


Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Zina Šímová
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící „Terry“ Tereza Dušková
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Radim Nigrin
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Petr Žilev
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící „Ondra“ Ondřej Baumrukr
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Nikol Gremplewská
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící „Mirek“ Miroslav Hotový
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Martina Fialková
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Martin Složil
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící „Katka“ Kateřina Koubová
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící „Káťa“ Kateřina Křížová
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Karel Šimek
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící „Jenda“ Jan Vágner
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící „Jarda“ Jaroslav Brtník
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící „Janina“ Jana Bauerová
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Dominik Luks
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Blanka Otrubová
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící „Bizon“ Pavel Kozák
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Barbora Mudrochová



Zdroj, foto: Archiv TV Nova

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
SLEDOVALA JSEM TO A MOC SE MI TO LÍBILO.
Obrázek uživatelky
profil
Taky nechápu ty co to sledují...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles