Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Robinsonův ostrov - pravidla soutěže jsou neúprosná

21. 01. 2017 | Aktuality
Televizní fenomén, který patří mezi nejúspěšnější světové formáty. Držitel ocenění Emmy, který zaznamenal rekordní čísla sledovanosti v desítkách zemí po celém světě. Jedinečné dobrodružství, obrovská výzva a splněný sen v podobě finanční výhry ve výši 2 500 000 Kč. Televize Nova přináší do České republiky největší dobrodružnou reality show v její historii – Robinsonův ostrov.

Z téměř čtyř tisíc přihlášených bylo vybráno osmnáct odlišných Čechů, které čeká boj na izolovaném filipínském ostrově. Soutěžící se budou potýkat nejen se svými soupeři, tropickou džunglí, nedostatkem potravy, fyzicky náročnými úkoly, ale také sami se sebou. Na konci boje o přežití, který vyžaduje sílu, vytrvalost, odhodlání i taktické uvažování, bude čekat obrovská úleva a pohádková výhra ve výši 2 500 000 Kč. Tu získá poslední Robinson na ostrově!

Robinsonův ostrov - pravidla soutěže jsou neúprosnáJsme nadšeni z reality show typu Survivor. Je to největší, nejpopulárnější a nejúspěšnější show na světě,“ říká programová ředitelka skupiny Nova Alex Ruzek. Televize Nova natáčela show v jihovýchodní Asii, v prostředí exotických Filipín, na poloostrově Caramoan a celé řadě přilehlých ostrovů. Show vznikla na základě zahraniční licence formátu Survivor společnosti Castaway Television Productions.

Pravidla show Robinsonův ostrov: Kmeny


V reality show Robinsonův ostrov je osmnáct soutěžících (devět mužů a devět žen) rozdělených do dvou kmenů po devíti lidech. Každý kmen reprezentují barva, jméno a znak. Kmen získává na začátku pořadu jednu kmenovou vlajku, která ho provází celou soutěží a každý soutěžící také elastický šátek (buff), který odpovídá barvě kmene. Kmen Callao má barvu červenou, ve znaku má část filipínského znaku pro slunce. Tabon má barvu modrou, ve znaku má filipínského válečníka v masce. Jména Tabon a Callao jsou názvy jeskyň, ve kterých byly nalezeny pozůstatky nejstarších filipínských předků (šestnáct tisíc let staré části lebky a čelisti).

Pravidla show Robinsonův ostrov: Boje a soutěže


Souboje a soutěže v Robinsonově ostrově prověřují soutěžící v několika aspektech - týmovém duchu, síle, vytrvalosti, obratnosti, zručnosti, inteligenci i důvtipu. Hráči proti sobě bojují v soutěžích buď jako kmen proti kmeni, nebo individuálně. Systém her tvoří boje o imunitu, soutěže o odměnu a občasné minihry. Boj o imunitu je velká hra, jejíž vítěz získává imunitu a nemůže tak být vyřazen na příští kmenové radě. V případě, že bojuje kmen proti sobě, odchází na kmenovou radu kmen, který prohrál. Ten pak musí jednoho člena ze svého středu vyloučit.

Soutěž o odměnu zajistí vítězi různorodé výhody, například potraviny, nástroje pro založení ohně, rybářské náčiní. Může to být ale také luxusní večeře, teplá sprcha, masáž nebo vzkaz od blízkých. Podobně fungují také minihry, ve kterých se většinou střetnou dva členové konkurenčních kmenů.
Boje a soutěže jsou velice pestré, odehrávají se v odlišných prostředích a využívají různé rekvizity a náčiní. Soutěžící musí například balancovat na úzkých kladinách nad mořem, jíst živé živočichy, šplhat do závratných výšek, překonávat překážky a podobně. Každá hra je důkladně otestovaná a precizně připravená.

Pravidla show Robinsonův ostrov: Kmenová rada a imunita


Kmenová rada je rituál, ve kterém soutěžící vyřazují jednoho hráče ze svého středu. Kmenovou radou provází moderátor a ptá se hráčů na aktuální stav v kmeni. Soutěžící následně odchází tajně hlasovat na osamocené místo. Zde napíší na papír jméno toho, koho chtějí vyloučit a svou volbu zdůvodní. Hráč, který získá nejvyšší počet hlasů, musí Robinsonův ostrov okamžitě opustit. Moderátor uhasí jeho louč a tím symbolicky ukončí jeho cestu soutěží. Ostatní soutěžící odchází zpět na svůj ostrov.

Ten, kdo má imunitu je v bezpečí. V Robinsonově ostrově soupeří soutěžící nejprve o týmovou imunitu. Vítězný kmen se vyhne kmenové radě a nemusí čelit vyřazení jednoho ze svých členů. Později v show hráči bojují o individuální imunitu. Pro jejího držitele nesmí na kmenové radě nikdo hlasovat. Imunita se odevzdává vždy před začátkem příští hry. V show se také může objevit tzv. skrytá imunita, kterou soutěžící může použít na jakékoli kmenové radě.

V případě, že ji využije, nesmí pro něj nikdo hlasovat. Skrytou imunitu můžou soutěžící najít například uschovanou na ostrově nebo získat jako tajnou výhru ve hře. Hráč není povinen ji ukázat ostatním hráčům a může ji také komukoli předat.

Pravidla show Robinsonův ostrov: Porota a vítěz


V určitém momentě se vyřazení soutěžící stávají porotou Robinsonova ostrova a vyčkávají na finálovou kmenovou radu, kde před ně usednou poslední hráči. Porota si vyslechne závěrečnou řeč každého finalisty, ve které zdůvodní, proč právě on by měl získat jejich hlasy a následně se zeptá na doplňující otázky. Poté jsou všichni členové poroty vyzváni, aby tajně hlasovali pro jednoho z finalistů, který si podle nich nejvíce zaslouží vyhrát. Po sečtení hlasů moderátorem je vyhlášen vítěz.

Robinsonův ostrov - soutěžící:

Robinsonův ostrov - soutěžící Zdeněk Doubek
Robinsonův ostrov - soutěžící Barbora Hájková
Robinsonův ostrov - soutěžící Iveta Stará
Robinsonův ostrov - soutěžící Jakub Čejpa
Robinsonův ostrov - soutěžící Kateřina Hrabčáková
Robinsonův ostrov - soutěžící Kateřina Šuriaková
Robinsonův ostrov - soutěžící Lucie Zahradníková
Robinsonův ostrov - soutěžící Marek Orlík
Robinsonův ostrov - soutěžící Martin Vévoda
Robinsonův ostrov - soutěžící Miloš Brt
Robinsonův ostrov - soutěžící Nikola Donéová
Robinsonův ostrov - soutěžící Petr Bazger
Robinsonův ostrov - soutěžící Petra Palusková
Robinsonův ostrov - soutěžící Radomír Řezanina
Robinsonův ostrov - soutěžící Radovan Koreň
Robinsonův ostrov - soutěžící Tereza Mašková
Robinsonův ostrov - soutěžící Tereza Mikšaníková
Robinsonův ostrov - soutěžící David Chaloupský

44 dnů, 18 soutěžících, 1 vítěz! Sledujte novou reality show Robinsonův ostrov na Nově.

Zdroj, foto: Archiv TV Nova

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
No je to velmi drsné. Člověk musí být odolný fyzicky, psychicky a ještě navíc i velmi lstivý.
Obrázek uživatelky
profil
soutěž pro velmi odolné osobnosti Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka