Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rodiči se nerodíme, rodiči se stáváme

2. 05. 2010 | Těhotenství

Ve všem jasno

jsem měla, když jsem si při studiu techniky doplňovala studium o obor pedagogiky a psychologie. „Nechápu, proč rodiče s tou výchovou toho tolik nadělají“, usmívala jsem se shovívavě, vida bezradné rodiče. Naštěstí jsem měla tolik rozumu, abych neudílela nevyžádané rady. Vše se změnilo náhle, při prvním dětském pláči, který zněl naším bytem. Bylo tu dítě, největší radost i starost, největší láska i trápení mého nového rodičovského světa a jednoduché nebylo NIC.

Začínala jsem postupně chápat, že rodičovství je o mně, o vztahu partnerů, o růstu osobnosti, o celoživotním poslání i povolání, že rodiči se prostě nerodíme, ale stáváme postupně. Pochopila jsem, že znalosti a vzdělání jsou jedna věc, ale zkušenost a život jsou věc druhá a obojí je NEODDĚLITELNÉ. Učila jsem se pokoře. Přestože jsem matkou dnes již téměř dospělých dětí, rukama mi prošly stovky žáků i pedagogů v dalším studiu, stále si kladu otázky a hledám odpovědi. A o tom všem jsou i semináře Rodiči se nerodíme, rodiči se stáváme

Jaké tedy semináře jsou?

Takové, jací jsme my rodiče, veselé i smutné, dynamické i uklidňující, relaxační i burcující. Přinášejí nové poznatky i prožitky. Jsou návodem, pomocí, ale i společným hledáním cesty k pozitivnímu rodičovství.

Co přináší?

Od roku 2003, od kdy probíhá cyklus seminářů partnerských a rodičovských kompetencí S úsměvem do práce a do života, Harmonická rodina, Rodiči se nerodíme, rodiči se stáváme semináře navštívilo několik set klientů. Potkávám bývalé posluchače v obchodech, ve zdravotních střediscích, na úřadech, na seminářích dalšího vydělávání, dostávám maily. Vzpomínky mají něco společného, jsou o kvalitě života, ale i o přátelství.

Co je mým cílem při realizaci těchto seminářů? Co očekávám?

Všechno. To nejvíc, co může čekat matka, učitelka, člověk, který celý život pracuje s dětmi a mladými je to,  že se i díky jeho práci svět stane vlídnější, šťastnější a laskavější.

 Ať se Vám podaří změnit aspoň  svět váš a vašich dětí

                                                                  

 

Zdroj: Respekt k porodu.cz

Autorka: Ing. Mgr.Marie Nováková 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Když ten vzorec nebyl zrovna ideální, je dobré se poučit z chyb a nedělat to samé u svých dětí. Snad se mi to zdárně podaříSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
že nejde vrátit roky nezralosti, tehdy jsem byla věčně uspěchaná, nervozní, že dcerce nešly počty a psaní a dnes je prokuristka. Moci napravit chyby! Ale stejně mi říká, že jsem ji vychovala dobře a vše mi s láskou vrací a já se snažím moc nerozmazlovat vnučky.
Obrázek uživatelky
profil
jo teď už by každá se chovala k dítku jinak,život-zkušenosti udělají hodně
Obrázek uživatelky
profil
se skutečně nerodíme, ale má pravdu Bugy, že si základ přinášíme z vlastního dětství. Dnes již vím, kterých chyb bych se vyvarovala, ale to všichni.
Obrázek uživatelky
profil
že bychom se měli vzdělávat, ale základní vzorec si přinášíme z rodiny, z naší výchovy. Tohle se těžko překonává.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles