Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 22.05. 2024
Dnes má svátek Emil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rybí olej pomůže při poruchách pozornosti a hyperaktivitě dětí

2. 11. 2009 | Výživa
Nepřiměřená pozornost, nadměrná aktivita a impulsivita jsou charakteristické projevy poruch pozornosti a hyperaktivity, tzv. „AD(H)D“. Hyperaktivita představuje vážný problém zejména ve škole, kdy má dítě potíže dodržovat pravidla chování a opakovaně po delší dobu provádět určitou činnost.

Tyto vývojové poruchy jsou navíc často ještě posilovány nevhodným přístupem pedagogů, kteří projevy školáka považují za drzé a nevychované. Pro stav dítěte a jeho další vývoj je proto důležitá včasná náprava. Rutinní předepisování léků, zejména tzv. psychofarmak, však k cíli Holčička se hlásínevede. Dítě je zbytečně otupělé a v tomto stavu jsou jeho reakce pomalejší – nejen ve škole, ale třeba i při dětských hrách nebo přebíhání vozovky cestou ze školy.

Přirozeným a jemným pomocníkem je rybí olej, který je zdrojem nenasycených mastných kyselin DHA a EPA. Ty jsou zásadní pro vývoj a správnou funkci mozku, učení a koncentraci a celkovou vitalitu dětí. Pozitivně působí při vývojových poruchách pozornosti a hyperaktivitě.

Zástupci OMEGA-3 nenasycených mastných kyselin jsou:

Kyselina dokosahexaenová (DHA) je základním stavebním prvkem nervových buněk mozku (asi 30% lidského mozku se skládá právě z DHA) a nezbytnou složkou pro podporu jeho zdravého vývoje. Tato kyselina je důležitá pro vývoj nervové soustavy, správnou funkci buněčných stěn, Děti u tabulenervů, oka, imunity a srdečně-cévního systému. DHA je důležitá také pro paměť, koncentraci a schopnost učení.

Kyselina eikosapentaenová (EPA) ovlivňuje správný přenos nervového vzruchu, tzn. má vliv na komunikaci mezi jednotlivými nervovými buňkami.

Obě tyto složky jsou bohužel obsaženyjen v tuku mořských ryb!!! (nebo v potravinových doplňcích, vitamínech atd.)


Zdroj: Multi-tabs.cz


Sixtie

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Rybí olej pomůže při poruchách pozornosti a hyperaktivitě dětí :

Rybí olej pomůže při poruchách pozornosti a hyperaktivitě dětí
Rybí olej pomůže při poruchách pozornosti a hyperaktivitě dětí
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zdravím Tě nejprve. Hele, nevím, přiznám se, o čem píšeš. Ale podstatné pro moji odpověď to také ani není. Rybí tuk v kapkách či v jiné tekuté podobě by měl být na předpis..., to víš, doba se už také změnila a proto netvrdím, že na předpis je stále, ale byl. Rozhodně, jak jsem napsala, co se vitamínu D týká, tak opravdu jen podle dávkování. Jinak může dojít k hooodně velkým problémům a to myslím vážně. I u vitamínu C, o kterém se tvrdí, že nejde předávkovat, tak věř, že to jde, ovšem nebude se projevovat, neviditelně se zmáhají ledviny, játra apod., protože něco ten vitamín zpracovat musí. Někdy je i méně více..
Obrázek uživatelky
profil
má samozřejmě pravdu.Tabletový D vitamin se dá snadno předávkovat,proto účinná dávka patří do rukou lékaři.V rybách a sluníčku je přirozené přijímání a předávkování nehrozí.Esterka má štěstí,že to dobře dopadlo a chtěla bych se zeptat jakou pochvalu dostala dcerka od urologa a co říkaly její ledviny.Zvápenatělé nejsou?Ono se to bohužel projeví až tak po deseti a více letech
Obrázek uživatelky
profil
Viktorie:děkuji za radu,myslela jsem,že když je to pro děti,že to nemá negativní vedlejší účinkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Rybí tuk, neboli vitamin D, v lékárnách též jako Infadin - pozor na to!!!! Vitamin D totiž není tělem vylučován, pouze vstřebáván! Jeho předávkování, které je ve formě vitamínů zakoupených v lékárně velice jednoduché.., může být i smrtelné. Fakt je to o průšvih. Netvrdím, že se nemají jíst ryby, nebo omezit jejich konzumace, ale vitamín D zakoupený je příliš koncetrován a může dojít opravdu k průšvihu. Zeptejte se lékařů, sestřiček, magister...
Obrázek uživatelky
profil
aha,to je tem Multi tabs,o který se soutěží...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles