Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Show Jana Krause 25.10. 2013

25. 10. 2013 | Televizní tipy
Oblíbená televizní Show Jana Krause s datem 25.10. 2013, bude opět plná zajímavých hostů.Herec Marián Labuda, spisovatelka Kateřina Janouchová a vedoucí kurzu přežití Amar Ibrahim se představí v Show Jana Krause s datem 25.10. 2013.

Show Jana Krause – 25.10. 2013:


Marián Labuda – známý slovenský divadelní a filmový herec, narozený 28. října. Nyní ho diváci mohou vídat na televizi Prima v novém seriálu Drahá tchyně.  
 
Show Jana Krause 25.10. 2013Kateřina Janouchová – švédská spisovatelka českého původu, které na podzim vychází v Čechách další kniha. Ve Švédsku ji proslavila v roce 2004 knížka Nejbližší. Je o životě s manželem, závislým na alkoholu a drogách. Otec jejích dětí se nakonec ze závislosti vyléčil a dnes žijí ve spořádaném manželství s pěti potomky.

Dalším bestsellerem byl román Ukradené dětství. Sedmačtyřicetiletá autorka je totiž dcerou věhlasného jaderného fyzika Františka Janoucha, zakladatele Nadace Charty 77, který v roce 1974 emigroval, když jeho dceři bylo deset let. Již od 90. let je však hlavním předmětem zájmu spisovatelky, která ve Švédsku vydala přes půl milionu knížek, psaní o sexu. Vyšly jí například knihy Orgasmus, Jak jsem přišel na svět, O sexu a lásce, 69 sexy tipů.
 
Amar Ibrahim
– vedoucí kurzů přežití, expert, který vás naučí, jak přežít ve volné přírodě. „Základní potřeby jsou voda, teplo, jídlo a sex,“ říká. Vysvětlí, jak si opatřit vodu z mechu, jaký hmyz jíst a jaký vynechat. A také jak nezačít panikařit a jak nerozbít skupinu, například kvůli sexu či hádkám. „Když se ztratíte v našich přírodních podmínkách, přežít není problém,“ říká Amar. Obecné pravidlo přežití podle něj zní: třicet sekund bez kyslíku, tři dny bez vody, třicet dní bez jídla.

 „Voda se dá získat například z břízy, když ji navrtáte. Můžete ji také vyždímat z mechu. Pokud máte u sebe v krabičce poslední záchrany dámský tampon, můžete ho přes noc nechat nasáknout rosou a ráno se z něj napít. V extrémní nouzi můžete vypít vlastní moč," vysvětluje. Hned po vodě je pro přežití nejdůležitější oheň. „Nejen proto, že pomůže psychologicky. Můžeme díky němu vytvořit dřevěné uhlí, které se dá jíst, vydezinfikuje vám žaludek," upřesňuje Amar. Co se týče jídla, jsou prý naivní představy, že v lese něco ulovíte. „Zbudou vám rostliny, mravenci, larvy či housenky. Pokud náhodou nějaké zvíře ulovíte, je dobré mu hned vypít krev, dá vám hodně železa a soli."

Čtvrtou potřebou nutnou k přežití je sex. „Pokud je ve skupině žena, musí buď spát se všemi, nebo s nikým." V kurzech přežití se lidé také učí, jak zabít a vykuchat zvíře, jak se chovat v rámci skupiny (jeden nemůže být ředitel a druhý jen ´dělník´), jak udržet psychiku na uzdě atd. Jak se bývalý řidič vůbec dostal ke kurzům přežití? „Podobné věci mě zajímaly odmala. Před deseti lety jsme se s partou kamarádů rozhodli v praxi zkusit, co vydržíme. Vysadili mě na týden a já jsem netušil, kde jsem. Pak nás začali kontaktovat další lidé, že to chtějí zkusit, tak jsme založili firmu. Dnes pro nás pracují bývalí vojáci, děláme kurzy i pro záchranné složky či pro firmy, které posílají lidi do rizikových oblastí," vysvětluje Amar Ibrahim.

Premiéru dalšího dílu čtvrté série Show Jana Krause uvidíte
v pátek 25.10. 2013 od 22.10 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !