8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Spánek je pro předčasně narozená miminka vším

1. 09. 2021 | Vývoj
-Komerční sdělení-

Pampers a Nedoklubko pokračují ve spolupráci a věnují speciální hnízdečka pro předčasně narozená miminka

Spánek je náplní většiny času malých miminek a pro ta, která se na svět vyklubala předčasně, je extrémně důležitý, aby se jejich malé tělíčko dovyvinulo, brzy dohnala svůj brzký příchod na svět a mohla jít s rodiči domů. Protože předčasňátka potřebují zvláštní péči, jejich postýlka tomu musí být uzpůsobena. V českých perinatologických centrech už několik let používají tzv. Neobed, speciální hnízdečka, které miminkům připomínají prostředí v matčině děloze a díky tomu se cítí v bezpečí, dobře se jim odpočívá, spí klidněji a rychleji prospívají. Značka plenek a produktů pro děti Pampers a organizace Nedoklubko, která pomáhá v perinatologických centrech a neonatologických odděleních se o předčasňátka starat a poskytuje poradenství jejich rodičům, opět spojily své síly za účelem vybrat co nejvíce financí na nákup těchto speciálních hnízdeček a zvou veřejnost, aby se k nim přidala.

hnízdečkaHnízdečka napodobují prostředí v děloze


„Hnízdečka jsou z měkkého, jemného materiálu, který je příjemný na dotek a tvarem připomíná děložní lůžko. Miminka v něm zaujímají fetální polohu, kdy mají ohraničený prostor okolo hlavičky, která je v mírném předklonu, ruce zaujímají polohu okolo oblasti úst, nohy jsou přitažené k břichu s mírně ohnutou páteří. Hnízdečka umožní novorozenci pohyb s jasnými hranicemi, aby se cítil bezpečně,“ vysvětluje staniční sestra Eva Řežábková, která se o předčasně narozené děti stará na neonatologii v Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze Podolí a díky svým dlouholetým zkušenostem hnízdečka pro předčasňátka vytvořila tak, aby co nejlépe splňovala jejich potřeby a dala se přizpůsobit jejich zdravotnímu stavu.


4 roky spolupráce ve prospěch předčasňátek


Značka Pampers spolupracuje s organizací Nedoklubko už 4 roky a společně již usnadnily start do života mnoha předčasně narozeným dětem. Pampers vyrábí a do perinatologických center dodává malinké plenky Preemies, které jsou určené pro miminka od porodní váhy 500 gramů. Rozdíl mezi klasickou plenkou a plenkou pro předčasně narozené děti Pampers Preemies je nejen ve velikosti. Jsou také velmi jemné, aby malá miminka nikterak netlačily, jejich výměna tichá a plenka nijak nešustí, protože ouška předčasňátek jsou velmi citlivá na jakýkoli zvuk. Mají také velkou absorpční schopnost, aby nebylo nutné je vyměňovat příliš často.

spolupráce Pampers a NedoklubkoNejde však jen o spolupráci formou dodávky plenek. Lucie Žáčková, ředitelka organizace Nedoklubko, přibližuje: „V minulosti se nám díky spolupráci s Pampers podařilo předat už 60 hnízdeček Neobed do 12 perinatologických center intenzivní péče po celé České republice. Jsme rádi, že můžeme pokračovat a budeme moci darovat další hnízdečka, která pomůžou lékařům, sestřičkám i rodičům v náročné péči o miminka. V České republice se na svět podívá předčasně 1 ze 13 narozených dětí, takže každá další pomoc je vítaná, protože hnízdeček je potřeba opravdu hodně.“

Zapojte se do pomoci a symbolicky

kupte hnízdečko pro předčasňátka


Na nákup Neobedů bude určeno 1 % z ceny jakéhokoli výrobku Pampers zakoupeného v prodejnách Tesco v prvních dvou zářijových týdnech. Pohodlný pelíšek tak teď může předčasňátkům symbolicky dopřát každý – stačí zakoupit pohodlí v podobě plenek Pampers pro vašeho drobečka a Pampers s Nedoklubkem už se postará o to, aby hnízdečka co nejdříve zamířila do perinatologických center a dopřála nerušený spánek miminkům, která ještě potřebují trochu povyrůst, než začnou objevovat svět.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Spánek je pro předčasně narozená miminka vším:

Spánek je pro předčasně narozená miminka vším
Spánek je pro předčasně narozená miminka vším
Spánek je pro předčasně narozená miminka vším
Spánek je pro předčasně narozená miminka vším
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !