Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čtení pro seniory: Povídky a Tajemství anděla

26. 11. 2011 | Knižní tipy
Název knihy: Povídky
Podtitul: Čtení pro seniory
Autor: Pavel Kantorek
Nakladatelství: Fragment
Rozměry: 165x235 mm
Rok vydání: 2011
Počet stran: 216 str.
Cena: 131 Kč

Být humoristou není žádná legrace. Ale brát věci s humorem je vždy ta nejlepší reakce na cokoliv. Povídky Pavla Kantorka s jeho vtipnými ilustracemi zaručeně pobaví každého milovníka inteligentního humoru.

Ukázka z knihy:


Být humoristou není žádná legrace. Občas jsou mi kladeny naivní otázky, na které nemohu nalézt přímou odpověď. Jedna z častých je: „Pane Kantorku, jak vás mohou takové pitomosti napadat... proč děláte z lidí takové blbce?“
Na to mohu odpovědět jen obecně, že pitomosti mne napadají zcela přirozeně a z normálních lidí nikdo blbce dělat nemůže.

povídkyJenže, normálních lidí ubývá a humor se vytrácí. Zdravý pohled na život je pomalu nahrazován politickou
korektností a je docela možné, že za pár let bude společensky nepřijatelné smát se čemukoli. Zastánci dogmatů, politického nebo náboženského přesvědčení se humoru obávají jako čert kříže. Když se lidé mohou něčemu upřímně zasmát, tak jsou nad věcí, a to je pro většinu vládnoucích autorit nežádoucí. Smích je nakažlivý a epidemie humoru oslabuje možnost manipulovat se širokou veřejností.

Proto se také vládnoucí činitelé na humoristy velmi mračí. Nedávno jsem se střetl s nahodilým chodcem, kterého jsem omylem přetáhl přes hlavu při otevírání deštníku. „Díky,“ řekl mi s kolegiálním úsměvem, „já to předám dál,“ slíbil a zmizel v zachmuřeném davu. Zřejmě věděl, že brát věci s humorem je vždy ta nejlepší reakce na cokoli. Jenže to se lidem daří čím dál tím méně. V záj mu každé vládnoucí skupiny je, aby se lidé nořili do svých soukromých problémů a trápili se osobními záležitostmi, které pro ně za pár let už vůbec nebudou důležité.

Název knihy: Tajemství anděla
Podtitul: Čtení pro seniory
Autor: Petr Prouza
Nakladatelství: Fragment
Rozměry: 165x235 mm
Rok vydání: 2011
Počet stran: 352 str.
Cena: 299 Kč

Odhalte dávné tajemství. Pátrejte společně s Davidem po stopách záhadné malby anděla a zejména malého chlapce z obrazu, který je mu až nápadně podobný... Je skutečně dítětem z obrazu? Podaří se mu vypátrat původ jeho rodiny?

Ukázka z knihy:


tajemství andělaRez dnů
Mezi spánkem a bděním je úzký prostor, v němž doznívající sen už prorůstá do skutečného času a magická síla noční obraznosti se střetává s nemilosrdnou věcností nového dne. Muž, který ležel na široké válendě, nohy i ruce doširoka rozhozené, ještě zůstával na hřbetě ohromné, mírumilovné
velryby, která proplouvala tmavě lesklou vodou od nedalekého ostrůvku, kde předtím prožíval úžasná, nezapamatovatelná dobrodružství, se náhle trhavě převrátil na břicho, jakoby v úleku z nečekaného úderu. Otevřeným oknem vcházelo časné ráno prvního dne měsíce září. Blankyt oblohy protínaly paprsky vycházejícího narudlého slunce.

Příjemný čerstvý vánek ničím nepřipomínal opocené denní velkoměsto, které zůstávalo ještě skryté a malátné uplynulou nocí. Ačkoli mužův sen se ještě potácel na hraně procitnutí, jeho tělo jako by již předjímalo následující minuty. Několikrát zaškubal oběma nohama a ruce sevřel v pěst. I vánek zbaběle strnul a břitký pach neštěstí prošlehl celou místností. Muž na válendě se těžce, nejistě vynořil nad hladinu spánku a pojednou už nebylo návratu.

Tyto knihy Pavel Kantorek – Povídky a Petr Prouza – Tajemství anděla koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Fragment.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !