8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cvičení na balanční plošině

2. 10. 2009 | Knižní tipy

Název knihy: Cvičení na balanční plošině
Autor: Marta Muchová, Karla Tománková
Nakladatelství: Grada
Termín vydání: 04.09.2009
Rozměry: 17×24 cm 
Vázaná vazba
Počet stran: 144 stran
Cena: 279 Kč

Přínosem cvičení na balanční plošině je možnost pozitivně ovlivňovat rozvoj rovnováhy, správnou funkčnost kloubních struktur, cílenou centraci kloubů, především páteře a kyčlí, a vlastní nácvik optimálního držení těla.

Svaly nikdy nepracují samostatně, izolovaně, ale v určitých funkčních řetězcích. Naší snahou by mělo být pomocí cviků na této balanční pomůcce upevnit, v případě svalové nerovnováhy i nově vytvořit, ekonomické a funkční pohybové řetězce, které dovolí našemu pohybovému aparátu fungovat bez bolesti a s plným nasazením.

obal-knihyPo zvládnutí základních cviků z uvedeného zásobníku je možné sestavit si vlastní cvičební sestavy, jejichž ukázky najdete v závěru knihy. Kniha je určena rekreačním i kondičním sportovcům, cvičitelům fitness a trenérům. Autorky připravily soubor více než osmdesáti podrobně popsaných a na fotografiích ilustrovaných cviků, které poslouží nejen k rozvoji rovnováhy, ale také podporují správné posilování.

O autorovi

PaedDr. Marta Muchová (1963)
Absolvovala studium tělesné výchovy a biologie na UJEP v Brně. Nyní působí jako odborná asistentka tělesné výchovy v Centru sportovních aktivit Vysokého učení technického v Brně. Její sportovní specializací je sportovní aerobik - trenérka mistrů světa v kategorii párů v roce 2004, aqua fitness, cvičení na velkých míčích, power jógy, pilates a bossy. Je garantem školení s akreditací MŠMT Fitness instruktor. Je spoluautorkou publikací Cvičíme na velkém míči (2007), Fitball pro ženy i muže (2005) a dvou videokazet s touto tematikou (2004, 2005), Aqua aerobik (2002) a Aqua fitness (2004).

PhDr. Karla Tománková,CSc. (1943)
Působila jako vysokoškolská učitelka tělesné výchovy, má 41 let pedagogické praxe s kandidátskou zkouškou z kinantropologie na UK v Praze. Své zkušenosti předává na rekvalifikačních kurzech MŠMT např. adeptům na instruktory kondičního posilování a fitness. Více než 20 let se specializuje na zdravotně orientované sportovní aktivity. V současné době působí v Domě sportu ČASPV v Brně jako lektorka cvičení na míči, instruktorka kondičního posilování. Je spoluautorkou publikací Cvičíme na velkém míči (2007), Fitball pro ženy i muže (2005), Kondiční posilování v tělesné výchově na základních a středních školách (2005) a poradce kondiční přípravy pro závodníky v tanečním sportu.

Tuto knihu Cvičení na balanční plošině zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada .

Simbelmine
ChytráŽena.cz

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cvičení na balanční plošině:

Cvičení na balanční plošině
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Plošina vypadá hodně zajímavě.

Ale donutit se ke cvičení bych musela stejně já. A v tom vidím uričtý problém Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zase něco nového ,prima,zkusím to a uvidím efekt okterý se s vámi zrčitě podělím!!!!!!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles