Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Scarlett se nevzdává!

23. 03. 2009 | Knižní tipy

Už léta patří srdce milionů čtenářů Scarlett O Harové a Rhettu Butlerovi, hrdinům nejslavnějšího světového bestselleru všech dob. Původně končil příběh Jihu proti Severu ve chvíli, kdy Rhett opouští svou ženu poté, co ztratili dcerku, přítelkyni Melanii i vzájemnou lásku. V roce 1991 se však kolo jejich osudů opět roztočilo. Alexandra Ripleyová přikročila k nelehkému úkolu oživit slavné literární postavy i prostředí, v němž žily.

Název knihy: Scarlett
Autor: Alexandra Ripleyová
Nakladatelství: Ikar



Scarlett se odmítá smířit s tím, že by ji Rhett navždy opustil - nemá o něm žádné zprávy a situace je pro ni tím obtížnější, že se od ní po Melaniině pohřbu odvrátili všichni staří známí z Atlanty.


Ani Tara jí nepřináší takovou útěchu, po jaké toužila. Plantáž zchudla a místo důstojné Ellen a žoviálního Geralda O Hary tu nyní hospodaří Scarlettina hašteřivá sestra Suellen se svým udřeným manželem. Pro Scarlett je nejtěžší ranou smrt staré černé chůvy, která byla posledním pojítkem s minulostí. Odjíždí z Tary, kde v Suellenině péči zanechává obě své děti, které jí nikdy příliš nepřirostly k srdci, a vrací se do Atlanty v naději, že se tam snad přece jen objeví Rhett.
Bez pozvání vyrazí do starobylého Charlestonu, kde se s pomocí svých tetiček seznamuje s Rhettovou rodinou. Scarlett se snaží krotit svou vzpurnou a nezávislou povahu a podrobuje se přísným konvencím v naději, že ji uzavřená charlestonská společnost přijme a pak snad i Rhett pochopí, že oni dva patří k sobě. Od manžela se jí však dostává jen odmítání a chladu, a přestože Scarlett využívá každé příležitosti, aby mohla být s ním, stále se jí nedaří dosáhnout svého. Scarlett se ale nevzdává a je rozhodnutá získat Rhetta za každou cenu - i kdyby ji to mělo stát život.

Autorka knihy   ALEXANDRA RIPLEYOVÁ

Známá americká autorka, se narodila 8. ledna 1934 v Charlestonu jako jediné dítě Alexandra a Elizabeth Braidových. O jednadvacet let později dokončila studia na Vassar College, prestižní škole pro mladé ženy. Odjakživa toužila po tom stát se spisovatelkou, odvahu napsat a publikovat první knihu však sebrala až po letech. První román vyšel v roce 1972 pod názvem Who is the Lady in the President s Bed? (Kdo je ta žena v prezidentově posteli?). Následovaly další knihy, mezi nimi například historický román Charleston (1981), dále Návrat času (The Time Returns, 1985), Dědictví z New Orleansu (New Orleans Legacy, 1987), Zlato tabákových polí (From Fields of God, 1994), Božská láska (A Love Divine, 1997) a v neposlední řadě Scarlett, volné pokračování úspěšného románu Margaret Mitchellové Jih proti Severu. Přestože soudobá kritika se o Scarlett nevyjadřovala příliš kladně, kniha vzbudila veliký čtenářský ohlas.

Alexandra Ripleyová zemřela 10. ledna 2004.


DanielkaZ
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
trochu romantiky neuškodí
Obrázek uživatelky
profil
trochu romantiky neuškodí
Obrázek uživatelky
profil
Scarlet se mi líbí, je to hezký romantický film a ženě, která se teprve rodí z hloupoučkého káčátak, dělá chyby, ale chce je napravit a pomlau se z ní stává chytrá a úspěšná žena, která vi, co chce a umí toho dosáhnout odvahou i pílí. Mám všechny díly natočené, ovšem kniha je trochu jiná, ale taky dobrá
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles