Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Originální módní přehlídka napříč stoletím pomůže seniorům

9. 01. 2009 | Kultura
Unikátní charitativní módní přehlídku s taneční zábavou uspořádá 3. února 2009 od 19 hodin v Národním domě na pražském Náměstí Míru, za účasti mnoha slavných osobností, nadační fond Veselý senior.

Netradiční show, která bude průřezem stylu oblékání od dob první republiky až po současné trendy, budou moderovat Tereza Kostková, patronka fondu, Aleš Cibulka a idol žen mnoha generací Tomáš Hanák.

Role manekýnek a manekýnů se slíbili ujmout a v dobovém oblečení se představit mimo jiné Květa Fialová, Mahulena Bočanová, moderátorka Radiožurnálu Lucie Výborná, Michaela Dolinová, Monika Žídková, Jitka Čvančarová, Marek Vašut, Petr Lesák, Nikol Štíbrová a další umělci spolu s modelkami a modely z dob minulých, ale i ze současnosti.

Módní showMódní show doprovodí Malý taneční orchestr (MTO), jehož protagonisty jsou aktéři legendárního divadla Sklep, například Tomáš Hanák, Lenka Vychodilová, Jana Hanáková, Aleš Najbrt, František Skála a další. Jejich hity bezpochyby vtáhnou diváka do atmosféry „minulého“ století. 

Výtěžek z této ojedinělé akce věnuje nadační fond Veselý senior na pomoc zařízení pečující o seniory, kteří již nemohu být sami  – Dennímu stacionáři Domovinka v Uherském Brodě. Ke každé zakoupené vstupence dostanou diváci  malý dárek – Vialong, doplněk stravy pro aktivní život i ve zralém věku.

Prodej vstupenek zajišťuje síť Ticketpro a pokladna Národního domu na Vinohradech.

Módní show, rozdělená na několik nejdůležitějších období „minulého“ století, nabídne divákům dobový průřez první republikou, padesátými lety, novou vlnou let šedesátých, normalizací a perestrojkou, dobou sametu a kapitalismem v Čechách. Na přehlídkovém molu se budou střídat vždy generačně odlišné dvojice, jejichž modely ukážou, jak se módní nápady vracejí a ovlivňují styl mladé generace. „Podobně potřebné a užitečné je naslouchat a nechat se inspirovat starší generací k novým nápadům,“ říká zakladatelka fondu Veselý senior Eliška Klepalová, která slibuje, že tato netradiční show diváka nejen zaujme, ale hlavně překvapí.

Oděvy z dob minulých zapůjčila sběratelka dobového oblečení a doplňků Vlaďka Dobiášová.

Cílem nadačního fondu Veselý senior je změna dosavadního stereotypního pohledu na stáří, překonání předsudků o životě, postavení a významu seniorů ve společnosti. Získáváním finančních prostředků se snaží přispívat ke zlepšení kvality, podmínek a služeb v léčebnách pro dlouhodobě nemocné i v dalších zařízení následné péče.

Vice se dozvíte také na oficiálních webových stránkách www.veselysenior.cz

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
konečne to nie je len pre 15-tky Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vypadá to na velice zajímavou a po dlouhé době originální akci. Asi se půjdu podívat.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles