Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!

23. 03. 2010 | Novinky

Viděli jste už trojrozměrného draka? A Vikinga? Pokud ne, budete mít příležitost v animované komedii Jak vycvičit draka od studia DreamWorks. Rodičové chlupaté Kung Fu Pandy a zeleného zlobráka Shreka se tentokrát rozhodli pro podívanou, která je ve všech ohledech poněkud drsnější. Jejich nejnovější dobrodružství se odehrává na drsném Severu, který obývají ještě drsnější Vikingové a spolu s nimi i draci. Ti jsou jednoznačně nejdrsnější.


Jediný, kdo není drsný ani trochu, je hlavní hrdina Škyťák. Vikinský teenager nějak nemůže zapadnout mezi ostatní obyvatele rodného ostrova Blpu, protože na rozdíl od nich spíš než svaly (kterých má pomálu), používá hlavu. Asi by se to dalo přejít, kdyby Škyťák nebyl synem náčelníka vesnice, Kliďase Velikána.


ukazkaTaťka má syna rád, ale bohužel si uvědomuje jeho „nedostatečnost“. Zvlášť když se blíží Škyťákovo iniciační uvedení mezi dospělé Vikingy, které lze úspěšně absolvovat jediným způsobem – zabitím draka v souboji.


Draci jsou totiž na Blpu jediným, zato permanentním problémem. Desítky druhů létajících ještěrů prakticky neustále útočí na vesnici, kradou domácí zvířata, spalují úrodu i hospodářská stavení, a tak je morální povinností každého Vikinga bojovat proti drakům, jak se dá. I Škyťák by samozřejmě rád nějakého toho Nodra smrťáka, Ohavného zipáka nebo Hrůzáka hrozivého skolil, jenže matička příroda ho na to opravdu vybavila nevalně.


Nepomáhají ani užitečné lekce v Drakoškole místního samorosta, kováře Tlamouna. Škyťák je naštěstí hlava otevřená a tam, kde schází hrubá síla, pomůže hlava, díky níž zkonstruuje samostříl, kterým zaútočí na nejobávanějšího z draků, prakticky nepolapitelnou Noční fúrii.


draciJediný výstřel (velmi úspěšný) změní budoucnost soužití lidského a dračího plemene na ostrově Blpu. Když se totiž Škyťák vydá zraněného draka dorazit a stát se tak definitivně mužem, cosi se v něm při pohledu do jasných dračích očí zlomí. A ten zlom bude začátkem jednoho krásného přátelství. Teď už jen zbývá přesvědčit ostatní Vikingy, že skutečný nepřítel číhá jinde.


Od vynikajících Monster vs. Vetřelců, na kterých se v DreamWorks učili používat 3-D technologii, pokročili tamní animátoři o pořádný krok dopředu. „I díky tomu jsme mohli realizovat scénu gigantické bitvy mezi draky a Vikingy, která co do spektakulárnosti nemá v tvorbě DreamWorks obdoby,“ chlubí se režisér Chris Sanders, který jedním dechem dodává, že navzdory tomu byl vždy na prvním místě příběh, ostatně jak je u titulů DreamWorks dobrým zvykem.


Něco o dracích:


nocni-furieNejvzácnější a nejinteligentnější z draků je NOČNÍ FÚRIE. Vyznačuje se tmavou barvou a pronikavě žlutýma očima, menším vzrůstem, mohutným hrudníkem a krátkým krkem. Vzhledem k velikosti těla má ze všech draků největší křídla, která mu umožňují létat výše, rychleji a déle než ostatní draci a jeho neuvěřitelný poměr síly ke hmotnosti mu dovolují vzlétnout kolmo vzhůru jako helikoptéra. Tato elegance je ovšem na zemi přeměněna v jistou neohrabanost.


Jeho neobvyklý oheň (polotuhá hmota zapálená acetyleno-kyslíkovým plamenem) v cíli při nárazu exploduje. Svou typickou techniku útoku předvádí po západu slunce a z velké výšky – zahalený v křídlech letí střemhlav jako střela a na poslední chvíli zabrzdí, aby uskutečnil jediný přesně mířený třaskavý výbuch - pak zmizí zpět v tmách. Jediným varováním je raketový zvuk, který střemhlav klesající Noční fúrie dělá. Její sebevražedný útok spolu s obezřetným chováním a analytickým myšlením z ní dělají drtivého protivníka s výjimečnou úspěšností.

Do dnešního dne nebyla sestřelena ani jedna Noční fúrie!


nodr-smrtakNenechte se zmást nádherným zbarvením NODRA SMRŤÁKA, který se pyšní tolika barvami jako pestrý papoušek – je totiž nesmírně nebezpečný. Je vrtkavý, agresivní a vznětlivý, což ještě zhoršuje jeho ješitnost a marnivost. Útočí dvěma způsoby: jednak na stovky metrů chrlí čistý hořčík (nejžhavější dračí oheň) a také disponuje ocasem se značným množstvím smrtících ostnů.


To z něj - spolu se skutečností, že jeho nebezpečnost ve vzduchu je doplněna jeho nebezpečností na zemi – dělá jednoho z nejtěžších dračích protivníků. Díky svým svalnatým a rychlým nohám může při běhu snadno používat bodce na svém těle a bránit se může drtícím křivým zobanem. Hlavu používá také jako beranidlo schopné rozmetat i ty nejtlustší stěny a dveře. Jeho slabým místem je zrak – s očima umístěnýma po stranách hlavy má Nodr Smrťák obrovský slepý bod přímo před nosem.


Vlajková loď dračího plémě, OBROVSKÁ NOČNÍ MŮRA, je vzhledově nejděsivější a nejmajestátnější ze všech známých dračích druhů. Převážně černočervená Obrovská noční můra je násilnická, sveřepá a houževnatá, jako první se do bitvy vrhá a jako poslední ji opouští. Je obdařena mimořádně dobrým zrakem a roztažitelnými  křídly, díky kterým při zastrašování svých nepřátel vypadá ještě větší.


obrovka-nocni-muraÚtočí jak na zemi, kde využívá při boji zblízka svou obří tlamu a dlouhé rohy, tak i ve vzduchu, přestože jí obrovská křídla neumožňují rychlý pohyb a její rozměry z ní dělají snadný terč. To je vyváženo jejím arzenálem bodců a její nejsilnější zbraní – ohněm z petrolejového gelu. Tento těžký a mazlavý oheň pokryje vše kolem a vsákne se do prasklin i děr a je téměř nemožné se jej zbavit. Taktikou Obrovské noční můry je pokrýt se od hlavy po ocas ohněm a vrhnout se na nepřítele.


Pro GARVANA je typické robustní tělo a relativně malá křídla, kterými umí mávat s obrovskou rychlostí, což mu umožňuje létat dozadu či do strany. Garvan miluje spánek a občas si schrupne během letu nebo se naskládá na své druhy a společně pak vytvářejí obrovskou haldu spících draků. Svůj den má rozdělen takto – létání 1%, jídlo 5%, stížnosti 10%, spánek 84%.

garvan
Při útoku drtí Garvan nepřátele napadrť svým ocasem zakončeným ostnatou koulí nebo používá hlavu jako beranidlo. Nejnebezpečnější je však jeho oheň – stovky kilogramů natrávených kamenů jsou roztaveny do lávy, do které je přidán kyslík z dechu draka a jako dělová koule jsou pak hnány na útočníka. Garvanovou Achillovou patou je jeho mizerný zrak – občas si splete dokonce skálu se svým vejcem; to pak na něm sedí a čeká, až se vylíhne mládě.


Nejneobvyklejší z draků, OHAVNÝ ZIPÁK, je nepřehlédnutelný (a nenechá vás na pochybách, kde vzal svoje jméno): hledejte dvě hlavy na dvou krcích, které se dokáží sepnout jako zip. Ačkoliv je to nejdelší drak, má nejmenší křídla a krátké zavalité nohy, takže nevyniká ve vzduchu a není příliš k užitku ani na zemi. Jen maličkost – jeho neobvyklý útok je obzvláště smrtelný. Místo ohně chrlí jedna hlava hořlavý plyn a ta druhá ho zapaluje jiskrami, takže může útočit z větší vzdálenosti.


ohavny-zipakVychrlí plyn, který se před vznícením dostane do všech koutů a štěrbin. Jeho fyzické nedostatky a inteligenční omezenost přispěly k tomu, že jako druh téměř vyhynul. Jeho největší výhoda – dvě hlavy - je zároveň jeho největší slabinou, protože ty dvě oddělené a tupé rozoumky spolu často nesouhlasí, což činí Ohavného zipáka poněkud zpomaleným a zranitelným, takže několik Vikingů jej zvládne zmást a porazit. Samci Zipáka se často pošťuchují tak dlouho, dokud se vzájemně nezničí - samice jsou rozumnější a žijí déle.


Ze všech známých draků je HRŮZÁK HROZIVÝ nejmenší postavou a nejpočetnější výskytem. Přestože se pohybuje ve smečkách, ztrácí početní výhodu neustálými bojůvkami, kterým dává přednost před vytvořením společného plánu útoku. To ho činí neschopným k boji, takže co se týká potravy, je spíš sběračem než lovcem.


hruzak-hrozivyHrůzák hrozivý není schopen létat na větší vzdálenosti, k cestování proto zdarma využívá větší draky, na které se přilepí. Vysoká porodnost tohoto dračího druhu a jeho mírumilovný přístup k lidem mu umožňují prosperovat navzdory nevýhodám. Ačkoliv údajně existují tisíce hrůzáků, je zřídkakdy ke spatření - někteří Vikingové neuvidí za celý život ani jednoho.


RUDÝ SMRŤÁK - ačkoliv je všeobecně považován za vládce všech draků, ve skutečnosti se toho o Rudém Smrťákovi ví velmi málo. Někteří mají za to, že hned po narození musí svést boj na život a na smrt o území; konečný vítěz se stane vládcem středu světa a poražení jsou vyhnáni do odlehlých koutů.


Nový 3D skvělý příběh Jak vycvičit draka, uvidíte v našich kinech již od 1. 4. 2010!


Čtěte také: Jak vycvičit draka - Filmové zpracování příběhu v našich kinech již od 1. 4. 2010!
Jak vycvičit draka - hlavní hrdinové na scéně!



 

Zdroj: Jak vycvičit draka

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!:

Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
Jak vycvičit draka - zábava pro malé i velké!
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkný film, dobrá grafikaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles