Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 27. týden

3. 07. 2023 | Televizní tipy
Na vlnách poznávání s Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 27. týden:


3. 7. 22.00 – Operace vulkán (Ohnivý pás – 1. část)

Chris Horsley je specialista na vulkány i nebojácný objevitel a dobrodruh. V tomto osmidílném adrenalinovém seriálu táhne skupinu váhavých, opatrných a ne příliš ochotných filmařů do každého koutu světa, kde zrovna vybuchla nějaká sopka. Zatímco erupce každého vulkánu ničí okolí i živobytí, a dokonce přímo ohrožuje nedaleké populace vyhlazením, Chris se prakticky vrhá přímo do ohnivého chřtánu.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 27. týdenSpolečně s týmem se setkává s lidmi, kteří mohou každou chvíli přijít o všechno. Zároveň zkoumá a objevuje nové způsoby, jakým tyto nebezpečné, ale fascinující přírodní jevy mohou otřást nebo naopak pomoci celé společnosti. Během dobrodružných expedic zamíří do husté džungle Demokratické republiky Kongo ovládané vzbouřenci nebo lávou sežehlých ulic v zasažených městech na Kanárských ostrovech. Nevyhýbá se ani nezaměnitelným ledovcovým pláním doutnajícího Islandu nebo rozpáleným italským souostrovím. Každá z těchto výprav znamená riskovat a podívat se smrti přímo do očí. Ale také odhalit tajemství nemilosrdných vulkanických obrů a zjistit, jak před jejich výbušným hněvem nejlépe ochránit lidské životy.

4. 7. 20.00 – Tajemství hradů (Velká Británie)

Historický seriál Tajemství hradů odhaluje nejvíce šokující legendy ukryté za tlustými kamennými zdmi více než 40 středověkých symbolů moci na území čtyř různých států. Nenechte si uniknout temná tajemství uzamčená za železem kovanými bránami impozantních hradů ve Velké Británii, Německu, Portugalsku a Španělsku, která přetrvala od středověku až do současnosti. V každé epizodě tohoto zajímavého a mrazivého seriálu odhalíme tajemství deseti různých hradů, dozvíme se o jejich historii, vzniku a obyvatelích.

Zjistíme, které z těchto opevnění mělo skutečně obrannou funkci a které naopak sloužilo jenom jako honosné reprezentativní sídlo. Zblízka si prohlédneme všechny detaily jejich konstrukce a přesvědčíme se o tom, jakým způsobem hrady přispěly ke stavbě pozdějších pevností. A nezastavíme se ani před důkladným prozkoumáním velkého množství tajuplných legend – o prokletých duších, hrozivých příšerách, nevysvětlitelných zvucích, nepředstavitelných mukách, krvavých vraždách a tragických úmrtích nebo vášnivých láskách i ukrytých pohádkových pokladech – prostě různých příbězích, které se během století zapsaly hluboko do masivních kamenných hradeb.

5. 7. 21.00 – Veterinář z Yorkshiru X (1. díl)

V ordinaci zkušených a obětavých veterinářů z Yorkshiru se tentokrát scházejí hned dva vážně nemocní psi najednou, kteří nutně potřebují operaci. A pak je tady ještě slepice, která trpí infekcí v oku, tři nečekaně rychlé želvy, kráva, co má velké potíže, a mnoho dalších nemocných němých tváří. Také v desáté řadě dokumentární reality show Veterinář z Yorkshiru září hlavní hrdinové a ochránci všech zvířat Peter Wright a Julian Norton, kteří ochotně a neúnavně pomáhají mazlíčkům všech velikostí. Ale to není všechno! Peter se poprvé po padesáti letech navíc vrací do rodného domu a setkává se s bývalými učiteli ze základní školy. 

6. 7. 20.00 – Hitlerova válka v poušti

Je rok 1942: Spojencům ve druhé světové válce se konečně podařilo vybojovat dvě důležitá vítězství – porazit Rommela v bitvě u El Alameinu a následně se úspěšně vylodit v severní Africe. Po mnoha a mnoha nucených ústupech před zdánlivě nezastavitelnými nacisty mají konečně navrch. Do května 1943 se jim podaří vyhnat síly Osy zla pryč z africké pevniny. Blýská se na lepší časy, ale cena za to byla vysoká a vítězství draze vykoupeno pomstychtivými útoky na nevinné civilisty, strašlivým zacházením s válečnými zajatci, antisemitskými čistkami i jinými nacistickými zvěrstvy. Tažení v poušti během druhé světové války mělo opravdu hodně daleko k ušlechtilým představám o střetu podle rytířských pravidel.

Byl to krutý a krvavý konflikt, během kterého tisíce vojáků bojovalo v extrémních podmínkách a účastnilo se operací, v nichž poprvé získali jméno pozdější slavní vojenští vůdci jako Eisenhower, Patton, Montgomery, ale i Rommel. Tento historický film přináší výhradně dechberoucí archivní materiály. Ohlédněte se za velkými vojenskými operacemi, které probíhaly v neúprosných podmínkách severní a západní Afriky – od katastrofálních porážek u Tobruku a průsmyku Kaserín až po triumfální vítězství v Tunisu. Prozkoumejte jen málo známé a často opomíjené dějiště druhé světové války, kde naplno zuřil globální konflikt a kde se konečně začala rýsovat dlouhá cesta k finálnímu vítězství. 

6. 7. 22.00 – Vlci: Přátelé, nebo hrozba?

V Evropě se objevuje čím dál více vlků. A s nimi se šíří také neklid a strach z šelem, o kterých si většina myslí, že jsou pro člověka nebezpečné. Ale je to vůbec pravda? Abychom našli odpověď na tuto palčivou otázku, věnovali jsme dva roky plížení a číhání v přirozeném vlčím prostředí. Díky velkému množství různých video momentek získají diváci při sledování přírodovědného filmu Vlci: Přátelé, nebo hrozba? jedinečnou možnost nahlédnout do soukromí několika vlčích smeček žijících hluboko v evropských lesích.

Smečka semknutá kolem samce pojmenovaného Leo má teritorium v oblasti jedné z vojenských základen na území Německa. Vůbec poprvé bylo možné získat přístup do její blízkosti a zachytit soukromý život těchto zajímavých predátorů. Všechny nahrávky vznikly bez výjimky přímo uprostřed divoké přírody. Ani jediná scéna nebyla natočena s ochočenými vlky v zajetí. Díky tomu vznikl pravdivý příběh plný života, radosti, dramatu a smrti, odehrávající se na pozadí nejnovějších vědecky podložených faktů. Podívejte se, jak se vlci vrací zpátky do našich životů, ale také co se může pokazit, když na to lidé zareagují špatně.

7. 7. 20.00 – Vydry ve městě (Město hojnosti)

Vydejte se na výlet po exotickém a půvabném Singapuru do míst, kde se klany divokých vyder nejen hašteřivě přetahují, ale přímo rvou o to, kdo bude vládnout tomuto okouzlujícímu městskému království. Seznamte se s divokými a nezkrotnými velitelkami každé skupiny vyder. Všechny jsou kdykoliv připraveny bez milosti vyhnat vetřelce, kteří do jejich klanu nepatří. Ale s lidskými sousedy překvapivě vychází docela dobře. Okouzlující přírodovědný seriál představuje vydry z exotického Singapuru, které si na vlastní kůži ověřují jedno z nejdůležitějších pravidel – větší území znamená větší problémy.

I když se tyto šikovné šelmy naučily chodit po schodech, překonávat rušné ulice i lézt po žebříku, aby se dostaly dovnitř a ven z vodních kanálů, pořád nemají vyhráno. Aby neskončily v jejich hladových čelistech, musí také zdatně a obratně manévrovat mezi místními dravci a predátory a vyhýbat se zubatým krokodýlům i jedovatým kobrám. Nebezpečí číhá na vydry na každém rohu. Ale tato roztomilá zvířata si s ním poradí s typicky bujarým a veselým přístupem.  

7. 7. 21.00 – Vodní obři VI (Upíří ryba)

Moderátor, rybář a biolog Zeb Hogan má za sebou už pět let natáčení neuvěřitelného seriálu o hledání největší ryby na světě. Podařilo se mu dobýt snad každý kout naší planety a vypořádal se s několika největšími druhy ryb, s jakými se člověk setkal. Ale tato nejnovější expedice bude těžkou zkouškou dokonce i pro něho. Tentokrát se Zeb vydá z džunglí Jižní Ameriky až ke korálovému souostroví Floridy.

Podívejte se, jak v prostředí od světa odříznutých vodopádů v Guyaně pátrá po rybě jako z hororu s tesáky, které by mohly konkurovat samotnému Drákulovi. A jak se potom potápí u Floridy s podvodním obrem, o kterém se říká, že našel zálibu v lidském mase. Nová série Vodních obrů představuje monstra, jaká jste dosud neviděli, způsobem, který jste ještě nezažili. Zažijte vzrušení z neobvyklého rybolovu i odhalení podstaty toho, co jsou přírodovědná fakta a co je jenom pouhá fikce. Uvidíte, jak se ekologie, kultura a společenský život po celém světě vzájemně prolínají. Pátrání po vodních obrech pokračuje!

7. 7. 22.00 – Fenomén 411

Soukromý vyšetřovatel a bývalý policista David Paulides je autorem a hlavním aktérem mnoha fascinujících dokumentárních filmů. Ve všech zkoumá tajuplná a nevysvětlená zmizení (nejen) lidí, která jsou často připisována ještě tajemnějším a záhadnějším pachatelům. Tentokrát se zaměřil na dobře zdokumentované případy pohřešovaných losů i jejich lovců, kteří se ztratili z divočiny neznámo kam… ale ne úplně všichni! Zatímco po jedněch není ani stopy, jiní se vrátili a mají co vyprávět. Jsou za tím únosy UFO, tajné vojenské operace nebo něco úplně jiného? Nenechte si ujít tento mrazivě napínavý celovečerní film nabitý neuvěřitelnými výpověďmi očitých svědků. 

8. 7. 20.00 – Tajný život veverek

Veverky má každý rád. A to i přesto, že je známe jenom z krátkých chvílí, kdy na okamžik navštíví „přízemí”. Jak opravdu žijí? Tento výjimečný dokument konečně poprvé představuje evropské veverky obecné v jejich vlastním domácím prostředí: nahoře v korunách vysokých stromů. Snímek Tajný život veverek sleduje celý životní cyklus těchto roztomilých a oblíbených zvířat – od pečlivých příprav na zimu, stavby hnízda a ukládání ořechu přes páření a vychovávání mláďat až po to, jakým způsobem přežívají útoky hladových predátorů. Veverky nedělají nic pomalu. A tady se dozvíte proč! Kromě toho se zaměříme také na veverku popelavou. Větší a silnější transatlantický vetřelec přenáší nebezpečný virus, s nímž si místní evropské veverky nedokážou poradit. 

8. 7. 21.00 a 21.30 – Přírodní kuriozity Davida Attenborougha IV (Zvířecí Frankensteini; Hledání cesty)

David Attenbourough připravil nový pohled na království přírody a zaměřil se na výjimečná zvířata s úžasným životem. V pokračování přírodovědného seriálu z produkce BBC zároveň rozebírá mýty, které se o těchto nepochopených zvířatech neprávem tradují. Mezi přírodními kuriozitami jsou „Frankensteinové“ stvoření lidskými zásahy do přirozeného prostředí. Uvidíte pizzlyho – křížence mezi ledním medvědem a grizzlym, za jehož zrod může globální oteplování. Nebo zabijácké včely zrozené zavlečením středoafrického druhu do Jižní Ameriky. Nechybí ani brouci skarabové, kteří využívají slunce, měsíc i Mléčnou dráhu k tomu, aby se pohybovali správným směrem. Sledujte Přírodní kuriozity Davida Attenbourougha.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!



Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 27. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 27. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 27. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 27. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !