8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tom Hanks a jeho nejlepší filmové role

2. 08. 2009 | Úspěšní lidé
Tom, celým jménem Thomas Jeffrey Hanks se narodil v USA Janet a Amosovi Hanksovým. Jeho rodiče se rozvedli, když mu bylo pouhých pět let. Vetšinu svého dětství vyrůstal se svým otcem Amosem, kuchařem a staršími sourozenci. Rodina se často stěhovala, ale nakonec se usadila v Oakland v Kalifornii, kde Tom začal navštěvovat střední školu.

Na střední škole se věnoval sportu a své komediální nadání předvedl na prknech školního divadla. Po absolvování v roce 1974 začal navštěvovat vysokou školu v Hayward v Kalifornii, kde pokračoval v amatérské herecké činnosti. Tam také potkal svou první manželku Samanthu Lewes, s níž má syna Colina a dceru Elizabeth. Rozvedli se v roce 1987.

Při natáčení filmu Volunteers se seznámil s Ritou Wilson, která se v roce 1988 stala jeho druhou ženou. Mají spolu dvě děti Chestera a Trumana. Jako jedna z mála hollywoodských hvězd, nemá za potřebí žádné skandály a jeho manželství je považováno za jedno z nejpevnějších a nejhezčích v Hollywoodu.

Hanksova filmová kariéra začala v komediích, ve kterých si získal publikum, Tom Hanks a jeho nejlepší filmové roledíky svým bezchybným komediálním výkonům. Poprvé na sebe výrazněji upozornil v úspěšné komedii Žbluňk.

V roce 1988 byl poprvé nominován na Oscara za hlavní roli ve filmu Velký. V devadesátých letech se přesunul z komedií do seriózních filmů a získal Oscara hned dvakrát za sebou.

Nejdříve za film Philadelphie a následující rok za svůj strhující výkon ve snímku Forrest gump. V následujících letech přibyly další oscarové nominace, za válečný snímek Zachraňte vojína Ryana a Trosečníka. Získal si uznání nejen od kritiky, ale i od diváků.

Spojuje v sobě herecké umění a zároveň máte pocit, že vidíte milého chlapíka od vedle. Ostatně většina snímků ve kterých se v devadesátých letech objevil, patří dodnes mezi to nejvalitnější z filmové produkce. Z talentovaného komika se stal během několika let americkým národním klenotem. Patří mezi nejvlivnější tvůrce Hollywoodu a své filmy si pečlivě vybírá.

Ostatně posuďte sami, zde je přehled toho nejlepšího co natočil - Žbluňk (1984), Velký (1988), Samotář v Seattlu (1993), Philadelphie (1993), Forrest gump (1994), Apollo 13 (1995), Láska přes internet (1998), Zelená míle (1999), Trosečník (2000), Chyť mě, když to dokážeš (2002), Terminál (2004), Šifra mistra Leonarda (2006), Soukromá válka pana Wilsona (2007) a Andělé a démoni (2009). 

Čtěte také:
Andělé & démoni - Nejstřeženější tajemství světa se ukrývá ve Vatikánu!
Legendární herečka Meryl Streep oslaví kulaté narozeniny

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
fantastický herec - např. ve Forrest gump byl nepřekonatelnýSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
s velkym H
Obrázek uživatelky
profil
Je prostě užasnej Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
geniální a charismatický herec!!!!!!!!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
Je to můj velmi oblíbený herec.Nejradši mám "Zelená míle"
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles