Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Stvořitelé katastrof

3. 04. 2022 | Knižní tipy
Název: Stvořitelé katastrof
Podtitul: Na motivy klasických
děl Karla Čapka
Autor:  Vaněček Michal, Ráž Václav
Datum vydání: 1/ 2022
Nakladatelství: Grada
Věk: od 13 let
Formát: 145×205 mm
Počet stran: 256
Vazba: Pevná šitá vazba
Cena: 254 Kč

Smrtící nemoc, záhadné výbuchy, spiknutí umělé inteligence… a jedna zdánlivě nevinná sázka, která to všechno spustila. Lidstvo kráčí bezohlednou cestou pokroku. Na pomoc si zve roboty, kteří mohou pracovní činnosti ulehčit. Stroje jsou však pro dobro společnosti schopny udělat víc, než po nich kdokoli požadoval.

Stvořitelé katastrofPonořte se do strhujícího příběhu o třech přátelích, jejichž cesty se po vysoké škole rozešly, aby se za děsivých okolností opět provázaly. Helena Gloryová, konstruktérka robotů, Marek Prokop, expert na vývoj výbušnin, a Filip Galén, toužící po vývoji geniálního léku, spojí své síly k zdánlivě nevinnému experimentu. K pokusu, který má ochránit lidstvo, ale místo toho je uvede na pokraj chaosu.

Románová pocta třem klasickým dílům Karla Čapka (R.U.R., Bílá nemoc, Krakatit) představí mladým čtenářům nesmrtelná témata zneužití techniky, strachu, manipulace a podstaty lidství, to vše atraktivní formou velebící odkaz jednoho z našich největších spisovatelů.


O autorech knihy Stvořitelé katastrof:


Michal Vaněček je autorem úctyhodné řady téměř třiceti knih povídek a pohádek. Ač to vypadá na první pohled zcela neslučitelně s pohádkami, jeho hlavní profesí jsou informační systémy.  Je spolumajitelem a ředitelem společnosti T-SOFT a.s., a to již 27 let. Mimo to se věnuje nadaci a charitativní činnosti. V rámci Nadace T-SOFT ETERNITY vydává též knížky, zejména s medicínskou tematikou nebo s tematikou, která je obtížně uplatnitelná komerčně. Sám se jako autor, spoluautor nebo manažer podílel na téměř šedesáti knižních titulech a CD. V současné době významně spolupracuje s nakladatelstvím Grada, kde vydává úspěšné a oblíbené knihy pro děti i pro dospělé. Mezi bestselery se řadí kniha – Co má vědět správný Čech.

Václav Ráž
– kreativní výtvarník, ilustrátor, kreslíř a fotograf. V roce 2014 obdržel ocenění SUK 2014 – Cena noci s Andersenem. Spolupracoval s několika periodiky, nakladatelstvím a reklamou. Nejstěžejnější tituly, projekty a spolupráce – Blesk, Marianne, Žena a život, Holiday Navigator, Czech Bussines Weekly, Albi česká republika a.s., Prague´s Barrel Tournament, Nadační fond Zdeňky Žádníkové, Trnky Brnky, Čtyřlístek, Mateřídouška, Nezbeda, nakladatelství Fragment, Triton. V současné době se věnuje úzké spolupráci s nakladatelstvím Grada, kde se podílí na sérii úspěšných dětských titulů například Co má vědět správný Čech. Ilustrováním knih pro děti si splnil svůj sen.


Recenze knihy Stvořitelé katastrof

 Stvořitelé katastrof














Poprvé, když jsem knihu spatřila, nabyla jsem jistá očekávání – všechny z nich ale kniha na plné čáře překonala! Ještě před textem samotným, pozastavme se u ilustrací, kterými je kniha prokládaná. Mnoho z nich je vytvořeno na způsob koláže, ostatní jsou velmi detailní, moc se mi líbily!

Poté, co se naše hlavní tři postavy Helena, Marek a Filip rozdělí, každá kapitola je zaměřená na jednoho z nich a je napsána v er-formě. Můj oblíbenec je jednoznačně Marek, ať už jeho chemickými zájmy, nebo způsobem, jakým se vyjadřuje, nebo obecně popisem jeho osoby. Kniha se odehrává v budoucnosti a je na téma umělé inteligence s odkazy na Karla Čapka.

Z mého pohledu se kniha četla neskutečně dobře. Kapitoly nebyly ani moc dlouhé, ale ani moc krátké, a ta atmosféra, ve které se vířilo mnoho nových nápadů, vynálezů a skvělé vzdělání, byla prostě báječná!

Zápletka byla i pro mě překvapením. Netušila jsem, že by se něco takového mohlo vůbec v knize stát, ale opak byl pravdou. Ze začátku to byla malá vsuvka do knihy, zkrátka nic velkého, ale po další a další kapitole, kdy se děj rozvíjel, setkával a zase rozcházel, to začalo nabírat mnohem větší „grády“.

Moje neoblíbenější část této knihy byla začátek přátelství mezi Helenou a Krugem. Myslela jsem si, že zůstanou nepřáteli až do konce, že nenajdou společný zájem, že se nikdy neshodnou, ale to jsem se zmýlila! Jejich přátelství bylo skvělé, konec konců tak to i v knihách bývá. O to více jsem ale vzlykala u části když… nebudu předbíhat!

Potom přišel konec. Zůstal možná trochu otevřený, ale právě proto doufám v další díl, nebo třeba volné pokračování – tento strhující příběh jsem si prostě zamilovala!
A věřím, že vy na tom budete stejně :)  LENKA




Tuto knihu Stvořitelé katastrof zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !