Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tak já teda jdu aneb Moje Svatojakubská pouť

27. 10. 2009 | Knižní tipy

Název knihy: Tak já teda jdu aneb Moje Svatojakubská pouť 
Autor: Hape Kerkeling
Nakladatelství: Euromedia Group k.s., Ikar
Rok: 2009
Vázaná s přebalem
Počet stran: 288 str.
Formát: 133x207 mm
Cena: 219 Kč 


Jednoho mlhavého červnového dne překoná zapřisáhlý gaučový povaleč Hans Peter Kerkeling sám sebe a pln pokory i odhodlání vyrazí z jihofrancouzského městečka Saint-Jean-Pied-de-Port po legendární Camino Francés.

Čeká ho šest týdnů putování přes zasněžené vrcholky Pyrenejí do Baskicka, Navarry, Rioji a dále Kastilskem a Galicií do Santiago de Compostela, ke hrobu apoštola Jakuba, který je už více než tisíc let cílem křesťanských poutníků z celého světa. Jediným společníkem je autorovi dlouho jen jeho jedenáctikilový červený batoh.

tak-ja-teda-jdu-obal-knihyS humorem a citem pro drobné každodenní absurdity líčí autor neznámou zemi, její obyvatele i zahraniční poutníky se všemi jejich zvláštnostmi a rituály. Dá nám nahlédnout do svébytnosti jednotlivých krajů, i do svého nitra. Prožívá příjemnou samotu i tíživou osamělost, vyčerpání a pochyby, stejně jako přátelství a nezištnou ochotu, zkrátka chvíle, pro které se všechna ta námaha nakonec přece jen vyplatí a pomůže mu najít vlastní cestu k svému Já.


O autorovi

Hape Kerkeling, nejvšestrannější televizní bavič Německa, se vydal pěšky na víc než šestisetkilometrovou cestu Španělskem ke hrobu svatého Jakuba v Santiago de Compostela a zažil na vlastní kůži očišťující sílu takové poutě. Na základě každodenních zápisků napsal neobyčejnou knihu plnou humoru, moudrosti a hřejivosti, v níž upřímně vypráví o nedocenitelné hodnotě putování, o svém hledání boha i sebe sama. "Tahle pouť je tvrdá a nádherná. Je to výzva i pozvání. Zničí tě a bezezbytku vyprázdní. A pak tě zase kus po kuse poskládá dohromady. Vezme ti všechnu sílu, aby ti ji trojnásobně vrátila."                                                                                       

Bavič, moderátor a kabaretiér Hans Peter (zkráceně Hape) Kerkeling se narodil roku 1964 v Recklinghausenu. Domluví se italsky, španělsky, francouzsky, anglicky a holandsky, což mu právě na Jakubské pouti mnohokrát přišlo vhod.

Od roku 1984 pracuje v televizi, kde se proslavil v řadě seriálech. Uváděl rovněž německou verzi taneční soutěže Star dance. Je držitelem cen Zlatá kamera a Bambi, ceny Adolfa Grimmeho, Německé komediální ceny a Německé televizní ceny. Jeho kniha o Jakubské pouti byla oceněna jako nejlepší literární cestopis roku 2006 (ITB Buch Award) a drží se neustále na prvních místech žebříčku bestsellerů.


Tuto knihu Tak já teda jdu aneb Moje Svatojakubská pouť koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.


Simbelmine
ChytráŽena.cz

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Tak já teda jdu aneb Moje Svatojakubská pouť :

Tak já teda jdu aneb Moje Svatojakubská pouť
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
určitě výborné počteníčko!
Obrázek uživatelky
profil
ale knihy jsou dost drahe, takze radeji si ji vypujcim v knihovne
Obrázek uživatelky
profil
Jsem stále línější číst, třebaže jsem toho za svého mládí tolik přečetla.
Obrázek uživatelky
profil
skvělý dárek pod stromečekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
zajímavé cestopisné čtení. A pokud je tam ještě humor, pak není co dodat!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles