Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Kdy se slaví Halloween v roce 2017?Kdy se slaví Halloween v roce 2017? Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 20.10. 2017
Dnes má svátek Vendelín
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Zelená kuchyně pro každy den

13. 08. 2015 | Knižní tipy
Název knihy:
Zelená kuchyně pro každy den
Podtitul: Více než 100 rychlých, jednoduchých
a chutných receptů
Autor: Jessica Nadel
Překlad: Denisa Štrbová
Formát: 245 x 190 mm
Nakladatelství: Synergie Publishing
Datum vydání: 4. června 2015
Počet stran: 176 stran
Brožovaná vazba
Cena: 339 Kč

Pokud se chcete stravovat zdravě a snažíte se jíst více zeleniny, ale saláty se vám už přejedly, je tady pro vás tato skvělá a užitečná kuchařka. Představí vám totiž nové, zdravé a chutné druhy zeleniny, které jste možná ještě nevyzkoušeli, například řepák, potočnice nebo mangold. A navíc je můžete je využít pro každou příležitost, od snídaně po dezert.

Zelená kuchyně pro každy denVíce než 100 vynikajících veganských receptů přinese vítanou změnu do vašeho jídelníčku. Najdete tu novou inspiraci pro vaření se zeleninou tradiční, třeba brokolicí nebo cuketou, superpotravinami jako růžičková kapusta nebo úplně nekonvenčními druhy zeleniny jako je spirulina a chaluhy.

Máte chuť na čokoládový superpotravinový koktejl nebo polentové hranolky s pestem a pikantní omáčkou aioli? Nebo byste si dali raději něco sladkého - ano i ze zeleniny je možné vykouzlit sladkou dobrotu - třeba čokoládový dort s lískovými oříšky a avokádem. Najdete tu recepty na vše od kapusty až po brownies.


Ukázka z knihy Zelená kuchyně pro každy den:


5  kroků jak dostat zeleninu na talíř

1. Buďte lokální. navštivte farmářský trh, zapište se do bedýnkového družstva a využívejte donáškovou službu organické zeleniny.

2. Pěstujte sami. Nejjednodušší je sklidit si zeleninu z vlastní zahrádky. Vyzkoušejte, jestli máte na zahradničení talent! Pokud o tom pochybujete, zkuste pro začátek pěstovat něco jednoduchého – třeba kapustu nebo cuketu.

3. Vyberte si recept. Přečtěte si knihu (třeba právě Zelenou kuchyni pro každý den) a vyberte tři recepty, které byste chtěli vyzkoušet. Vyražte na nákup a jděte do toho!

4. Vyzkoušejte zelené koktejly. Ano, je v nich zelenina, ale nechutnají jako tráva. Čestné slovo.

5. Střídejte to. Změna není pouze kořením života. Střídáním zelených druhů zeleniny budete maximalizovat příjem vitamínů a živin. Dejte si proto za cíl zapojit do jídelníčku nové druhy zeleniny – a pak jídelníček každých pár týdnů změňte.


Tuto knihu Zelená kuchyně pro každy den koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Synergie Publishing.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky