8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3 tipy, jak vyzrát na podzimní přesrsťování psa

21. 09. 2022 | Zvířátka
Chlupy a zase ty chlupy. Vidíte je všude, ať už na podlaze, na oblečení anebo na nábytku. Jak zabránit tomu, aby na podzim při přesrsťování vašeho psa, jste neměli domácnost samý chlup? S odborníkem na výživu psů jsme připravili několik užitečných tipů, jak boj s chlupy zdatně vyhrát.

    1) Strava jako základ


Podzimní období s sebou nepřináší jen dokonale zbarvenou přírodu a chladnější počasí. To že se podzim blíží můžete jako majitelé psů poznat snadno tak, že váš chlupáč více a více líná. Období línání jako takové samotné zastavit nelze, je to pravidelný proces, kdy se mění srst zvířete. Na čem ale můžete zapracovat, je kvalitní strava a přírodní doplňky stravy, které línání zmírní. Bohužel tohle nevytvoří okamžitý efekt, a tak na to myslete s předstihem.
Kvalitní strava by měla být základ nejen v období přesrsťování, přírodní potravinové doplňky pak volte podle zdravotních neduhů zvířete. V případě, že ale dopřáváte svému psovi velmi kvalitní krmivo, nejsou nezbytně nutné.

krmiva Pučálka    2) Pravidelná péče o srst


Pečovat o srst se musí nejen zevnitř stravou, ale i zvenčí. Při období línání je vhodné psa pravidelně koupat, ideálně jednou za týden a pak jej po uschnutí srsti vždy pečlivě kartáčovat. Jestliže se vám zda, že pes líná extrémně, doporučujeme jej kartáčovat i 2x denně. Nezapomeňte však zvolit vhodný kartáč k typu srsti, jiný totiž použijete na retrívra a na jacka russella. Na pravidelnou koupel psa vybírejte šampon šetrný k pokožce zvířete a vhodný pro danou srst. Nezapomeňte srst nechat pořádně uschnout a nebo ji vysušte do sucha než psa budete kartačova a vypustíte jej ven do sychravého počasí.


    3) Chytří domácí pomocníci


Aby domov nebyl jednou velkou džunglí z chlupů je potřeba častý, ideálně každodenní úklid. Jenže kde na to vzít čas? Vhodnou volnou v těchto případech jsou chytří domácí pomocníci, jako je například robotický vysavač, který domácnost ve vaší nepřítomnosti vysaje. Některé dnes mají funkci i vytírání,a tak se nemusíte pak starat o nic. S chlupy na oblečení si pak snadno poradí sušička na prádlo. Jistě tyto pomocníky oceníte nejen v období znatelnějšího línání vašeho čtyřnohého mazlíčka.

Zdroj, foto: Pučálka krmiva


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !