Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 tipů, jak chránit svého psa před zimou

6. 03. 2021 | Zvířátka
Teploměr ukazuje pár stupňů kolem nuly. Berete vodítko a vyrážíte ven se svým psím kamarádem na tradiční procházku. Ale věděli jste, že i oni potřebuji správnou péči v tomto chladném období? Přinášíme pár tipů, jak zvládnout zimu a zároveň si užít zimní radovánky.

Nenechte je venku


Někdo má psa v bytě, někdo venku v boudě. Majitelé psů žijících venku by měli s každým stupněm pod nulou obměkčit svá srdce a poskytnout jim prostor garáže či chodby domu s dekami, kde je tepleji. Na druhou stranu jej neberte rovnou do obyváku ke krbu, aby pes nedostal teplotní šok. V případě, že s sebou berete psa na nákup a jste zvyklí ho nechat uvázaného venku, nechte ho raději doma v teple. V mrazivém počasí pes snadno nastydne a vy se pak můžete těšit na účet od veterináře.

5 tipů, jak chránit svého psa před zimouObleček jako nutnost


Rukavice, šála, čepice, teplý kabát a vyrážíte ven? Ale, co oblíkáte svému psovi, jestliže máte doma krátkosrsté plemeno, jako je například pražský krysařík, jezevčík, mops, ridgeback. Pro krátkosrstá plemena volte teplý a nepromokavý obleček, který bude zakrývat celá záda včetně beder. Předejdete prochladnutí. I přesto, že pořídíte obleček, omezte delší procházky a raději venčete častěji.

Nepodceňujte výživu


Tak jako v létě i v zimě by se měla přizpůsobit strava. V mrazivém období je psům chovaným venku důležité dávat krmivo bohaté na bílkoviny, vitamíny, minerály a tuky. U venkovních psů je ideální, když naberou i nějaké to kilo navíc, protože je tuk udržuje v teple. Když teploměr ukazuje mínus, kontrolujte misky s vodou, aby nezamrzly. V dnešní době existují i speciální termo misky. Pitný režim můžete podporovat tím, že budete granule zalévat trochou vody. Na druhou stranu dávejte pozor na růst hmotnosti u psů žijících v bytě. Nedostatek pohybu venku se snadno projeví a může to pak zapříčinit obezitu či jiná onemocnění.

Pečujte o tlapky


Mráz není jediným psím nepřítelem. Pro psy žijící ve městech jsou hlavním problémem osolené chodníky a cesty. Nechráněným tlapkám škodí. Před odchodem z domu můžete psům namazat tlapky vazelínou, díky které sůl nepronikne do kůže. Po příchodu jen tlapky vlhkým hadříkem otřete. Anebo můžete pořídit speciální botičky, ve které bude psovi teplo a nedostane se tam sůl.

Předejděte nachlazení


Omezení delších procházek a obleček může pomoci zamezit prochladnutí. Ideální je zapojit do každodenní výživy i přidání olejů, které jsou bohaté na omega 6 nenasycené masné kyseliny, vitamíny a minerály. Vyzkoušejte lososový, lněný, tresčí anebo i z ostropestřce. Celkově podpoří imunitu, ale i pomáhají při problémech se srstí a kůží. Pokud ale vidíte, že pes zrovna netouží po procházce, nechte ho raději v teple domova.  V případě, že pozorujete nachlazení anebo rýmu vyzkoušet můžete jitrocelový sirup. Případně se rovnou vydejte raději k veterináři, než se z nachlazení stane zápal plic.



Zdroj: KRMIVA PUČÁLKA
Foto: UNSPLASH


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !