8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Alenka v říši divů - nové zpracování úspěšné pohádky

17. 02. 2010 | Novinky

Devatenáctiletou Alenku, občanským jménem Alice Kingsleyovou čeká zážitek, na který hned tak nezapomene. Když ji na viktoriánské zahradní slavnosti na její počest požádá o ruku Hamish, bohatý, ale přihlouplý syn lorda a lady Ascotových, sebere se a uteče pryč. Vydá se za králíkem v saku a s kapesními hodinkami, kterého viděla pospíchat po louce.

Bílý králík (kterého namluvil Michael Sheen) záhy zmizí do králičí nory. Alenka najednou pocítí zvláštní nutkání následovat ho, do nory spadne a po pádu, který působí skoro jako podivný sen, se ocitne v kruhové místnosti s celou řadou dveří. Poté, co si zkusí lahvičku s nápisem „Vypij mě“, jejíž obsah způsobí, že se zmenší, a koláčem, na kterém je zdobeně napsáno „Sněz mě“ a po kterém se zase zvětší, se jí nakonec podaří jedněmi z dveří projít a ocitá se v ohromujícím a fantastickém světě.

alenka-v-risi-divuTam se setkává s celou škálou pozoruhodných postav, od vychloubačného Plcha až po vyšinutého Kloboučníka (Johnny Depp), od zubící se kočky Šklíby (namluvil Stephen Fry) až po houseňáka Absaloma, kouřícího vodní dýmku (a promlouvajícího hlasem Alana Rickmana), od podivné Bílé královny (Anne Hathaway) až po její zlou starší sestru Srdcovou královnu (Helena Bonham Carter).

Alenka v říši divů je nejenom návratem režiséra Tima Burtona (Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street, Karlík a továrna na čokoládu) ke společnosti Disney, ale současně jde o sedmý film, na kterém spolupracuje s Johnnym Deppem (který byl v poslední době k vidění např. Ve filmu Veřejní nepřátelé či v trilogii Piráti z Karibiku). Film produkují Richard Zanuck (Yes Man), Joe Roth (Hellboy II: Zlatá armáda) a Suzanne a Jennifer Toddovi (Vdaná snoubenka), a vedoucím výroby je Peter Tobyansen.

Scénář na motivy knih Alenka v kraji divů  a Za zrcadlem a s čím se tam Alenka setkala spisovatele Lewise Carrolla napsala Linda Woolverton. Vizuálních efektů se ujal čtyřnásobný držitel Oscara Ken Ralston (Beowulf, Polární expres). Společně s Johnny Deppem, Miou Wasikowskou, Helenou Bonham Carter a Anne Hathaway se ve filmu objeví i britský komik Matt Lucas (seriál Malá Velká Británie), který ztvárnil dvojroli Tydlitáka a Tydlitka, a pozoruhodný Crispin Glover (Beowulf), který se ujal role Staynea, Srdcového spodka.

Film Alenka v říši divů uvidíme v našich kinech od  4. 3. 2010.

Zdroj: Falcon.cz 


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Alenka v říši divů - nové zpracování úspěšné pohádky:

Alenka v říši divů - nové zpracování úspěšné pohádky
Alenka v říši divů - nové zpracování úspěšné pohádky
Alenka v říši divů - nové zpracování úspěšné pohádky
Alenka v říši divů - nové zpracování úspěšné pohádky
Alenka v říši divů - nové zpracování úspěšné pohádky
Alenka v říši divů - nové zpracování úspěšné pohádky
Alenka v říši divů - nové zpracování úspěšné pohádky
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
za recenzi, docela mne nalákala, i když v poslední době do kina moc nechodím.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles