Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nový český film Vrásky z lásky

20. 03. 2012 | Novinky
Ota je bývalý učitel a ve svém věku má již řadu vrtochů, kterými poněkud komplikuje život svému synovi a snaše.  Nyní jej čeká náročná operace a Ota se rozhodne, že je ta správná doba, kdy je třeba vyhledat někoho, kdo  kdysi dávno velmi ovlivnil jeho život. Setkání s herečkou Janou je ale poněkud jiné, než si představoval.

Přesto je to právě tahle vitální dáma, která nemíní nerezignovat na aktivní život, která znovu zamotá jeho osud. Díky Janě se  Ota vydává na napínavou road-movie, na jakou by si možná ani v mladším věku netroufl. A je to právě tohle důležité setkání, které oba utvrdí v poznání, že nejhorší, co může člověk udělat  - je všechno vzdát!

Vrásky z láskyLaskavý, dojemný i humorný příběh scenáristy Marka Epsteina a režiséra Jiřího Stracha Vrásky z lásky pojednává o dvou lidech, kteří se rozhodli užít si podzim života naplno. Mimořádné herecké setkání dvou legend české kinematografie – Jiřina Bohdalové a Radoslava Brzobohatého, kteří po čtyřiceti letech znovu společně na filmovém plátně rozehrávají skutečný herecký koncert.

Je to příběh dvou lidí, kteří se dostali na konec svých cest, ale rozhodnou se z téhle konečné jet ještě jednu zastávku navíc,“ charakterizuje příběh snímku Vrásky z lásky scenárista Marek Epstein.  
Je to film o naději,“  doplňuje jej Jiří Strach. „O tom, že v každém věku lze najít něco či někoho, pro co má smysl žít.“

Hlavní představitelé filmu Vrásky z lásky:


Jiřina Bohdalová
Jiřina Bohdalová patří k nejúspěšnějším a divácky nejoblíbenějším českým herečkám všech dob. Její herecká filmová  kariéra čítá desítky úloh, převážně komediálně laděných: Až přijde kocour (1963), Král Králů (1963), Komedie s klikou (1964), Bílá paní (1965), Dáma na kolejích (1966), Světáci (1969), Čtyři vraždy stačí, drahoušku (1970), Ženy v ofsajdu (1971), Buldoci a třešně (1981), ale také dramatických: Ucho (1969), Byli jsme to my (1990),  Corpus Delicti (1991).

Osobité jsou její herecké výkony v rolích, kde je komediální rovina nenapodobitelně propojena s dramatickým napětím: Hvězda zvaná pelyněk (1964), Pěnička a Paraplíčko (1970), Smích se lepí na paty (1986), Jedna kočka za druhou (1993). Za hlavní role ve filmech Nesmrtelná teta (1993) a Fany (1995) si odnesla České lvy.

I jako televizní herečka a bavička se vepsala do srdcí publika. S Vladimírem Dvořákem v zábavném pořadu Televarieté vytvořili nezapomenutelnou dvojici, která se na obrazovkách objevovala několik desítek let.  Svůj nezaměnitelný hlas propůjčila mnoha kresleným, především večerníčkovým postavičkám.
Jiřina Bohdalová  je královnou české filmové komedie, několikanásobnou vítězkou televizní divácké ceny TýTý.

Vrásky z láskyRadoslav Brzobohatý
Patří k legendám českého divadelního a filmového herectví. Od roku 1962 vytvořil v českém filmu desítky rolí kriminalistů, důstojníků a policistů až k vesnickým chasníkům. Velkou hrdinskou postavu nadporučíka Krále, který vedl skupinu parašutistů při atentátu na Heydricha, vytvořil ve filmu Atentát (1964). Dalším rebelem, tentokrát při rumburské vzpouře, byl ve filmu Hvězda zvaná Pelyněk (Mac Frič, 1964).

Vrcholem těchto hrdinských typů byl jeho sedlák František z filmu Vojtěcha Jasného - Všichni dobří rodáci (1968). Spolu s Jiřinou Bohdalovou se představil divákům v několika rozdílných typech rolí. V komediální poloze exceloval jako nevěrný manžel v Dámě na kolejích Ladislava Rychmana (1966), jako zloděj v detektivce Pěnička a Paraplíčko Jiřího Sequense (1970), nezapomenutelnými výkony ozdobili drama Ucho (Karel Kachyňa 1970).

Přízeň publika si získal i díky rozhlasu a především televizní obrazovce za role v seriálech F. L. Věk, Dynastie Nováků, Dobrá voda, Cirkus Humberto, Šípková Růženka, v poslední době pak Ordinace v Růžové zahradě, Ulice, Vyprávěj nebo Život je ples.

Premiéra filmu Vrásky z lásky
je naplánovaná na
12. 4. 2012!


Zdroj: Falcon.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
těším se Bohdalku a Brzobohouška mám moc rádaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vypadá to zajímavě, na film se ráda podívám.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jistě, také se těším, na tento film, bude to zážitekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
se těšííím...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles