8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ať je i v jarním rozpuku našim mazlíčkům do skoku!

11. 04. 2016 | Zvířátka
S nadcházejícím oteplováním a postupným příchodem jara se prodlužuje také doba, kterou váš domácí mazlíček tráví prozkoumáváním terénu, procházkami v parku či doprovázením svého páníčka na nejrůznější výlety. Jaro však není jen idylickým obdobím, kdy se příroda probouzí ze zimního spánku, ale také obdobím, které s sebou nese řadu problémů v podobě život otravujících parazitů, alergií a zároveň také nutnou zvýšenou péči o kůži a srst. Jak tedy o vaše zvířecí miláčky v jarním rozpuku nejlépe pečovat?

1.  Vyváženou stravou ke spokojenému mazlíčkovi

Na jaře se neprobouzí k životu jenom příroda, ale i vaši domácí parťáci, kteří začínají být mnohem aktivnější a zejména pejsci si začínají užívat venkovní radovánky a dlouhé procházky. Proto jim musíte poskytnout dostatečný přísun vody a vyváženou stravu s dostatkem vitaminů a minerálů, které jim dodají vše potřebné, aby se vaše kočka i pes cítili svěží a fit. Vhodné jsou například vitaminové pasty s různými příchutěmi.

Ať je i v jarním rozpuku našim mazlíčkům do skoku!2. Vyčesávejte srst!

Na podzim a na jaře je tzv. období línání, kdy u koček a psů dochází k výraznému padání srsti, která se postupně obměňuje. Je proto nutné ji častěji vyčesávat, aby nedocházelo k tvoření dredů a zacuchávání.

V neposlední řadě také proto, aby se ve vašich domácnostech dalo spokojeně existovat bez případných nánosů chlupů po celém bytě, zejména na oblečení, což jistě nemá v oblibě nikdo z nás. Pravidelným vyčesáváním vašich domácích mazlíčků navíc rychleji zjistíte případné kožní problémy nebo přítomnost nežádoucích parazitů.

3. Zatočte s parazity!

Hlavní roli mezi parazity obtěžující vaše domácí mazlíky sehrávají blechy, klíšťata a komáři. Ti v jarním a letním období, kdy si vaši zvířecí parťáci užívají dlouhého pobytu venku, mají doslova pré. Není ve vašich silách uhlídat každou blechu nebo klíště, proto je nejvhodnějším způsobem prevence užívat antiparazitika, která dnes najdete v podobě nejrůznějších přípravků. Ta pomáhají překonat nápor parazitů a odolat případným infekcím.

4. Kožní nemoci a alergie nepodceňujte!

V období jara mnozí z nás trpí na nejrůznější alergie. Tyto alergie se však mohou objevovat i u našich zvířecích přátel. Nejrůznějším alergiím a nemocem mnohem častěji podléhají kočky s astmatem a kočky kardiaci. Proto je nutné, abyste při jakýchkoli obtížích navštívili odborníka, který vám poradí, co je pro vaše domácího mazlíčka nejlepší. Rozhodně však příznaky alergií za žádných okolností nepřehlížejte. Přírodní vodní toky se pak pro vašeho domácího mazlíčka stávají rejem nejrůznějších bakterií, které zapříčiňují vznik ekzémů a jiných kožních obtíží. Proto je dobré po každém venkovním koupání vašeho parťáka znovu vykoupat se šamponem, aby se zbavil zbytků sinic a bakterií, které způsobují infekce. U psů je pak velmi důležité, abyste jim řádně vysušili uši. Při zjištění kožních problémů pak platí jen jediná zaručená rada – včas navštivte veterináře!

Zdroj: Pet Center


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !