8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Barvy a materiály letošního jara

14. 02. 2010 | Trendy
Už se nemůžete dočkat jara, rozzářeného svěžími barvami a paprsky hřejivého slunce? Přivítejte ho šatníkem plným zajímavých modelů. Podlehněte kouzlu jemných tweedů, splývavého hedvábí s květinovým potiskem či úchvatnými aplikacemi.

Inteligentní, hravá a šik – přesně taková bude móda letošního jara. Svou různorodostí a nápaditostí jistě potěší všechny ženy. Náročným a kvalitním materiálům vévodí lehounké vlny, hedvábí a džínovina.

Ani na jaře a v létě nezapomínají módní návrháři na společenské příležitosti, kterým vládne transparentní a  splývavý šifon, záplava volánků, řasení, plisování a kouzelné aplikace. Úchvatné jsou hedvábné úplety se zavinovacími efekty.

Barvy a materiály letošního jara„V nadcházející sezóně se můžete těšit na velký návrat džínoviny, která stále patří mezi nejoblíbenější materiály. Letos se bude nosit v nejrůznějších úpravách a dekorech a najdeme ji na všech součástech  oděvů,“ říká módní odbornice Hana Konečná.

Novinkou letošního jara je batika, kterou si oblíbili návrháři zvučných jmen, a snad proto se objevuje nejen na hedvábí, ale i na jiných přírodních materiálech.


Barvy


Zatímco loňské léto bylo posedlé odmítáním barev, nadcházející sezóně budou dominovat jemné pastelové a perlové tóny, modré odstíny průzračného nebe a vodního světa. Nadále zůstanou aktuální přírodní a tělové odstíny. Nesmrtelná bílá a černá je módním evergreenem, který i tentokrát nabízí široké možnosti kombinací. Dáváte-li přednost nápadnějším barvám, budou pro vás inspirující drze výrazné odstíny červené, zelené a žluté.

Vlněné materiály a jejich směsi


Své příznivce mezi návrháři mají vlněné materiály v odlehčeném provedení. Oblíbené jsou pro svou splývavost a jemnost (např. vlněný voile s příměsí hedvábí) a zejména pak v provedení lehkých bouclé a tweedů (opět s příměsí hedvábí či viskózy) pro typické chanelovské kabátky.

Hedvábí

Barvy a materiály letošního jara
Nádherný materiál přichází v různých variacích s potiskem, s motivy pop-kultury, pohlednicovými tisky či s nápadným množstvím velkých květin. Trendem je tisk, který působí dojmem ruční malby a rovněž dekory vycházející z etnických – afrických motivů. Objevují se také inspirace z vodního světa, motýlů a stále přítomné  jsou zvířecí vzory.

Detaily


Nezbytnou součástí jarních modelů jsou detaily. Nejrůznější materiály ozvláštňují spousty krystalových kamenů, flitry, výšivky a nejrůznější aplikace. Zdobení často připomíná ruční práce. Velkým hitem jsou nápadně umístěné zipy podobně jako množství zajímavých knoflíků. Oblíbené jsou třásně a různé efektní lemovky.

Zdroj: SOS

Marty
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
TEĎ SHÁNÍM JARNÍ KABÁT -NO VÝBĚR NIC MOC A HLAVNĚ 44-TO JE PROBLÉMSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Přestože již mám padesátku za sebou,čtyři vnoučátka na hlídání,nechci zůstat omšelou babičkou, oblékám se ráda v rámci střízlivosti podle módních trendů, proto za letošní inspirici děkuji. Cítím se dobře v džínách, volánových sukýnkách, delších vlněných kabátcích...tak snad ani letos na jaře nebudu nemoderní babička. Už aby tu to jaro bylo Smajlík
Zdraví Jana
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles