Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bouřka v Tatrách

4. 06. 2017 | Vaše příběhy

Celá naše rodina má velmi ráda turistiku. Odmala jsme k ní s manželem vedli i naše děti. Zpočátku se spíše nosily, později jsme jim přizpůsobovali délku tras a teď už ony přizpůsobují délky výletů našim možnostem.

Když jim bylo asi 7 a 9 let, byli jsme všichni na dovolené v Tatrách. Ubytovali jsme se ve Starém Smokovci. Jednou jsme se rozhodli pro túru z Popradského plesa po Tatranské magistrále zpět do Smokovce. Vyjeli jsme brzy ráno vláčkem a už kolem deváté hodiny jsme byli u Popradského plesa. Pokochali jsme se pohledem na jezero, občerstvili se a vydali se dál. Čekal nás výstup do sedla pod Ostrvou. Cesta se zdála být nekonečná, ale před polednem jsme byli nahoře. Výhled stál za to, jen v dálce se začaly objevovat tmavé mraky. Odpočinuli jsme si, vyfotili se, něco málo snědli, když se začal zvedat vítr a mraky se hrozivě přiblížily. Byly velké a těžké a z dáli jsme zaslechli hřmění. Děti znejistěly. Široko daleko žádná chata a bouřka se hnala přímo na nás. Preventivně jsme z batohu vytáhli pláštěnky a s dětmi jsme se domluvili, že půjdeme dál, a kdyby se bouřka opravdu přiblížila až k nám, že nejbezpečnější bude si dřepnout, nebo ještě lépe si lehnout na zem.

bouřka v TatráchVyrazili jsme. Vítr zesílil a začaly padat první kapky. Tehdy jsme měli ještě takové ty „jednorázové“ pláštěnky. Tenké, igelitové, bez zapínání, v pase stáhnuté jen páskem. Stačilo pár poryvů větru a pláštěnka se roztrhla a vlála za námi. Museli jsme vypadat jako čtyři splašené divoženky. Všichni ostatní turisté najednou někam zmizeli a my jsme sami utíkali magistrálou a za námi vlály barevné pláštěnky.

Nikdy předtím jsem si neuměla představit, jak velkou rychlostí dokáže utíkat vystrašené dítě. Držela jsem dcerku za ruku a klopýtala za ní po kamenech. Ona snad v tu chvíli měla křídla. Snažila jsem se tvářit hrdinně, ale byla ve mně malá dušička. Při každém zablesknutí ke mně dcerka otočila hlavu a zeptala se: „Už?“ To znamenalo, jestli už zalehneme. Když jsem se podívala pod nohy, kde všude bylo plno vody, odpověděla jsem: „Ještě ne.“  A běžely jsme dál. Bouřka si to naštěstí po chvíli rozmyslela a stočila se stranou. Asi po hodině vysvitlo sluníčko. Posbírali jsme cáry pláštěnek, uklidnili se a zbytek cesty už proběhl v pohodě. Až na promočené oblečení a boty.

Ale ještě dlouho jsem před sebou viděla dvě vyděšené oči a slyšela otázku: „Už?“


Aliceč - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Bouřka v Tatrách:

Bouřka v Tatrách
Bouřka v Tatrách
Bouřka v Tatrách
Bouřka v Tatrách
Bouřka v Tatrách
Bouřka v Tatrách
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles