Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bubu – příběh o klukovi, který zůstal sám

5. 10. 2009 | Knižní tipy
Název knihy: Bubu – vánoční příběh

Autorka: Monika Elšíková

Nakladatelství: Česká televize

Formát: 150 × 210 mm
Vazba: Vázaná

Rok vydání: 2009

Počet stran: 244 str.

Cena: 249,- Kč

Ne, černoušek Bubu není bubák, který se vloudil do Vánočního příběhu. Je to kluk, který zůstal sám, ačkoliv jeho otec je černošský král a matka baletka, nejkrásnější ze všech, právě cestuje po světě s cirkusem.


Bubu – příběh o klukovi, který zůstal sámVánoční příběh je trochu jako moderní pohádka – podobenství s dobrým koncem. Kromě dětí, psů, koček a hada v něm vystupují právník Karel a vychovatelka z dětského domova Dora, kteří jako Bubu také něco hledají a díky kouzlu štědrovečerní noci se jejich cesty nakonec protnou.

Původní vydání příběhu o chlapci Bubu z roku 1999 získalo Cena ministra kultury – Nejkrásnější kniha pro děti a mládež a Cenu učitelů a bylo zařazeno do čítanek jako doporučená četba.

Na jeho motivy vznikl televizní film Vánoční příběh, který autorka režírovala a v němž si zahrála epizodní roli, stejně jako její děti, pes a tibetská vlajka. Vánoční příběh získal v roce 2007 cenu Oty Hofmana za nejlepší film na festivalu dětských filmů v Ostrově. Oceněni byli také kameraman Jaromír Kačer a herec Karel Roden. Bubu aneb Vánoční příběh vznikl podle tohoto televizního filmu.

Autorka Monika Elšíková o knize napsala:

V knize popisuju osudy nechtěných dětí a také se tam promítá i můj postoj k tomu, jak lidé zacházejí se zvířaty. To jsou totiž dvě věci, které nesnáším ze všeho nejvíc - lhostejnost k utrpení dětí a zvířat. Ty si totiž samy nepomůžou. Věřím ale, že kniha je svým způsobem i veselá a čtenáře nebude nudit. Říkali jsme si ve štábu, že film je taková první vlaštovka k tomu, aby se u nás zrušily dětské domovy. Kniha je tou druhou, takže doufám, že už to nebude dlouho trvat!

O autorce knihy:
Monika Elšíková píše knihy (Dobré dílo Anastáze Opaska - Opat chuligán, Jonáš a velryba) a točí filmy hrané (Archa pro Vojtu) i dokumentární (Princezny na koni, Muži ve věku Vodnáře, Fajfku neměl, hůl nenosil, karty nehrál aj.), k nimž si píše scénáře a někdy i zpívá a hraje epizodní role. Natočila několik portrétů pro cyklus Třináctá komnata - Veroniku Žilkovou, Svatopluka Karáska, Zuzanu Baudyšovou, Marii Vodičkovou, nebo Martina Dejdara, Pavla Landovského a Bořka Šípka (na kterých spolupracovala s Jaroslavem Duškem). Za filmy i knihy získala řadu ocenění (Zlatá stuha, Cena učitelů, Nejkrásnější kniha - Cena ministra kultury, Nejkrásnější kniha Podzimního knižního veletrhu; Zlatý dudek aj.). Její knihu Jonáš a velryba vydali v arabštině (Káhira, Darelhelal) a přeložili do němčiny pro ZOO Kindermuseum ve Vídni. Režírovala také představení Mathilda se Zuzanou Bydžovskou a Jiřím Bartoškou, které se hrálo v Divadle Ungelt čtyři sezóny.

V současné době natáčí dokumentární film o výstavě Bořka Šípka v Šanghaji a chystá se psát kapitolu do projektu ČT Kniha mého srdce.

Na motivy své knihy Bubu (která je zařazena jako doporučená četba v čítance) natočila film Vánoční příběh, který ČT odvysílala na Štědrý den 2007. Na Festivalu Oty Hofmana v Ostrově získal cenu dospělé poroty za nejlepší film, oceněn byl také Karel Roden za roli Karla a kameraman Jaromír Kačer. Edice České televize vydala knihu "Bubu - Vánoční příběh" s fotografiemi z natáčení, kterou Kolegium ředitele ČT ocenilo čestným uznáním.

Tuto knihu Bubu – vánoční příběh zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách České televize.

Čtěte také: Baví mě psát knihy i točit filmy



Petra Nachtmanová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mé dceři by se líbila.
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
opravdu výborný tip na vánoční dárek!!!!!!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný tip na vánoční dárek.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles