Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co se stromečkem po Vánocích?

11. 01. 2009 | Domácnost
Vánoční stromečky ponechává většina lidí doma co nejdéle, jakmile ale začne opadávat jehličí, je čas symboly Vánoc vyhodit. Někdo tak činí pravidelně na Tři krále. Na vesnici se stromečky hodí do kamen, kam s nimi ve městě?

Nejhorší je právě manipulace s vysloužilým jehličnanem, který všude zanechává jehličí. Někdo jej odzdobí a vyhodí z okna, někdo s největší opatrností stromek vynese ven. I tak se ale  nevyhnete úklidu jehličí v bytě. Někteří lidé natlačí stromeček do kontejneru a nebo popelnice, ale tam tyto věci nepatří, protože se tím snižuje jejich kapacita. Stačí je prostě odložit vedle nádoby či kontejneru na směsný odpad, kde budou odvezeny. Pražané mohou vánoční stromky, které dosloužily odvést také do sběrného dvora.

Vánoční stromky dejte k popelnicím


vánoční stromečekLidé by měli stromky vyhazovat nejlépe den před odvozem komunálního odpadu, aby nedocházelo k jejich přílišnému hromadění po zbytečně dlouho dobu. Stromky jsou do vozů na komunální odpad nakládány v běžných svozových dnech a jejich odvoz probíhá po celý leden a únor. I tak ale vyhozené jehličnany nadělají v ulicích měst nepořádek, protože vítr je rozfouká do okolí. Když se k tomu ještě přidá nepořádek kolem popelnic, podívaná to není nejpříjemnější. Bohužel mnohé firmy, které zabezpečují svoz odpadu, vyprázdní popelnice a kontejnery a to co je na zemi už je moc nezajímá. Zbytky odpadků se pak válejí dál kolem popelnic. Stromečky ale odvážet musejí.

Pro vyhozené symboly Vánoc existuje i ekologické využití. Stromky je možné seštěpkovat a použít do kompostu, ale vzhledem k tomu, že na nich mnohdy zůstávají háčky či hliníkové pásky, musí se stromky odvážet do spalovny. Ze stejného důvodu se nedoporučuje ani odnášení vánočních stromků do lesa, kde by je mohla jako potravu zpracovat divoká zvěř. Kdyby se dostal háček do trávicího ústrojí zvířete, mohlo by uhynout. Umělé stromky ve většině případů lidé opět uschovají na další Vánoce. Pokud už stromek dosloužil, rozhodně nepatří do kontejneru na tříděný či směsný odpad, ale do sběrného dvora.


Zdroj: SOS

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nosíme k separovanému odpadu,kde je svezou-a pry si na nich pochutnávají sloni v zoo
Obrázek uživatelky
profil
Dáme ho k popelnici,tady se starají dobře,svozy jsou vždy včas Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale zatiaľ nám stromček ešte stojí Smajlík akosi si nikto nechce pripustiť že vianočné sviatky sú preč Smajlík

http://sutaz.yw.sk/index.php?klik=257 pridáš bod, zapoj sa tiež!
Obrázek uživatelky
profil
bývame na dedine takže ho tiež usušíme a spálime...
Obrázek uživatelky
profil
My slavíme vánoce na chalupě takže stromek necháme uschnout a pak spálíme Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles