Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Styl bytového textilu jaro/léto 2011

24. 03. 2011 | Moderní bydlení

Sedmdesátá léta jsou velmi oblíbenou módní érou světových designérů a právě pro nadcházející sezónu zaujaly prvky romantického retro stylu a etno módy Hippies přední příčky mezi módními trendy. Typické jsou květinové potisky, záplava zářivých barev a výšivek.


Jarní kolekce bytového textilu bude také ve znamení něžné ženskosti, pro kterou je charakteristická elegantní a nevinná romantika. Dominuje zde bílá barva, v kombinaci se saténem a výšivkami doplněnými květinovými a geometrickými vzory,“ dodává Sabina Obluková. Jaro/léto 2011 je také inspirováno exotickou krajinou – africkým Safari nebo oblastmi tropických pralesů Jižní Ameriky.


BARVY pro jaro/léto 2011


textilKlíčová je BÍLÁ barva:  Letošní jaro bude sněhově bílé, ale studit určitě nebude. Bílá barva prozařuje jarní kolekce.
Oranžová: Sytě oranžová až načervenalá barva pomeranče se stala pro návrháře jedním z nejdůležitějších jarních trendů. Tuto barvu najdeme v kombinaci například s bílou nebo černou.
Modrá: V této sezóně budeme obklopeni modrou. Z jejích odstínů se můžeme těšit především na námořnickou modř nebo neonovou či blankytně modrou.
Růžová:  Světlá, barbie, pastelová nebo naopak úmyslně pikantní. Růžová je další významnou barvou blížící se sezóny.
Žlutá:   Své místo si vybojovala i světle žlutá, která ve své utlumené formě podtrhuje hippie styl.


Odvážné kombinace barev a nepřehlédnutelné potisky


Aby bílé barvy nebylo příliš, připravili designéři veselý kontrast v podobě výrazných, zářivých a téměř bláznivých barevných kombinací. Například obávaná kombinace zelené a modré nebo červeno-žluto-oranžová varianta budou právě tuto sezónu tou pravou volbou.


Bohatý výběr všemožných potisků zaručí, že nadcházející sezóna nebude nudná:


francie- i letos pofrčí zvířecí potisky – leopardí či hadí vzory;
- módní úspěch si drží květy, a to všech velikostí a barev; květinové vzory budou naprosto všude a jednoznačně nepřehlédnutelné;
- s květinami úzce souvisí výrazné potisky a plastické modely exotických palem z tropických rovníkových oblastí;
- aby přírodních motivů nebylo málo, hitem by měly být i doplňky s plastickým motýlem; svěží romantika bude takto dokonalá;
- vliv retro stylu 70. let pro letošní rok přináší i puntíky a hlavně námořnické nebo i pestrobarevné proužky;
- mezi potisky se neztratí urbanistické motivy – auta, budovy nebo architektonické ikony evropských měst, ke kterým patří třeba Eiffelova věž.


Ruční aplikace, propracované detaily a velmi kvalitní zpracování a zdobení dodává bytovému textilu letošní sezóny na výjimečnosti.


Používané MATERIÁLY


Sedmdesátým letům vládly přírodní materiály. Tak je tomu i nyní – pohodlným a trendy materiálem je pro příští období bavlna, své místo si drží i satén a krajka. Klasické textilie ale najdeme v poněkud neočekávaných kombinacích: vlákna jsou v neobvyklých přízích, klasická vazba je v atypických materiálech a výšivky jsou tam, kde bychom je nepředpokládali.


Vzhled je zabudován již ve struktuře materiálu, ne na jeho povrchu. Stejně tak barvy jsou způsobem zpracování již integrovány do materiálu jako by byly součástí tkaniny. Luxusní tkaniny s drahými vlákny a vynikající zpracování jsou známkou dokonalé a zvládnuté kvality.


Zdroj: Carré Blanc.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Styl bytového textilu jaro/léto 2011:

Styl bytového textilu jaro/léto 2011
Styl bytového textilu jaro/léto 2011
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
povlečení jedna báseňSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je z čeho vybírat, na trhu je bohatý výběr bytového textilu.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles